Pienoismallit.net

Foul Ole Ron

Risteysasema lopettaa...   14.7.2018 13:24
Juu tiedetään, ei varmaan omista lapsista löytyny halukkaita sukupolvenvaihdokseen, eikä ostajaakaan löytynyt jatkamaan (jos sellaista haettiin)? Ei tämä aika oikein suosi tämän tyyppistä yrittäjyyttä enää. Verkkokauppa ja yleistyvä 3d-tulostustekniikka varmaan syö loputkin muutamassa vuodessa.
Risteysasema lopettaa...   12.7.2018 12:22
No pentele, kävin eilen nykimässä Harrasteen kahvaa ja laputhan siellä luukulla, ja jäin sivu loppuunmyynnistäkin… ei ole työkiireiltä ehtinyt paljon harrastaan tms.

Harmittaa erityisesti Harrasteen lopettaminen ja tietyssä määrin Risteysasemankin, vaikka en siellä olekaan enää pahemmin käynyt. Itse asiassa aika huono asiakas olen, kun ostin vähän ja harvoin kummastakaan.

Harrasteen tapauksessa kyllä täytyy sanoa, että korkeat hinnat malleissa oli tärkein syy, miksi en hirveän usein enää ostanut sieltä, kun kaiken sai halvemmalla muualta. Se on kuitenkin karu fakta. Sitkeästi liike piti noita hintoja ja varmaan olivat laskeneet että ei kannata jos ei ole kate riittävä. Toisaalta, jos myynti laskee selvästi niin silloin on sama mitkä ne katteet ovat. Ja kilpailu on raakaa tälläkin alalla.

Valikoimien suhteen on sanottava, että kovassa myynti- ja kilpailutilanteessa on haastavaa ylläpitää niitä. Toisaalta kaikkea pitää löytyä mutta kun menekki on hyvinkin satunnaista, niin varastoon uppoaa kiinni hirveä määrä pääomaa turhaan, ja toisaalta jos ei ole varastoa ja valikoimaa niin asiakas valittaa ja siirtyy muualle ostamaan. Suomi on niin pieni markkina-alue tämmöiselle perinteiselle kivijalkaliikkeelle, plus korkea ALV ynnä muut setit. En ihmettele että laittoivat hanskat naulaan. Toisaalta ei se nyt ehkä olisi tappanut, jos olisi yrittänyt kilpailukykyisemmillä hinnoilla ja edes jotenkin ylläpidetyllä verkkosivuilla/-kaupalla? Se nyt vaan on nykyaikaa. Mutta jos ei ole intoa ja osaamista semmoiseen, niin sinänsä ymmärrettävää. Miksi pakottaa itsensä tekemään jotain mitä inhoaa?

Samalla reissulla tuli todettua, että aika paljon tyhjiä liikekiinteistöjä Tampereen keskustassa…mitä tilalle, pitserioita ja kaljabaareja? Taitaa olla kaikki nuo keskustan puodit kovilla kaupanalan kehityksen vuoksi (kansainväliset verkkoliikkeet, isot kauppakeskukset jossain huitin nevadassa). Kuoleeko keskusta? Muuten kaupunki tuntuis vetävän asukkaita ynnä muuta, joka paikkaan jotain rakennetaan.
Miljoonakorsusta tietoa?   2.3.2015 17:04
Juu näinhän se menisi, jos oikein kunnolla meinaa tehdä. Hitto kun huonosti kommunikoivat tuolla Kansallisarkistossa söhköposteihin, tai ainakin edellisellä kerralla kävi niin. Ei tahdo vastausta tulla millään. Pitäisi vissiin hypätä vaan junaan ja mennä itse paikalle kovistelemaan.

Sen takia tuon kirjan ostoa vähän emmin, kun en tässä vaiheessa ainakaan ole kiinnostunut kuin Miljoonabunkkerista (-korsusta/-linnakkeesta) ja ehkä Poppiuksesta. No sanotaan, että Lähteen alueesta maksimissaan kuitenkin. Että jos kirjassa ei paljon aiheesta ole, kantsiiko ostaa?

Aika mainio uudempi teos Mannerheim-linjasta on Mannerheim-linja - talvisodan legenda, tek: Uitto & Geust. Siinä on kattava kuvaus, kaavioita ja valokuvia.
Miljoonakorsusta tietoa?   26.2.2015 13:36
Hep, olisin kiinnostunut tästä Mannerheim-linjan kuuluisasta bunkkerista Lähteen sektorilla, ja olenkin haalinut erinäisiä tietoja ja piirustuksia siitä. Yhdessä kirjassa, Talvisodan kadonneet kuvat (tekijä: Bair Irincheev) on mielenkiintoinen piirustus bunkkerin keskiosasta (kutsutaan lähteeksi A). Se nimittäin poikkeaa rakenteeltaan huomattavasti samassa kirjassa olevasta yleispiirustuksesta (lähde B), joka on saatavana muistakin lähteistä.

Käytettävissä on siis kaksi toisistaan poikkeavaa piirustusta ja olis kiva tietää, kumpi näistä olisi mahdollisesti se lopullinen, joka toteutettiin. Pari muutakin kaaviota olen nähnyt miljoonasta, joissa olisi viittauksia lähteeseen A, mutta mutta… Päiväyksistä sen kai voisi todeta (olettaen, että se myöhempi sitten hyväksyttiin), mutta kun kuvat on niin pirun pieniä, ettei niitä erota.

Pitäisi vissiin käydä paikan päällä Summassa tutkimassa asiaa, jos se keskiosa on enää missään muodossa olemassa, vai onko räjäytetty tuusan nuuskaksi? En netistä löydä mitään kuvia ainakaan tuosta keskiosasta. Tai sitten tehdä retki kansallis-/sota-arkistoon etsimään alkuperäispiirustuksia; kaipa ne sieltä löytyisivät, kun ovat kirjojen sivuille päätyneet.

Aiheeseen liittyen, onko kukaan käpistellyt seuraavia teoksia: Suomen linnoittamisen historia ja Suomen puolustussuunnitelmat 1918-1939, osa III, että olisko noissa mitään aiheeseen liittyvää? Divaritavaraa ovat, mutta en viitsisi turhan takia ostaa.
Detolf-vitriiniin lisätasoja?   29.7.2014 10:58
Löytyy Bilteman verkkosivujen mukaan 600 x 400 x 4 mm kappaleitakin, joista voisi sahata pienemmäksi. Hintaa tuommoselle tulisi 10,99 kpl. Elikkä hieman halvempi mutta teettää vähän enempi työtä ja puolikas jää haaskua. Taikka sitten toi kaikista isoin 1200 x 800 x 4 mm, josta saisikin enemmän kuin tarpeeksi 400 x 400 kappaleita, hintaa tulisi 34,90 eli noin puolet halvemmaksi per kappale. Pitäis vaan olla sopiva vehje sahaamiseen suoraan ja tarpeeksi alhaisessa lämpötilassa, ettei sula.
Detolf-vitriiniin lisätasoja?   28.7.2014 10:05
Niin, noissa Ikean vitriineissä lukee vaan epämääräisesti, että 'harvoin menee lasi hajotessan teräviksi kappaleiksi, vaan yleensä pieniksi muruiksi' tms, mikä viittaisi vähän karkaistun lasin suuntaan? Ikealla kun valmistuserät on suuria (eikä Suomen kalliilla hinnoilla tuotettuja), niin voisi olla mahdollista myös karkaistun lasin käyttö? Mutta tiedä näistä.

Noilla karkaistun lasin hinnoilla 3-4 x 15 euroa vaan saa uuden jo vitriinikaapin, että sikäli tuntuisi hullulta maksaa muutamasta pienestä lasilevystä yhtä paljon? Eikä taida olla se pleksikään ihan ilmaista?
Detolf-vitriiniin lisätasoja?   25.7.2014 23:03
Saaga jatkuu, kyselin yhdestä paikallisesta firmasta lasilevyjä, karkeasti 40 x 40 cm ja karkaistua lasia, vastaus oli että 15 euroa per levy. Kuulostaako vähän yläkanttiin olevan hinta? Vai oliko sulla Harry tavallista lasia nuo levyt?
Detolf-vitriiniin lisätasoja?   18.7.2014 16:55
No niin Motonetistä vaijerilukkoja 12 kpl, maksovat 1,27 euroa yhteensä peräti. Sitten vaan ensi viikolla 3 kpl karkaistua lasilevyä jostain tilaukseen.
Detolf-vitriiniin lisätasoja?   15.7.2014 21:54
Kiitti vinkeistä, pitää etsi tuommosia vaijerilukkoja. Ja lasitasot, ikea ei varmaankaan myy noita erillään.
Detolf-vitriiniin lisätasoja?   15.7.2014 14:28
Mielenkiintoista, noita saa varmaan rautakaupasta (Baukkikseen?). Onko hinnasta tietoa? Sitten lasitusliikkeesta tasoja?