Pienoismallit.net

Seppo Nurminen

Alennukset   29.4.2010 20:51
Jouni Koski kirjoitti:
Kiitos vinkistä. Kävin hakemassa useamman pullon. Pigmentit ovat hieman pakkautuneet pohjalle, mutta ravistamalla sekoittuvat. Parilla vesitipalla jäykemmistäkin tuli ihan maalauskelpoista tavaraa.
Jeps, eipä mitään hyvä että oli hyödyksi, enpä ehtinyt sillä kertaa yhtään ostamaan mutta pitää ilmeisesti käydä itsekin hakemassa jokunen.
Alennukset   29.4.2010 07:49
Moi,

Järvenpään Helmi kirppiksellä näytti olevan Vallejon model color maalit 1e purkki, jonkin verran näytti telineessä olevan siinä tiskin vieressä. Tiedä sitten kuinka tuoreita olivat?
Ajatelmia malailusta   13.12.2009 18:41
Olet kyllä täysin oikeassa tuossa että harrastuksen pitäisi olla rentouttava, mulla on ollut kesästä asti autotalliproggis menossa ja on kyllä hermojen pelastus että voi aina silloin tällöin iltaisin uppoutua mallien tekoon ja unohtaa kaikki muu, varsinkin just pitkän naula ja vasara session jälkeen.

En osaa kyllä millään ilveellä tätäkään hommaa mitenkään älyttömän vakavasti ottaa, ainakin omalla kohdalla se taitaa olla ainut mikä näiden mallien parissa vielä pitää.

Olen muuten huomannut tätä liian vakavasti ottamista ja kärkästä sanasotaa ja kannanottoa myös muissa harrastuksissa esim. vaikka pyöräily, ihme hommaa jos multa kysytään.

Toisaalta kyllä siihen itsekin on joskus tullut syyllistyttyä, mutta olen huomannut että parempi pitäytyä moisesta, helpottaa kummasti.
Volvo malleja?   13.12.2009 11:42
Huomioithan että tuo ei ole itse koottava vaan valmis metallinen malli.
Ketutusketju   6.11.2009 16:43
Raimo Leino kirjoitti:
Marko Teerioja kirjoitti:
, kuinka oikeassa olit.
No mitäs siitä, vaikka olinkin oikeassa? Nii että mitä sitten?
Eikös näitä kausi influenssoja ole joka vuosi, ei taida tämä kuuluisa olla edes sieltä pahimmasta päästä, mikä lie rahastus koko hysteria.

Sairaslomaa pitäisi irrota soittamalla jos on korkeaa kuumetta ja muuta vastaavaa, en usko että pistävät kaupungille raahautumaan. Ja jos oikeasti on todella heikossa hapessa niin kyllä ainakin itse menen normaalin flunssankin kanssa lekurille mielelläni tarkistuttamaan influenssat ja sen sellaiset mahdollisuudet.

Moni meistä luulee sairastaneensa tälläkin hetkellä perus flunssan vaikka todellisuudessa olisikin sairastanut tuon sika version, riippuu henkilöstä miten tuo vaikuttaa.
Kirkasosassa valusauma   28.10.2009 19:31
Juuri kiilloitin Mustangin kuomun tuolta löytyvällä hiomatikulla(polishing file): www.plektratrading.fi/index.php?node_id=11168 , kiilloituksen jälkeen pari dippausta johnsoniin ja hyvä tuli. Tässä on se hyvä puoli että yhdellä työkalulla pärjää.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Kokeilussa saattaa olla hyvä, mutta en suosittele ponnepulloa. Sillä käytettynä se jäähtyy kylmäksi, kuin kivi, joten paineen taso laskee… Ja lopputulos saattaa olla pahempi, kuin pensselillä paksulla maalilla.
Kyllä tuolla Biltema yhdistelmälläkin tuli joku malli maalattua, enkä huomannut mainitsemaasi ongelmaa. Kyllä sillä käsitykseen pääsee mitä on ruiskumaalaus.
Moi,

itsekin aloittelin ponnekaasulla ja pidin sitä läpimällä vedellä täytetyssä saavissa, no joo siitä on jo yli kymmenen vuotta ja juuri noiden pullojen kanssa pelleilyn takia hommaan tuli monen vuoden tauko. Sitten veri veti uudestaan harrastuksen pariin ja sudittelin pari vuotta ennen kompuran ja kunnon ruiskun hankintaa. Olen muuten nykyäänkin pitänyt vähintään yhtä täysin pensselillä maalattavaa mallia työn alla jotta taito ei häviä vaan kehittyy.

Eli kyllä pensselilläkin pääsee ja jos harrastus on juuri se "oikea" niin kyllä se siellä taustalla aina polttelee vaikka välillä tuntuu että mikään ei onnistu ja tulee pitkiäkin taukoja.
Ferrarin malli   30.9.2009 16:32
Jones kirjoitti:
Nyt täytyy sanoa että ylläpitäjä on väärässä. Nimen perusteella tämä sivusto on nimenomaan tarkoitettu RC-vehkeille. Vrt. Pienoismalli-lehti. :D
Pienoismallit sanaanhan sisältyy monia eri "alalajeja" mutta voi kait silti sisällön rajata tiettyyn aiheeseen.
Maalien ja liiman hajut   21.9.2009 15:16
Moi,

asentelin tuossa juuri tuollaisen, www.manrose.co.uk/pricelist/006.html , työhuoneessani olevaan vanhaan ilmastointi hormiin, vaikuttaa suht tehokkaalta, ehkä hieman äänekäs tuo on. Tuo standardi ID100 malli menee hormiin sisälle eli huoneeseen ei näy kuin ritilä ja johtojen ulostulo miten sen sitten toteuttaakaan, itse laitoin pintavetona ja listat vielä johdon päälle. Maalihöyryjen poistoon tuo tuskin riittää mutta varmasti ehkäisee päänsärkyjä kun parantaa huoneen ilmanlaatua.
Lakkaus   8.9.2009 07:09
Janne Sundvall kirjoitti:
Miksi ihmeessä lakkaa pitäisi ohentaa? Viimeksi vetelin mallin pintaan humbrolin kiiltävää lakkaa suoraan purkista ja hyvän näköinen pinta tuli.
Revellin lakat ovat ainakin liian paksuja maalattavaksi suoraan purkista ja se kuivuminenkin nopeutuu kun vetää ohennetun maalin ja ohuen kerroksen.