Pienoismallit.net

Valtteri Aaltonen

Suomi-Mersu 1/32   15.4.2021 21:27
Isot kiitokset kaikille vinkeistä! Täytyypä tämän pohjalta suunnata kaupoille.
Suomi-Mersu 1/32   11.4.2021 23:44
Nyt tuli äkkiä sellainen into, että haluaisi tehdä Suomi- Messerchmittin isossa skaalassa.

Eli pyytäisin sivuston mersu-spesialisteiltä hyviä vinkkejä, mikä olisi paras sarja lähtökohdaksi tähän (ei ole vielä päätöstä onko G2, G6 tai G8, joten kaikkia saa ehdottaa). Siirtokuvat voi kyllä hankkia erikseen, eli niitä ei tartte boksista Suomi-koneeseen löytyä.

Kiitos etukäteen!
Long shot, mutta kannattaa yrittää…

Onnistuin nimittäin käsittämättömän sähläyksen kautta tuhoamaan työn alla olevan Tamiyan 1/48 F-14A:n takalaskutelineet. Piti siis lähteä kyselemään olisiko joku rakentanut/rakentamassa kyseisen mallin lennossa, niin että olisi jäänyt laskutelineiden osat yli.

Jos näin onnellisesti sattuu osumaan, niin voisin noista osista kohtuullisen korvauksen + postit maksaa.
Huonosti yhteensopivat osat ovat ikuinen riesa. Monenlaisia hätäratkaisuja on tullut kokeiltua.

Liian pienen osan jatkaminen styreenipaloilla on yksi tapa. Eli jos osa jää vähän vajaaksi, niin ohutta stryeenilevyä reunaan kiinni extra thin cementillä. Ensi liian leveä pala, joka on helppo liiman kuivuttua sitten leikata ja hioa oikean kokoiseksi.

Joskus osaa on helpointa jatkaa keskeltä. Esim. liian kapea lentokoneen nokkakartio keskeltä halki, väliin vähän styreenilevyä, puoliskot takaisin yhteen ja siistiminen. Paljon helpompaa kuin yrittää jatkaa pyörää osaa reunoilta joka suuntaan. Vastaavasti liian ison leveän voi kanssa halkaista ja liimata sitten puolistkot uudestaan yhteen ja hioa pyöreämmäksi. Lopputulos on noin sahan terän paksuuden verran alkuperäistä kapeampi.

Tuossa yksi kuva, miten näitä ratkaisuja tullut käytettyä.
www.pienoismallit.net/galleria/malli_8380/rakennusvaihe_1447/kuva_94171/

Pienten yhteensovittamisongemien kanssa sitten saumojen korjaus kitillä tai pikaliimalla. Pikaliima, johon sekoitettu vauvantalkkia, on hyvä silloin, kun lopputuloksen päälle pitää kaivertaa esim. paneeliuria.
Kineticin 1/48 Suomi-Hornet   24.10.2018 10:44
Kiitos kommenteista ja neuvoista! Tosiaan etukäteiskäsitys sarjasta on, että se on moderni, mutta joiltain osin vähän haastava koottava. Hyvä kuulla, että yksityiskohdat ovat Suomi-koneen osalta kohdillaan. Ei aina itsestäänselvyys vaikka kuinka mainostettaisiin Suomi-koneena. Sen verran olen netistä lukemalla käsittänyt, että sarjan ohjeisiin ei kyllä parane kauheasti luottaa eri koneyksilöiden osalta.

Ja heittoistuin tulee joka tapauksessa varmaan korvattua resiinipulikalla.
Kineticin 1/48 Suomi-Hornet   23.10.2018 12:54
Otsikossa mainittu sarja olisi tarkoitus ottaa työn alle ja rakentaa ilmavoimien F-18C. Suoraan laatikosta luvataan löytyvän osat ja siirtokuvat koneeseen HN-457 vuodelta 2006.

Kaikesta tiedosta ja avusta tässä asiassa ollaan kiitollisia. Onko kyseisestä sarjasta kokemuksia tai näkemyksiä erityisesti yksityiskohtien osalta? Onnistuuko tarkan Suomi-koneen tekeminen suoraan boksista, vai vaatiiko muutostöitä?
Kiitos ideoista! Päädyin sitten Hobby Bossin Easy assembly-sarjan Mustang IV:ään. Kokona 1/48, mikä on minusta aika sopiva muksulle, ettei ole liian pieni. Jäädään seuramaan, miten tuleva mestarimallari hommasta selviytyy.
Kaveri on koonnut lapsensa kanssa (5 v) muutaman pienoismallin. Olen ajatellut ostaa muksulle lahjaksi jonkun lentokonemallin. Varmaan jonkun WWII-koneen. Olisiko hyviä ehdotuksia sarjaksi, joka olisi suht simppeli, helppo koota ilman kittailua ja joka vieläpä olisi mielellään koottuna kohtuullisen "tukeva".

Olen pohdiskellut ainakin Hasegawan 1/48 Mersua.
Maskifilmi   12.7.2018 12:45
Vaikuttaa kiinnostavalta. Voisi kuomujen lisäksi soveltua esim. huoltoluukkujen ym. maskaukseen, jos on helppoa leikata. Kerro kokemuksia, kun olet saanut käyttöön.
Osat hukassa(ko) ?   20.4.2017 09:33
Minulle on sattunut ainakin pari kertaa, että osia on puuttunut paketista. Ainakin kerran oli yksi valuranka poissa ja toinen valuranka sen sijaan kahdesti. Kerran pari osaa selvästi irronneet ja tippuneet ennen pakkaamista. Kerran jopa oli väärän koneen osat laatikossa.

Itse asiassa tuota on minusta tapahtunut hämmästyttävän usein.