Pienoismallit.net

problemwaste

Korkeajännitys & Siivet   15.4.2009 14:51
Tällainen pisti silmään. Tarina eroaa hiuksenhienosti yleisestä Korkkarilinjasta.
Kysymysketju kuorma-autoista   31.7.2008 17:13
Lainaus:
Eikös se jotenkin noin mennyt?
Juuri näin. Se, millä tavalla tämä liittyi mallareihin on juuri tuo ulkonäköseikka sekä se minkälaisessa kalustossa näitä eri versioita käytetään. Puoliperän veturiin kun ei kannata ylijäämälaatikosta Sisun napaperää laittaa.
Kysymysketju kuorma-autoista   26.7.2008 16:31
Hiljaista pitelee tässä ketjussa joten herätellään.
Kuorma-autoissa ja koneissa puhutaan "napaperästä" ja "puikkoperästä". Mitä nämä ovat, mitä etuja näillä saavutetaan ja kuinka ne erottaa toisistaan silmällä katsoen?
Ketutusketju   28.3.2008 16:31
Palaan tuohon kersantin kahvikeskusteluun vielä. Itse pyörin tuolla tienpäällä muiden riesana ja lainlaatijat ovat määränneet jotta taukoa täytyy välillä pitää. Joten kahville siis. Suosin perinteisiä kuppiloita joissa ei hienojen kahvien perään ymmärretä, koska itsekään en niistä tiedä. Tapahtui tänään aamuyöstä seuraavaa Etelä-Savossa:
Kahvihammasta kolotti joten katiska parkkiin "Kesoilin" pihaan. Tiskille ehti minua ennen kolmehenkinen perhe lisättynä yhdellä "ylimääräisellä" henkilöllä. Seurueen herrat saivat nopeasti tiskiltä kahvikupit kouraan ja marssivat kassalle, jolloin loppuseurueen äidille ja pikkupojalle tuli riitaa siitä että mitä poika ottaa. Herrojen kahvit oli jo lyöty kassaan kun pujottelin omaani maksamaan kun ei siitä sämpylän väristä näkynyt sopimusta tulevan. Perässäni tuli saman alan toimijoita, niitä oli siihen ehtinyt jo hieman kertyä. Taas kerran tuli murhaavia katseita kun etuilimme jonossa. Ja kassa odottaa sitä sämpylää jotta saapi viivakoodia siitä luettua. Vaan voisikohan sitä valita koko porukan eväät kerralla ja siirtyä sitten kassatätin jutulle. Että tämmöistä tällä kertaa.
Ja parin edeltävän yön aurauksesta voisi perustaa oman ketjun.. Näkyy olevan melko ero "kaupungin" ja maalaispitäjän tienpidossa. Silloin tiukkana lumipyryaamuna kuuden aikaan maalaispitäjässä traktori hieroo jo pyörätietä auki, kun taas viereisessä kaupungissa ei vielä ysiltä oltu asuinalueen autoteitä putsattu.. :)
------   22.3.2008 19:50
Onhan kompurasta ollut puhetta monet kerrat mutta ei anneta sen häiritä, asia tuntuu olevan aina ajankohtainen.
Jos omistaa jo valmiiksi ison kompuran, sillä hoituu myös pikkuhommat hienosti. Eli asian suhteen ei ole ongelmaa. Tarvitset paineensäätimen jolla tiputat paineen (kynä)ruiskulle sopivaksi. Sekä ilmankuivaimen. Nämä voi hankkia erikseen tai sitten yhdistelmän jossa molemmat ovat valmiina läjässä, tai sitten hankit irtopalikat jotka istuu keskenään mukavasti. Kynäruiskuja on myös muilla kuin Biltemassa, itse jaksan puhua edelleen omasta kaksitoimiruiskusta hintaan 14.90
www.pienoismallit.net/media/kuvat/02/68/65/026865_preview.jpg

Tuon kokoinen kompura jota aiot käyttää, pitää jo meteliä omiksi tarpeiksi, kuten varmaan olet jo huomannut. Mutta kun kerran työnnät sen sata litraa ilmaa 8 barin paineeseen, jonka vielä alennat käytössä puolen-puolentoista barin paineeseen, suihkitkin sitten jo koko päivän. (8bar*100/1litraminuutissa(?) tekee semmoisen 800 minuuttia toiminta-aikaa)
Eli koneen "isoudella" ei ole merkitystä, paineilma on paineilmaa tuli se isosta tai pienestä laitteesta. Säätimillä sorvataan käyttöpaine sopivaksi.
Parhaat WWII-aiheiset PC-pelit   20.3.2008 21:59
Kas, hyvä "off-topic"-keskustelu :) Itselläni on IL2 Sturmovik-setti jota aina silloin tällöin hapuilen. Enemmän olen tykästynyt Blitzkrieg-saagaan joka on samaa sarjaa C&C ja aika monen muunkin pelin kanssa, eli ylhäältä kulmasta kuvattua. Vaan viime aikoina on pelit vaihtuneet naulapyssyyn ja akkuporaan. Kesällä pitäisi jostain kaivuri keksiä. Siitä tulikin mieleen, Pleikkari ykköselle on sellainen peli kuin Power Showel. Onko tuttu? Ei, siinä ei ammuta ketään eikä sodita vaan kaivetaan kuoppaa, ojaa, lastataan autoa ja lopuksi pelastetaan Tokio KAIVURILLA :)
Harri Huopainen kirjoitti:
Tinneri/tinnerillä ohennettavat maalit minkä tahansa emalimaalin päälle ruiskittuna sulattavat maalin, eli Alcaladin pohjaväriksi ei voi mielestäni suositella Humbrolin tai Revellin maaleja.
Itse sotkottelen Revellin maalit Tikkurilan ruiskuohenteella, jonkinlaista "tinneriä" tuokin on (thinner). R:n seiska tottelee ja Alcladin värit pysyy rypistelemättä tämän kanssa. Välillä tulee hätäiltyä tuon Revellin kuivumisen kanssa mutta en ole tällä yhdistelmällä saanut mitään maalia menemään mutkalle. Jopa R:n hankalat, esim hopea, fluorivärit, taipuvat Ruiskuohenteen seurassa.

J Pokki, olisiko johtunut ohenteesta? Oman Kuplan koneen pohjalla on Revell ja pinnalla Alclad Dull aluminium.

Yllämainittu Tikkurilan Ruiskuohenne on ainoa siis millä olen saanut Revellin värit tottelemaan liisteröitymättä/ryppäämättä jne.
Badger 360 ja yksityiskohdat   15.3.2008 16:44
Timo Nyyssönen kirjoitti:
Jussi Pukkila kirjoitti:
kun yritän tehdä läheltä ohutta viivaa paine n. 1bar, miksi maalia roiskuu viivan sivuille?
maalaamalla läheltä, reilusti ohennetulla maalilla yläkupista ja mahdollisimman alhaisella paineella.
Omassa halparuiskussa joku 0,2-0,5 ilmakehää/baria/kiloa, mitä kukakin haluaa käyttää, on passeli. Lisäksi maalin pitää olla lähes vettä. Alkuun suihkin tuolla kahden barin hujakoilla ja tulihan sillä hienoa sumurajaa mutta mitä tarkempaan jälkeen yritti sitä alemmas täytyi paineet pudottaa.
Ketutusketju   10.3.2008 15:40
Marko Eerola kirjoitti:
Ketuttaa kun en enää löydä täältä niitä kuvia kun pari leko mallia oli sulanut kelvottomiksi. Olivat matkalla johonkin näyttelyyn laatikossa jonka sisuksiin oli liimattu jotain pehmusteita.

Pistäkää vinkki mistä ne löytyy, tulevat varoittavaksi esimerkiksi kaverille.
Jyväskylän Pienoismallitapahtumasta löytyy
Coast Airbrush   8.3.2008 22:05
Hei vaan! Kertokaapa kun paketit ovat saapuneet jotta miten käytännössä nuo tullit+alvit meni kun tulevat United States of Europen ulkopuolelta. Niin monenlaista tarinaa olen näistä kuullut jotta ruohonjuuritason faktatieto kiinnostaa.