Pienoismallit.net

Antti Virtanen

Panhard EBR-10 1.2.2014 03:25 Malli
On kyllä komea!

Aina tykännyt tuosta ranskalaisten panssariautojen designesta, mutta tämä menee kyllä kaikessa karkeudessaan kärkisijoille luokassa julmimman näköinen :D Ja hyvinhän tuo on onnistunut! Vihreä on sävynä mukavan pehmeä ja juuri niin pölyinen kun algeriassa luulisikin olevan, ja mikään ei sinällään silmään pistä.

Vielä kun ETTstä saisi mallin, on sen verran metka "koulubussi", ja taisipa sitä portugalin joku ministeriö jonkin verran (~20?) siirtomaaseikkailuissaan käyttää.

Niin. Ja kyllähän tässä sarjassa vähän erilaista "suomi-malli" potentiaalia on - käsittääkseni tämäntyyppisellä vekottimella Legioonalainen Sarlin Algeriassa huristeli. Referessikuvien löytäminen tosin lienee melkolailla mahdotonta.. :D
Renault FT 6.1.2014 17:32 Malli
Juu ei tämä ihan mahdottoman kokoinen ole, muistaakseni vähän reilut 30cm pitkä, ja vajaan 20cm korkea, noin ulkomuistista :D
Renault FT 27.12.2013 16:19 Malli
Kiitän kommenteista, yleisten arvosanojen perusteella olisi luovutusta vielä nordic challengen verran pitänyt lykätä.. :D
Renault FT 26.12.2013 13:48 Malli
Kiitos kommenteista!

@ Juha K: Keskustelin aikanaan museon historioitsijan kanssa tästä (tämä esittää siis samaista yksilöä joka on museoituna parolassa tälläkin hetkellä, tornileimoineen (GK) ja ranskanumeroineen kaikkineen, mutta alkuperäisellä tykillä), ja silloin en älynnyt (=tullut mieleenkään) asiasta kysyä. Jos asia on noin, niin onni onnettomuudessa kun omat piirrustukset olivat kerrankin vahingossa ajantasalla. Mallin luovutuksen yhteydessä asiasta mainitsin, mutta ei sen kummemmin vastapalautetta tullut.

@ Pekka T: Lappalaisen Antin kanssa tästä muistaakseni vitsailtiinkin jo aiemmin, nyt tuossa on valmistumassa 1:100 Mi-2, saa nähdä kuka/mikä taho pistää siittä mallin pihalle samana päivänä kun minä saan sen muottiin.. :D

@ Pertti: IMO se on ihan hienosti haarukassa, 5/5 pitäisi kuitenkin se lähes "täydellinen" malli olla, ja tuossa tuli itsekkin noita puutteita listattu - puhumattakaan niistä työkaluista jotka jäivät lisäämättä, etc.
Pala talvisotaa 17.7.2013 22:36 Malli
Itse katson nuo maalauskaaviot yleensä jostain muualta kun pakkauksesta - osa valmistajista ne katsoo kuntoon, osa vähän sinne päin, osa ei sitäkään. Tosin en usko että se (vihdalla) päälle sudittu erikeeper-kalkkimaali kovin puhtaanvalkoista on ollut, eri asia sitten ehtikö yksikään kaapattu T-26 talvisotaan mukaan, saati sitten jatko-sodan alun Törni-mallin kansallistunnuksessa.. ;P

Ei vaan. Hyvän näköinen pikkudio hyllyyn, ei sen pienoismallin aina tarvitse olla sataprosenttisen autenttinen pulttilukumäärältään täsmäävä aitoja moottoriääniä päästelevä ja PVn varikolta pöllityillä maaleilla sudittu (EI MODULOINTIA! EI OLE AUTENTTISTA!), jos tarkoitus on tehdä omaa mieltä ja silmää miellyttävä näyttelykappale hyllyyn joka heijastelee valtaväestön (ts. niiden joille T-26m33, T-34m43 ja T-72m83 on T-kirjain ja rivi mitään sanomattomia numeroita) "geneeristä" käsitystä talvisodasta (tai sodasta yleensä) ja sen tunnelmasta, niin se on sallittua, ja jopa suotavaa, jos tietoisesti lähtee sellaista alunperinkin tekemään.

Pidän asetelmasta, tulee väkisinkin korkkari-meininki mieleen, mutta toisaalta itänaapurin naamaa mosinin perällä hierova taistelija muistuttaa siittä että ei se sota kliinistä ole.
T-90 18.6.2013 14:14 Malli
Hienon mallin olet aikaiseksi saanut!

Noista merkinnöistä, kyseessähän on siis kaartin yksikön, ei neuvostoliiton tunnus - mutta toisaalta "Mitä sitä hyvää vaihtamaan sanoi varusvääpeli novosibirskissa kun tähtivöitä jakoi 2013". Lähinnä tuo sijainti ihmetyttää, oliko se ihan ohjeita myöten kehotus laittaa reaktiivipanssariin tuo tunnus?

Näyttää muuten tui shtora-harhauttimien valu pirun hyvältä. Täytynee viimeistään siinä kohtaa kun tästä 1:72 painos kesällä markkinoille kilahtaa siirtää haltuun.

Itsekkin jonkinmoisen näyttelyalustan kannalla olen, kyllä tämä sen verran uhkaavan oloinen vekotin on että kubinkan muta telojen alla lisäisi näyttävyyttä entisestään.
Talvisia rakennuksia 20.5.2013 21:57 Malli
Ei valituksen sanaa, hatunnoston arvoinen suoritus!
S.A.S. Land Rover 24.3.2013 19:58 Malli
Nätti kun sika pienenä!

Vahvasti erottuvat värit, hieno toteutus ja sopivan rähjäinen fiilis. Koira on hieno detalji. Onko tämä muuten minkä valmistajan sarja?
T-72 M1 30.6.2012 11:29 Malli
Mika Haalahti kirjoitti:
Värimaailman hieman liian vaalea, muuten loistavaa työtä. Revellin T-72M1 lienee pienennös Tamiyan mallista.
Höpöhöpö, loistavan kulahtanutta derkku-(ylijäämä)kalustoa!

Paras versiointi ko.mallista mitä tähän mennessä olen nähnyt - ainoa vinevine tulee teloista, palatelasyndrooma iskee jälleen, ja vasemmassa etutelassa näkyy tuo "porras" :/
T-34/76 "Das Reich" 7.6.2012 21:03 Malli
Tarmo Hämäläinen kirjoitti:
Muuten upea, mutta miksi siinä on kahden maan kansallisuustunnukset? Tietääkseni hakaristin kuuluisi saksalaisessa kalustossa olla kärjellään, ja lisäksi sisäosissa ei ollut tunnuksia. Antaisin, jos voisin, neljä tähteä.
IMO tässä kohtaa (kuten kaikessa kaapatussa kalustossa) voidaan antaa noille ohjesäännöille piutpaut - kyllä minä näen tuossa vain kolmannen valtakunnan tunnuksia. Tosin ei se pitkäsakarainen hakaristi ole virallisesti missään käytössä ollut, mutta kyllä minä noita muistaisin kuvissa nähneeni ajoneuvojen torniluukuissa ennenkin.
Saa melkoinen herraherra olla että miehistö (vaununjohtaja, ja vaunujoukkueenjohtaja, ja etc.) pistää henkensä alttiiksi sekä omille että vihulaisille - kuitenkin tuo sotkan profiili on melko ikoninen, jos vekotin ei ole kunnolla merkitty ja tilanne on epäselvä, voi se veri päätyä PaKkiin väärästä paikasta…

Mutta tuosta torniluukun hakaristista, itse olisin melkein tuon laittanut enemmän kulmalleen, mutta ei se juurikaan epäuskottavuutta IMO tuo nytkään, pikemminkin jotain tehostettua omakone-tunnusta olisin vielä jäänyt kaipaamaan, lippu konetilan päällä tms.

Toki jos kunnolla olisi lähtenyt hifistelemään, niin esim. kentällä luukkuun kiinni hitsattu PzIV/III komentajan kupoli.