Pienoismallit.net

problemwaste

Tapani Huovinen kirjoitti:
Ohenna Humbrolia Humbrolilla ja Revelliä Revellillä. Otinko liian yksinkertaisen kulman tähän hommaan? ;-)
Periaatteessa näin. Mutta aivan kaikki Revellit eivät tottele Revellin omaa ohennetta (metallimaalit ja luminous red/yellow) jolloin pitää keksiä muuta. Ja kyllä, kustannustekijä on myös mukana. Revellin oma pikku purkki maksaa kolmesta viiteen euroa, litran pullo vastaavaa mutta toisen valmistajan kustantaa kympin kahta puolta. Ja kun ruiskun käyttöä harjoittelee niin tuppaa tuota ohennetta menemään. Välillä kyllä tuntuu että ehkä se pensseli olisi parempi ratkaisu sittenkin..
Ruiskuhinnoista voidaan olla montaa mieltä. Badgerin 100LG kustantaa satasesta ylöspäin uutena, mutta kelporuiskuja saa myös alle viidentoista euron. Hiroboysta, Englannista, tilasin itse sälää. Toimitus nopeaa, valikoima on r-i-i-t-t-ä-v-ä.
Ville Tervamäki kirjoitti:
Kannattaa kokeilla vaikkapa tikkurilan ruisku ohennetta diccon sijaan.
Itse käytän tuota ruisku ohennetta kaikessa maalauksessa pensselillä tahi ruiskulla ja suurimmaksi osaksi maali varasto koostuu revellistä,no broplems so far…sormet ja silmät ristissä puuta koputellen:)
Itselläni Dicco-pönttö lojuu myös työttömänä, vaihdoin samaiseen Ruiskuohenteeseen jota Revellin maalit tottelee rypistelemättä. Kaikki Revellit eivät oikene R:n ohenteella, Diccoon kyllä ohenee mutta sitten alla oleva väri alkaa nyrpistellä. Lisäksi Ruiskuohenne ei tuoksu läheskään niin voimakkaasti kuin Dicco, mikä lisäksi sulattaa muovin.
Osaisikos kukaan...?   16.2.2008 21:39
Minä lentokoneista mitään tiedä mutta tuo Jocken tekemä pyörivän potkurin näköinen läpykkä näyttää hyvältä.
www.pienoismallit.net/galleria/malli_2782/
Tuolla lisää tarinaa aiheesta ja sen sivusta.
www.pienoismallit.net/keskustelut/2568_pyorivan_potkurin_nakoismalli/
Maalien sekametelisoppa   16.2.2008 09:31
Möykky kirjoitti:
Aloittelevalle apua!

Onko olemassa mitään yhteensopivuus/vastaavuus -taulukkoa, jos haluaisin kasata toisen valmistajan mallin, mutta käytössäni on vain Revellin maaleja?
Tuossa jo muuntotaulukkolinkki annettiin, mutta kun sinne Karhulan Citymarkettiin menet niin katsopa tarkemmin sitä Revellin maalitelinettä. Humbrolin vastaava sävy on laitettu siihen Revellin numeron alle sulkuihin.

Eroja maaleista löytyy, jotkut haukkuu Revelliä kovasti mutta itse olen niiden kanssa pärjännyt. Purkkia patterin päällä lämmittämällä tulee vanhastakin maalista notkeaa eikä mattamaaleja tarvi tikun kanssa sekoitella, tiukka ravistus riittää. Muista että sähköpatterin päälle EI saa jättää MITÄÄN ilman valvontaa.
Gallerian säännöt   12.2.2008 11:36
Marko kirjoitti:
Mikähän tässä nyt taas on oikein ongelmana? Emekit saatiin pois niin eikö sitten keksitä jo jotain muuta mistä kitistä… Ei oo helppoo Tomillakaan. Vaihtu nuha yskään… ;)
Tämänkokoinen lauma vaatii jo kaitsemista aika paljon, josta syystä nämä säännötkin TM tänne rustasi. Aina löytyy se jota ei miellytä ja sitten alkaa narina. Itse otan tyytyväisenä vastaan sen mitä annetaan ja kirjautumalla sivustolle sitoudun noudattamaan yhteisön sääntöjä. Jos ne eivät miellytä, äänestän jaloillani tai näppiksellä/hiirellä tässä tapauksessa. Kehitysideat toki ovat asia erikseen mutta silloinkaan ei pidä kitistä jos palstaa ei juuri oman maun mukaiseksi saa. Silloin on tehtävä sitten oma ja parempi :) Itse en osaa eikä näillä näkymin ole tarviskaan.
Gallerian säännöt   11.2.2008 16:44
Teemu Siltanen kirjoitti:
Älkäähän nyt hyvät ihmiset olko kuitenkaan liian ankaria omia kuvianne ja itseänne kohtaan. Ei sekään palvele ketään että sivustolta poistuu 90 % kuvista.

Posistelin itsekkin kymmenkunta kuvaa projektien alkuvaiheista, mutta vaikka omat väkerrykset, eivätkä niitä esittävät kuvatkaan ole lähellekkään täydellisiä, niin näen kuitenkin asian niin että sivuston suosio perustuu melko pitkälti siihen että täällä on monentasoisia töitä näytillä.

Eli harkintaa niin kuvien postaamiseen kuin poistamiseenkin ystävät hyvät.
Tällä meiningillä juu. Vaikka oma (kaikki YKSI tähän asti) malli ei "mallikelpoinen" olekaan en aio sitä poistaa, vain ne kuvat mitkä ovat huonoja tai muuten mitäänsanomattomia. Ja toisaalta, ehkä tämä palstan siivous antaa puhtia parantaa siitäkin mallista ne kohdat jotka itsekin olen todennut huonoiksi/ei-niin-täydellisiksi-kuin-voisivat-olla. Ja kuva on armoton: 63mm pitkä malli kun venytetään ruudulla 300mm:n pituiseksi, alkaa näkyä kaikkea sellaista mitä ei uskonut ikinä näkyvänkään.
Gallerian säännöt   11.2.2008 15:51
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Mikko Koo kirjoitti:
Tomi voisi joku kaunis päivä julistaa virallisen "Poista kuva" -päivän, jolloin jokainen katsoisi kuvansa läpi ja poistaisi huonoksi näkemänsä kuvat eli minunkin tapauksessani ainakin puolet.
Voisin julistaa jokaisen päivän tuollaiseksi päiväksi. :) Mitenkäs olisi, jos vaikka tämän viikon torstaina, eli ystävänpäivänä jokainen olisi sen verran ystävällinen kanssamallareita ja sivustoa kohtaan, että kävisi omat kuvansa läpi?

Ps. Poistin nyt ihan alkuun nuo kaikki EMEK-mallit galleriasta, ja ilmoitin asianomaisille tapahtuneesta. Muut valmismallit ovatkin sitten vaikeampia löytää, kun eivät ole yksittäisen valmistajan nimen alla. Työ jatkuu… Puuh.
Itse pidän siivouspäivän nyt, haastan kaikki talkoisiin mukaan hyvän mielen ja vapaan levytilan hinnalla. Maalipesu vaikuttaa hetken vielä olkkarin muurissa joten nyt on hyvää aikaa siihen touhuun.
Kehityskeskustelu   9.2.2008 16:36
Joni Sääksjärvi kirjoitti:
lelu, metallivalu yms. eivät kuulu tänne, mutta tuunaus kuuluu osaksi pienoismallailua
T. Nyyssönen toi asian hyvin esille että jos esineen tekemiseen käytetään näihin hommiin liittyviä tekniikoita, olkoon esikuva mikä vain, niin silloin kyseessä on pienoismalli (vapaasti referoituna). Jos joku tekee metallivaluna Africakorpsin faitterin poteroon, mielestäni se täyttää kriteerit. Maalattu uudenvuoden tinahevosenkenkä taas ei. Eli mielestäni pienoismallailu voi olla muutakin kuin muovimallien rakentamista.
Ja taas tullaan rajanvetoon, mitä on hyväksyttävä tuunaus? Riippuu kai lähtökohdasta. Ja paljonko "pitää tuunata"? Riittääkö Kaminarin levikkeet ja pakoputken pää jos lähtökohta on valmismalli ellei peräti "lelu"? Vaikeita juttuja.