Pienoismallit.net

Juho Jaakkonen

Hyvät mallit   24.2.2006 14:25
Kattelin itekki sitä Dragonin Leopardia Tietonikkarin kuvastosta, ois kiva suomimalli. Huomasin muuten että kaksi viimeisintä viestiin vastannutta on molemmat nimeltään Lappalaisia, aika hauskaa :)
Hyvät mallit   24.2.2006 08:32
Hyvältä näyttää! Tuleeko tuo ukko mukana? Itekki ois tarkoitus rakentaa muutamat tankit kun kerkiää.
Huonot mallit   23.2.2006 08:35
Meikäläistä ihmetyttää oikein kovasti eräät Amt:n autojen ohjeet. Otetaan esimerkiksi American Graffitin '32 Deuce Coupe. Siinä ohjeessa näytetään että pitää laittaa etuakseli paikoilleen, näitä akseleita on 2 erilaista joista ohje käskee laittamaan sen yksinkertaisemman. No laitoin sen ja sitten kuitenkin myöhemmässä kuvassa jossa näkyy koko alusta niin on se toinen akseli siinä paikoillaan. Ja tämä toinen akseli pitää malliin laittaa jotta sen saa kasattua! Ja sitäpaitsi (ainakin) se mallin moottori on väärä jos verrataan siihen elokuvassa näkyvään!
Toinen esimerkki olisi Amt:n Mitsu Eclipse, se sininen. Siitä jos haluaa rakentaa laatikon kannessa olevan mallin, täytyy ohjeen maalausohjeet jättää ja maalailla boksin kyljen kuvien mukaan. Ihmettelen suuresti!
Figujen Maalaus   23.2.2006 08:15
Näissä vähän vanhemmissa Pienoismalli lehdissä on ollut hyviä väripiirroksia WW 2:n erilaisista ukkeleista, niistä ei tosin selviä mitään tarkkoja maalikoodeja tai vastaavia mutta muuten ihan hyviä kuvia.
Huonot mallit   22.2.2006 08:43
Tänne sitten puolestaan voi laittaa valituksia ja varoituksia huonoista malleista jotka tietää. Kommentoikaa myös mallien ohjeita ja hinta-laatu suhteita.

Itseäni ainakin hirvittää Lee:n valmistama Ferrari F50 jota olen rakennellut ja huomannut että monet osista eivät sovi kunnolla ja niiden raot irvistävät kamalasti. Joissain Amt:n autoissa on myös vähän samantapaisia ongelmia ja lisäksi epäselvyyksiä ohjeissa.
Hyvät mallit   22.2.2006 08:30
Tänne toivoisin kommenttia ja kehuja jostain mallista jonka olette rakentaneet tai tiedätte oikeasti hyväksi. Saa kertoa kaikenlaisista malleista kaikissa mittakaavoissa.

Itse sanoisin että Revellin mallit yleensä ovat ihan hyviä rakennettavia, ja valmistumassa oleva Amt:n Mitsubishi Eclipse on ihan ok malli kääntyvine eturenkaineen.
Riemukupla   22.2.2006 08:14
Ihan Herbie-kuplaltahan se näyttäis. Mutta onkohan tuossa Riemukuplassa muuta eroa alkuperäiseen/vakio-kuplaan kuin puskurit ja tarrat/maalaukset?
Riemukupla   19.2.2006 13:25
Tota noin… Revellillä ois ainaki semmonen "hippikupla" jonka mukana tulee hauskat kukkatarrat. Itsekkin olen rakentanut kyseisen mallin joskus vuosia sitten, eli en tiedä onko mallia enää saatavilla.
Pohjamaalaus   14.2.2006 15:43
Tässä äskettäin ostin pohjamaaliksi (muistaakseni) Kingin harmaata pohjamaalisprayta joka toimii mielestäni oikein hyvin. Autotallissa olen maalaillut, lämpötilasta en osaa sanoa muutako että kalsarit pitää olla että tarkenee. Pohjauksen jälkeen hioin pinnan oikein hienolla hiekkapaperilla ja maalasin pintamaalin päälle.
Hienosti tehty ja hyvän näköinen. Dioraamassa ei tosin ole paljoa toimintaa mutta muuten hyvä.