Pienoismallit.net

Tervo Salminen

Mikko Väätäinen 8.4.2021 21:07 Käyttäjäprofiili
Onnea täältä Joroisistakin.
Jaguar E-Type 7.4.2021 15:35 Malli
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
Vaihdekeppejä olen vaihdellut jousiteräksisiin. Eli muoviosat veistellään irti, porataan reiät ja liimataan kiiltävä metallikappale niiden väliin. 0,5 ja 0,6 mm:n tavara näyttää sopivalta.
Kitaran yläkielet myös oivallista materiaalia. Tuossa galleriassa olevassa Kawassa tehty niistä pinnat, edelliseen Viperiin tein tieten tahtoen sen peräsimen päällä olevan lyhyen antennin, tähän nyt työn alla olevaan joutuu tekemään pakosta, kun sörssin sen jossain vaiheessa poikki.
Jaguar E-Type 6.4.2021 13:23 Malli
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Hyvin kasaan taisteltu Jagge, Revell on kyllä mokannut sarjassa liian monta asiaa.
Ja mitkähän ne lukuisat mokat tässä Revellin uudessa Jagessa on? Itse ainakin antanut itselleni uskotella, että sarja on vallan mainio.

Hienosti on Tally-ho on taas auton kasannut, ei mulla moittimista. Noiden johdotusten rakentaminenkin vähn niin ja näin, paljonko niihin aikaa panostaa, kun malli kuitenkin loppuikänsä seisoo vitriinissä konepelti suljettuna.
Ja vihreä kisaväri istuu autoon ihan yhtä hyvin kuin punainenkin. Tiedä sitten tuleeko toi Mikon mainitsema likainen vaikutema siitä, että kromin heijastuksista päätellen ainakin osa valaistuksesta on kovinkin lämminsävyistä punertavaa.

Ollaanko lentokonemies menetetty autoille, yhtä paljon kuin täällä autoista lentokoneisiin?
Morris mini cooper 1275S rally 4.4.2021 23:22 Malli
Mikko MM Mäkelä kirjoitti:
On se pieni. Ja pippurinen.
Mutta miksi ralliautossa on takapenkki ja vänkärin penkki?
Mäkisen Mini, Mobilian tiedotteen mukaan auto on vuoden 1965 kuosissa, auton sisustus ja penkit ovat alkuperäiset. Nämä sekä muu varustus olivat tehtaankin kilpatallille niin kalliita ja arvokkaita, että niitä on siirrettiin korista toiseen.

Kaikki penkit on tuossa kuvassa paikallaan.

Niin, ja missäs se kartturi istuisi?
1964 Plymouth Belvedere 3.4.2021 09:45 Malli
Nämä laatikkomalliset jenkit on vaan nättejä, itsellä oli jo hieman pyöreämpi Nova kakkonen (-67), kaverilla parikin Darttia. Maalaus ja kromit hienoja ja erikoismaininta konehuoneeseen lisätyistä hyvinkin realistisista yksityiskohdista.
CH-46E Sea Knight 2.4.2021 17:40 Malli
No en tilantarvetta pelkää (se loppuu muutenkin, juuri laskin, että pitäisi viisi hyllyä leikkauttaa lisää noihin vitriineihin). Enempi huolettaa se, että ovat tuntuneet kovin työläiltä rakentaa (mulla yksi oli, hävisi muutossa tai sitä ennen jonnekin). Sisälle näkee paljon enempi kuin normi lekossa, ja myös sisäosiin tahtoo jäädä saumoja jotka pitäisi siistiä.
CH-46E Sea Knight 2.4.2021 16:25 Malli
Nätti kopteri, ei moittimista. Pitäisköhän hyllyyn hankkia yksi vispiläkin, perikunnalle ;-)
Vought F-8E Crusader 30.3.2021 22:32 Malli
Raine Luotonen kirjoitti:
Asiallinen Crusader. Ainoa "puute", laskutelineluukkujen reunojen kuuluisi olla punaiset kuten tuohon aikaan laivaston ja merijalkaväen koneissa oli
Näin ei ohjeissa ollut (ei sinällään yllätys), mutta ei niitä ollut nähtävissä myöskään tuossa Wikipedian kuvassa tästä yksilöstä.
Ei myöskään aika monessa aikakauden kuvassa, kuten ei myöskään museokoneissa.
Eli ei tuosta mitään sääntöä voi tehdä.
Vought F-8E Crusader 30.3.2021 17:48 Malli
Markku Rinne kirjoitti:
ei varmaankaan tarvittu lisäpainoja nokassa tämän mallin kanssa?
Joo, ei tarvinnut edes testata että kestääkö se pyörillään ;-)
Messerschmitt BF 109 G-6/R6 26.3.2021 22:31 Malli
Noin pahasti pieeen valotetuista kuvista melkeen turha mennä valittamaan vääränvärisistä siirtokuvista. Noista kun korjaa valkotasapainoa ja valotusta (sen mitä näistä webbikuvista saa korjattua), niin noi pohjat on kyllä selvästi siniset.

Mutta hei, eihän täällä kuvia arvostella, vaan mallia!