Pienoismallit.net

Tervo Salminen

Mitä työn alla?   eilen 20:26
Huh, huh, olipa urakka! Ei näennäisesti montaa siirtokuvaa eilisen jälkeen, mutta kyllä niitä on! En edes viitsi kertoa, moniko on kasattu riekaleista, taikka irrotettu väkisin taustapaperista! Mutta nyt on kaikki paikallaan (tai no, arkille jäi samanlainen tunnus kuin tuossa oikeassa siivessä on, mahdollisesti suunniteltu alapinnalle, mutta ei tuota ole esitelty kasausohjeessa, eikä noissa vastaavien koneiden kuvissa. Lakka pintaan, ehkä jotain lievää säistämistä (kovin puhtailta nämä tukialuksilla näyttää) ja loppukasaus. Ensi viikolla galleriaan, jos ei tule ylläreitä (tänä viikonloppuna viettänyt useamman tunnin pannuhuoneessa, kun alkoi toi öljypoltin ryppyilemään).

ts18056.kapsi.fi/Projektit/E2-C/slides/IMG_0551.jpg
Mitä työn alla?   9.4.2021 20:35
Tämä nytkähti aimo askeleen eteenpäin! Ei ole helppoa elämä näiden ikäloppujen siirtokuvien kanssa. Olin aiemmin nokkapyörän luukkuun liimannut yhden, eikä silloin ollut mitään ongelmia. Reteesti siis tuon korkeusvakaajan ensimmäinen kävelytiemerkintä uimaan, ja palasiksihan se meni :( Loput kuvat oli pakko peittää Micro Decal Filmiin, ja silti parin kuvan kanssa sai tehdä töitä. Varsinkin yksi noista peräsimen NG -merkeistä, oli ilmeisesti kostunut joskus, eikä tahtonut mitenkään irrota taustapaperista. Noh, nyt on kuitenkin kaikki nämä isommat paikallaan, vielä saa taistella erinäisten punaisten varoitusmerkintöjen kanssa. Saa nähdä tuleeko valmista vai pettääkö hermo niin että tästä tulee lentolaite!

ts18056.kapsi.fi/Projektit/E2-C/slides/IMG_0550.jpg
Kirkasosien käsittely   9.4.2021 13:57
Toi pitäis lähtee aika helposti sillä sinisellä ikkunanpesuaineella. Ainakin se kirkas Johnssoni lähtee.
Mitä työn alla?   8.4.2021 18:27
Pore kirjoitti:
Ruostetta pintaan.
Makro-objektiiville käyttöä? Hienoa!
Mitä työn alla?   8.4.2021 16:40
Väriä maailmaan!
Toinen kierros siirtokuvia pinnassa, ja todennäköisesti se kaikkein hankalin. Tämä "värikerros" on ilmeisesti laserprintatulla arkilla, leikkaa irti ja liimaa pintaan. Noi siivekkeet pieninä meni hienosti, mitä nyt toinen irrotteli väriä tuohon harmaaseen kylkeen, onneksi lähti cocktail-tikulla raaputtelemalla. Toi peräsin sitten luku sinällään Tyhmänä yritin toista puolta kokonaisena, tuloksena repeilyä ja parista kriittisestä paikasta jonnekin kadonneet palat. Saa nähdä, saako tuohon sen verran likelle menevää maalia sävytettyä, että saa paikottua. Tämän puolen viilsin kahtia, ja laitoin alapuolen ensin, ja sen jälkeen yläosan. Meni sinällään ehjänä, mutta kun kohdistuksen aloitti tuolta alhaalta, ei se enää ylhäällä ollut ihan paikallaan. Paikattavaa tähänkin! Paikkaukset teen tuon kolmannen kierroksen jälkeen, kun tuo seuraava peittää osan näistä puutteista. Ja varmaan taas lakkakerros näiden päälle, antaa hieman pelivaraa tuohon paikkamaalaukseen.

ts18056.kapsi.fi/Projektit/F-16%2087-0229/slides/IMG_0549.jpg
Mitä työn alla?   7.4.2021 14:03
Sain iltasella saunan jälkeen sitten taisteltua tämän toisenkin puolen paikalleen. Sama liki tunti meni tämänkin kanssa. Aamusella vedin sitten ohuen lakan tuon pyrstön ja noiden siivekkeiden päälle, siivekkeet ei välttämättä olisi tarvinnut, mutta jos peräsimen seuraavaa kuvaa saa liotella saman tunnin, niin ilman lakkaa varmaan irtoaa tämä ensimmäinenkin. Ennen lakkaa piti siveltimellä paikata pari pientä repeämää, sekä toi peräsimen yläpinta, jonne siirtokuva ei ylettynyt. Referenssikuvien mukaan se on kuitenkin maalattu myös sieltä.
Huono maku jäi näistä TwoBobsin kuvista, muutama pyrki hopeoimaan, jota yritin nyt aamulla hillitä, eilistä vahvemmilla aineilla. Ja seurauksena joku ihme tumma läntti tuon siiven tunnuksen viereen. Sitäkin piti parhaan taidon mukaan koittaa ruiskulla paikata, melko toivotonta saada enää ihan samanväriseksi tuon siiven kanssa.

ts18056.kapsi.fi/Projektit/F-16%2087-0229/slides/IMG_0548.jpg
Mitä työn alla?   6.4.2021 19:11
Siirtokuvien laitto, pääosin tehty. Tosin, noi hankalimmat on näköjään vielä edessä, varmaan tunnin vakuuttelin tuolle pyrstön valkoiselle, että tämä on se paikka, jossa sillä on hyvä olla ;-) Toinen puoli vielä siis laittamatta, ja ne pari muuta, jotka näiden valkoisten päälle tulee.
Mites kollegat näitä monikerroksisia isompia/hankalampia on laittaneet? Suoraan kuivuneen päälle uutta, vaiko pitäiskö tuohon vetää ohut lakka väliin, jos seuraava kerros heittäytyy hankalaksi, ja alkaa irrotella myös sitä alempaa? Pienethän nyt menee helposti, kuten tässäkin toi kissapedon pää tuossa ohjaamon takana.

ts18056.kapsi.fi/Projektit/F-16%2087-0229/slides/IMG_0543.jpg
Mitä työn alla?   5.4.2021 16:45
Sain tämän lakattua, Vallejon kiiltävällä lakalla. Kohtuu helppoa ruiskutettavaa, ei toi kiilto tietenkään mihinkään automalliin riitä, mutta tällaiseen siirtokuvien alle ihan OK. Ohenteita tuollekin testannut, alkuun Vallejon ohenteella, joka ei ihan toiminut, sitten ihan vedellä, joka tuntui pelittävän vähän paremmin. Tämän kierroksen noin 1:1 Lifecolorilla, ja testasin myös Ultimaten ohennetta, joka tuntui toimivan myös, vaati tosin vähän enemmän ohennusta. Kuivuu käsittelykuivaksi kohtuu nopeasti (tämäkin lakattu tänään kahdessa osassa, ensin yläpuoli ja jonkinlaisen kuivattelun jälkeen alapuoli). Ja ainakin tuossa Crusaderissa kesti noita siirtokuvapehmentimiä paremmin kuin toi Humbrolin akryylilakka (parempi kiilto), joka paikka paikoin samentui ikävästi (tosin noi samentumat tuntui korjautuvan uudella kerroksella). Vielä en uskalla siirtokuvia ajatella, odotellaan huomiseen.

ts18056.kapsi.fi/Projektit/F-16%2087-0229/slides/IMG_0541.jpg
Tälleenhän ne taitaa olla pysäköidyssä koneessa.
Mitä työn alla?   4.4.2021 19:00
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Toni Redsven kirjoitti:
Välillä katsellut näitä suojaamisia ja teippaamisiä ja joskut itsekkin niitä miettinyt, mutta nyt kun ei ole mahdollisuutta itse mallailla niin jäin kuitenkin asiaa miettimään ja mahtaisko tollaisen pienen kohdan maalaamiseen olla helpompi suojata malli muovipussilla. siis niin että normi teippiä alueen reunoille ja sen päälle siivut 2puoleista teippiä ja siihen kelmu tai pussi jonka voi sitten poistaa teippien sisältä. Ei olisi vaaraa sumusta eikä outojen muotojen tuomia ongelmia ja rajat olisi juuri sellaiset kuin teippaamalla saa ja saisi suihkia rauhassa kun ei ole pelkoa sumusta tms…
Tätäkin koitettu! Mulla joku ylijäämärulla plastikkia kaverin maalaamolta, jota käytetty esim auton renkaiden taikka koko alaosan suojaamiseen isommissa maalauksissa.
Hanka(lahko) leikellä mallin suojaksi sopivaksi, ja toisaalta toi Tamiyalainen teippi ei tahdo pitää siinä kiinni, ja tuhdimmat teipit taas malln pintaan vedettynä tuppaa irrottamaan valmista maalipintaa. Mutta kuten sanottu, on tuotakin tullut käytettyä.