Pienoismallit.net

Foul Ole Ron

calad 10.3.2015 18:26 Käyttäjäprofiili
Juu, oltiinkin jo sähkäpostilla yhteydessä siitä miljoonalinnakkeesta. Koitin kansallisarkistoon saada yhteyttä, mutta ei ainakaan sähköpostiini viikkoon vastattu, että paree vissiin soittaa sinne

Juha aka Ron
calad 26.2.2015 21:40 Käyttäjäprofiili
moro, ihan uteliaisuudesta - paljonko noin suunnilleen tulisi tuolle esimerkkitalolle hintaa? Hieman kutittelisi erään projektin tiimoilta pari juttua.

T: Juha aka Ron
Talvisia rakennuksia 26.5.2013 02:11 Malli
Itse asiassa en tiedä vielä mitä sääntöjä tulen käyttämään, ehdokkaina ainakin Troops, Weapons & Tactics, Force on Force ja vanha kunnon Battleground WWII. Kaikki ovat siis tuommoisia ryhmä-joukkuetason figupelejä. En tässä 1/76-1/72 skaalassa (eli 20mm 'skaala') tykkää kovin isoja armeijoita käyttää, sitä varten on sitten 10mm ukot/tankit.
Talvisia rakennuksia 21.5.2013 15:40 Malli
Kiitoksia vaan. Eerikille seipäiden koosta, että nuo ovat noin 1/4-1/2 hammastikun paksuudesta vähän tapauksesta riippuen, en oikein iljennyt ohuempiakaan tehdä, etteivät hajoa. Skaalassa pysyminen oli vähän vaikeaa, eritoten ladot tuli vähän turhat isot ja paksua 'hirttä' ja raotkin olisivat saaneet olla kapeampia. Mutta lähdetään siitä, että nää on isoja latoja, onhan niitäkin kai kaiken kokoisia?

Raunioita on toki tulossa myös, poltetun maan taktiikka oli käytössä meikäläisillä. Eipä niistä palaneista puutaloista paljon muuta jää kun ehkä perustus ja savupiippu sekä kaakeliuunit? Jonkun verran on kuvalähteitä mulla aiheesta, kun divarista kaivoin pari kuvateosta.

Kestävyydestä sen verran, että kyllä nämä käyttöä ja kuljetusta kestää, kun pohja on kovalevyä, on pari kerrosta liimaa lumen seassa ja muuta. Heikoin lenkki on varmaan noi styreenimuoviset seinät. Ei tietysti kannata pudotella kauheasti.
Rautatiemuseon pienoismalli… 1.10.2012 15:25 Rakennusblogi
Ok, kiitokset Sallinen & Salliselle. ;)

Täytyy rehellisesti sanoa, että hieman on liian tyyristä mun kukkarolle, vaikka ymmärränkin ettei näiden tuottaminen ole halpaa puuhaa muotteineen ja syövytyksineen. Olisiko noita ikkunanpuitteita ja muita fotoetsiosia saatavana erikseen?
Rautatiemuseon pienoismalli… 26.9.2012 16:15 Rakennusblogi
Oikein hyvältä näyttää kyllä. Itse asiassa olisi allekirjoittaneellakin ehkä käyttöä parille tällaiselle talolle/talon osille, onko näitä kenties myytäväksi asti?
Akrylipohjamaali 18.8.2012 16:59 Arvostelu
Harrasteesta Tampereella ainakin löytyy.
Akrylipohjamaali 7.8.2012 14:53 Arvostelu
Vanhaan aiheeseen palatakseni, onko kukaan kokeillut käyttää kahta sävyä 'yhtä aikaa', eli siis ensin vetänyt vaikka tuolla punaruskealla telat ja syvennykset ja sitten vaikka vihreällä tai keltaruskealla kohokohdat ikäänkuin varjostusten luomiseksi? Vai mahtaako ruveta kurtistelemaan tms?

Noiden vihreiden sävyt on melko lähellä oletusväriä esim. OD ja Russian Green, olisin toivonut hivenen tummempia sävyjä, jotta sitten panssarin perusväriä suihkiessa tulisi hieman tummuuseroja jo.
Savoia Marchetti S.79… 6.7.2012 12:50 Malli
Silmä lepää tässä mallissa, erittäin onnistunut. Mutta onko kuvien väritasapaino oikein, kun omassa näytössä on kovin sininen saturaatio? Onko tausta vaaleansininen vai valkoinen?
B-4 M1931 203mm haupitsi… 7.2.2012 17:12 Rakennusblogi
Harmi vaan, etten aiemmin hokannut tuota, olisi säästynyt vaivaa. Toisaalta, enpä varmaan aiemmin olisi kiinnittänyt huomiota, kun vasta nyt olen itsekin kokoamassa tuota tykkiä. Toivottavasti saat korjattua ilman isompia ongelmia.