Pienoismallit.net

problemwaste

Einhellin kompressori   29.1.2008 15:21
Kuten tuossa ylläkin jo mainittiin, kompressori on todella äänekäs, mikä on tyypillistä mäntäkompressoreille, ja varsinkin halpamalleille jossa ei äänenvaimennukseen ole juurikaan perehdytty. Jos et tarvitse kompuraa muuhun kuin mallien maalaukseen, kannattaa harkita kalvokompressoria jo perhe/naapurisovunkin vaalimiseksi.. Esimerkiksi tästä on ollut tälläkin palstalla tarinaa
Sinänsä tuo Einhellin kompura on hyvä ja toimiva laite, itselläni tuo on nurkissa pörissyt nelisen vuotta ja hyvin on toiminut. Jokusen tuhatta viimeistelynaulaa on tullut ammuttua, lisäksi renkaantäytöt, ilmapillit ovat saaneet siitä käyttövoimansa. Öljyt kun vaihtaa sillointällöin ja pitää huolen että sitä on niin ei pitäisi ongelmaa olla. Tuossa Tero K mainitsi laitteen omasta paineensäätimestä. Itselläni ei ole ollut tarvetta sitä isommin pyöritellä mutta melko lelulta tuntuu. Eli ruiskuhommissa erillinen hyvä paineensäädin/öljyn-vedenerotin letkun päähän niin sanoisin että voisi toimia melko hyvin.
Vinyylikatto?   22.1.2008 09:13
J Herajärvellä näkyy olevan SuperBee valmistumassa, vinyylikatolla varustettuna. Hyvännäköistä jälkeä. www.pienoismallit.net/galleria/malli_2177/
Esko Koskinen kirjoitti:
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Kyllä kehitystä on tapahtunut, mutta valitettavasti noita suttukuvia lisätään tänne edelleenkin selkeistä säännöistä huolimatta. Etenkin nuo "sori tästä kuvasta ei saa mitään selvää, mutta lisäsinpä nyt huvikseni" -teksteillä varustetut kuvat ärsyttävät nyt entistä enemmän, kun ohjeet ovat niin selkeästi esillä.
Tässä oli pieni piikki parempaan päin mutta nyt tuli taas notkahdus. Saat täyden kannatukseni suttuprötöjen reippaalle sensuroinnille.
Mukana ollaan. Jokaisen olisi syytä kriittisesti katsoa kuviaan ulkopuolisen silmin ennenkuin lisäilee kuviaan ihan mihin tahansa, tyyliin "haluanko katsoa tällaisia kuvia". Se kertoo hieman kunnioituksesta muita palstan käyttäjiä kohtaan jolloin sitä saa myös kuvan ottaja/julkaisija itse. Tomihan tässä on se rajan vetäjä, jolla on vaikea ja haastava tehtävä. Vanha totuushan on se että yhteen suuntaan kun kumartaa niin toiseen pyllistää, onneksi suunnan voi itse valita ;) Tämä koskee myös mallailijoita itseään..
Kehityskeskustelu   10.1.2008 20:42
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Pitäisi varmaan tehdä ihan säännöt siitä, millaisille kuville galleria on tarkoitettu. Mielestäni sen voisi ainakin rajata vain perinteisille staattisille pienoismalleille (+ pienoisrautatiet). Mitä mieltä muut ovat?
Kannatetaan. Rakennettuna esim Emekistä saa hienon mutta joku raja täytyy vetää johonkin kohtaan.
Createx   10.1.2008 12:59
Badger kirjoitti:
Saako Tampereelta mistään Createxin maaleja? Sisko sano että Metson lähellä olis joku maali/taiteilukauppa, jossa arveli niitä olevan.
Tampereen tilanteesta en suoralta kädeltä osaa sanoa mutta kävin juuri pyörähtämässä Kouvolan Automaalit Oy:ssä kynäruiskuja hypistelemässä ja ihmettelemässä, esitteli myyjä myös maalihyllyä jossa oli valtavat määrät eriväristä Createxia. Badger 100LG jäi vielä kauppaan, oli hintaa niin että hirvittää.
Eli kannattanee koluta automaaliliikkeet läpi, niitä nääs Tampereeltakin löytynee.
Santtu Koivisto kirjoitti:
niin elikkä mistä saisin autoon ratteja,renkaita,penkkejä sekä muita pieniä osia?Kaikki osat käyvät.
Linkkilistaa selaamalla löytyy monia hyviä kauppoja & nettikauppoja.
Ilmaston muutos!   5.1.2008 17:42
Läpi maapallon olemassaolon ajan on ilmasto muuttunut, oli ihmisiä tai ei. Ihminen on saattanut nopeuttaa toimillaan tätä muutosta, mutta millään sitä ei pysäytä, se on selvä. Turhaan luonnon puolesta ollaan huolissaan, luonto selviää kyllä. Mutta onko ihminen siinä projektissa mukana, pahaa pelkään veliseni että tuskin..
"Lasiosien" leikkuu?   2.1.2008 11:55
polarpoi kirjoitti:
joo etta tuollasen ku sais nii olisi mukavammat olatavat taalla belgiassakin kun ei enaa tarvitse puukolla rekia jyrsia sormiin.
Niin,onhan se huomattavasti mukavampaa ja nykyaikaisempaa täräyttää sormiin reiät ihan poralla 8-) Sormiporasta kun on kyse..
Mitenkä muuten ihan sivumennen niin onko Belgiassa minkälainen tuo mallitarjonta, siis pienoismalleja eli "koottavia"? Löytyykö kaupasta vai pitääkö netin kautta hankinnat hoitaa?
Keräilyharrastus?   31.12.2007 17:03
Raimo Leino kirjoitti:
ja vielä kuva yhdestä otuksesta, joka saapui yöllä perhosvalolle pöristen kuin taistelukopteri - tällä otuksella oli sen verran asennetta mukana, että vaimoni häiptyi vikkelästi mökin sisälle suojaan kun tämä saapui mökin kuistille:
www.pienoismallit.net/galleria/kuvapankki/kuva_21752/
Vanhaa sotamuistoa Kosovon retkeltä pukkaa nyt. Tuolla etelän mailla nuo olivat samannäköisiä mutta vielä hieman isompia, pisimmät huiteli siinä viiden sentin kieppeillä. Eräänä iltana kun jostain ihmeen syystä iski porttipykälä silmään, eli kolme tuntia porttivahdissa, olin suorittamassa kuulovartiota kopin ulkopuolella (eli tupakalla, ÄÄRIMMÄISEN kiellettyä..) alkoi kuulua surinaa, kuin helikopteri pörräisi taivaalla. Onneksi oli valmiustilaa nostettu (en muista miksi) joten kypärä piti olla päässä. Kuului riittävän iso KOPS ja surinakiitäjä kieppui syöksykierteessä kypärästäni kohti asfalttia. Aikansa platalla pyörittyään alkoi taas surina ja hurina koventua ja hitaasti vaappuen otus alkoi kerätä korkeutta, päästen samoille korkeuksille mistä edellinen syöksy alkoi (n. 5 metriä) ja eikun uutta kierrettä ja syöksyä taas. Sitä jatkui kunnes ei silmä enää erottanut mihin tuo meni.
Emek-rekat   29.12.2007 14:07
Palaan vielä minäkin aiheeseen kun tämä meni nyt vähän kuin väittelyksi. Omasta mielestäni on merkittävää eroa sillä puhutaanko "pienoismallista" vai "muovirakennussarjasta" vai "lelusta". Ensimmäisellä ja viimeisellä on yhteys keskenään, muovirakennussarja eroaa porukasta sitten jo reilummin Tietysti rajan veto siihen että missä vaiheessa "lelu" (esim Emekin sora-auto) muuttuu pienoismalliksi, on kuin Pelastakaa Sotamies Ryan.. eeh siis veteen piirretty viiva. Maalatut peilit ei siihen ihan vielä riitä.
Ja missä kohtaa sitten lelukaupasta ostettu muovirakennussarja muuttuu pienoismalliksi? Siihen ei riitä pelkkä pikaliimatuubi, eikä edes paukkupullo.
Entäs sitten nämä "pienoismallina" myytävät autot (useimmiten metallia) joita myydään lelukaupoissa, swapeissa sekä netissä aika hyvällä hinnalla? Kestävät reilunkin käytön "leluna"?
Eli pointtini on se että jokaisella on omat käsityksensä näille em. käsitteille ja sana PIENOISMALLI kuvaa mielestäni jokaista niistä jossain kohtaa, ja niille paikka täältä löytyy.
Palstalla korostuu näiden mallien esillepano ja niiden erot. Kaikilla ei kädentaidot, värisilmä saati pelisilmä riitä ihan kaikkeen joten välillä näkyy sitten niitä suttukuvia tai kuvia MUOVIRAKENNUSSARJAN laatikoista. Mutta yritetään kestää tämä, asiallisilla neuvoilla ja vinkeillä saadaan näitä ajan mittaan karsittua pois.

Mielipiteistä PITÄÄ kiistellä, tosiasioista ei.