Pienoismallit.net

bombardiere

Mikä konetyyppi   9.12.2016 10:29
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Linkki

Savoia S.16 bis

Ja juttua löytyy Artikkelista C-F Geust SIHL 3/2016 ss 8-9.

Lievää kaverille kilauttelua mutta mysteeri on selvitetty.
Heippa

Savoia on hyvä veikkaus, mutta etuampumosta ja siipituista päätellen sanoisin että kyseessä on imitaatio Savoia S.62:sta

en.wikipedia.org/wiki/Savoia-Marchetti_SM.62

Kuvan kulmasta en näe että onko peräsin aivan samanlainen ja moottorin muoto ja kulma viittaisivat enemmän Macchin tuotantoon.

Savoia S.62 oli myös käytössä Neuvostoliitossa, joten siten punatähdet eivät välttämättä oli täysin tuulesta temmattuja.
Kapalevyä Turusta?   28.3.2016 13:46
Olen pitkästä aikaa aloittelemassa projektia ja siihen tarvitsisin Kapalevyä. Tätä pahvipinnotteella varustettua vaahtomuovi mainospahvia. Mistä sitä löytäisi Turun alueelta? Tarvitsisin isompia paloja, A3 luokkaa, mutta en suurta teollisuuskokoista bulkkierää. Pitäisi olla paksumpaa vähintään 10 mm, ehkä jopa 20mm.
Laatikkoarvostelujen tarkoitus?   11.7.2015 12:28
Laatikkoarvostelut ovat mainoksia. Siksi kuuluisat mallarit, lehdet ja isot sivustot saavat ilmaisia mallikappaleita. Ja koska nämä tahot haluavat ylläpitää ilmaismallien virtaa, niin arvostelut ovat harvoin tyrmääviä.

Luen laatikkoarvosteluja, koska minusta on kiva tietää mitä markkinoille on tulossa ja usein niistä saa tarkempaa tietoa mitä versioita, siirtokuvia yms on tarjolla. Itse muovimallista ne kuitenkin harvoin kertovat mitään syvällistä. Ja on minulle itsekin käynyt, että ostaessa laatikkoa katsellessa malli on näyttänyt tosi hyvältä, mutta rakentamisesta on tullut susi.
Lidl – mallarin ystävä   31.1.2014 10:17
Vinkki oli hyvä kiitoksia, mutta kun eilen viiden aikoihin kävin Turun keskustassa olevassa Lidlissä, niin miniporat olivat jo loppu. Ei varmaan olisi ollut mikää huippuvehje, mutta tarvitsen miniporaa sen verran harvoin niin olisi sopinut minun budjettiin.
Valleojan ohenne!   20.12.2013 10:15
Akkuvedellä. Ja hyvin toimii ainakin pesselikäytössä.
Combat Models   10.12.2013 13:56
Minulle toimitusaika ei ole oleellisin vaan se että varastosaldoon voi luottaa. Ymmärrän toki viimeimen / viimeiset tuotteet voivat tilauksissa mennä ristiin ja se ei ole ongelma. Mutta en käytä liikkeitä jotka jatkuvasti myyvät ei oota, tai myyvät tilaustuotteita. Tämä tilaustuotteiden tarjoaminen ikään kuin ne olisivat varastossa on minulle yksi pahimmista karkoittajista. Esim. olen kiertänyt mainitun Lucky Modelsin koska sen varastosaldot vaikuttavat melkoisen "suuntaa antavilta." Tilaan miellummin pikkuisen kalliimmalla japanilaisilta toimittajilta, joiden kohdalla voin luottaa että tavaraa on mikäli he niin esittävät.
Kauppojen valikoima   11.7.2012 16:00
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Revellillä on tehdas euroopassa, ja idässä tehdyt muoviosat laittaan pakkettiin sisälle euroopassa, joten malli on eurooppalainen ja säästyy tuontiveroilta ja tulleilta. Hasen paketille ne tullit ja verot tulee = suurempi hinta!
Tämä on näköjään ikuisuus harhaluulo vaikka sitä tällä sivustolla on useampaan otteeseen korjattu. ;) Revell ja Hasegawa kun maksaa tuontitulleja tasan yhtä paljon, 0%. Pienoismallejen tämänhetkinen EU-laajuinen tullitariffi on nimittäin 0%.

Vaikka markettien mallivalikoiman supistuminen ja Suomen liittyminen EU:n ajallisesti sattuvatkin yhteen, niin näillä on hyvin vähän tekemistä keskenään. Eiköhän se aikoinaan lähinnä johtunut mallailuharrastuksen hiipumisesti nuorten keskuudessa (kysyntä pieneni) ja tuosta massalaatikkotoimitusten helppoudesta kauppiaalle.

Sitä minäkin olen ihmetelly että miten Revell pystyy myymään Hasegawan muoveja osalla alkuperäisen hinnasta. Mutta eiköhän siihenkin ole selvät kaupalliset syyt. Revell vain vuokraa muotit, joten kiinteitä kehityskustannuksia ei synny ja Revell painosmäärät taitavat olla melkoiset. Massalla saadaan hintaa alemmaksi. Itse arvelen, että ei Revell mitään muovia Aasiasta tilaa vaan muotit lainaksi ja sitten omalla tehtaalla (oliko se Puolassa vai Unkarissa?) painaa rakennussarjaa täydellä vauhdilla.
Yritys oli kova, mutta ei tullut valmista. Nyt täytyy antaa kuivua rauhassa ja viimeistellä sitten ajan kanssa ennen lakkausta.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/08/92/99/089299_preview.jpg

Silti oli kivaa. Sain enemmän aikaiseksi kuin yleensä kuukaudessa. Toki kiire toi omat ongelmat. Kun malli olisi tarvinnut paremman hiomisen ja kittaustakin. Ja vallejon maalit ovat välillä arvaamattomia ja siksi maalipinta on paikoin paksua. Pitäisi maalata ohuemmilla kerroksilla ja antaa niiden välillä kuivua rauhassa. Yleensä kun anna mallin kuivua päiviä, en tunteja niin kuin nyt.

Opettavaista oli. Ja huippua nähdä muiden projekteja. Jotain näemmä valmistuikin. ;)
Minun ensimmäisen päivän tulokset.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/08/91/91/089191_preview.jpg

Oikeastaan olen ihan tyytyväinen vaikka tässä vaiheessa oli tarkoitus, että malli olisi jo koottu ja valmiina maalaukseen. Tuli enemmän hiomista kuin arvelin, osin toki omien virheiden takia. Piti avata jo kerran liimatut rungonpuolikkaat kun tajusin tehneeni suuren mokan siipien kiinnityksen kanssa ja jarruluukkuja ei näköjään tässä mallissa ole tarkoitettu kiinni laitettaviksi. No mitäs siitä, tätä mallailu on. :)

Olen tekemässä kolmevärikaaviota, joten veikkaan, että aika loppuu kesken. Mutta pitää yrittää.
Tunnelma kielletty?   7.1.2012 11:30
mrrantala kirjoitti:
No eiköhän tämä ollut tässä. Ei jaksa vääntää, kohta keskustelu olisi kuitenkin siinä, että edelleen täällä jaetaan 0,5 arvioita mallille jonka keskiarvo on 2.6 eli ei tämä tästä tule muuttumaan. Kuulemisiin -Mikko-
Jep. Itseasiassa tämä on hyvä pointti. Vähän sivustakatsojan roolissa minua on huvittanut, kun sanotaan, että tänne saa tuoda malleja vain arvosteltavaksi, mutta kun arvostelu on välillä kohteliaasti ilmaistuna "koomista", niin sitten sanotaan, ettei arvostelusta tarvitse välittää. Tulee catch-22 olo. :D