Pienoismallit.net

Keskustelut

Nämä säännöt koskevat palvelun keskustelualuetta. Keskustelualueelle kirjoitettaessa on erityisen hyvä pitää mielessä myös palvelun yleiset säännöt, käyttöehdot ja erityisesti netiketti. Sääntöjä rikkovat viestit voidaan poistaa.

Uuden keskustelun aloittaminen
Tarkista aina ennen uuden keskustelun aloittamista, ettei aiheesta ole jo aloitettu keskustelua. Muista myös lukea tarkasti alueiden kuvauksiin, jotta keskustelu menee oikealle alueelle. Ethän aloita uutta keskustelua, jos tarkoituksesi on heittää vain linkki jonnekin sivustolle, joka saattaisi kiinnostaa sivuston muita käyttäjiä. Oikea paikka pelkille linkeille on Linkit-osio. Sielläkin muut käyttäjät voivat kommentoida linkkejä.
Pysy aiheessa!
Pyri pysyttelemään aina keskustelun otsikon ja aloitusviestin mukaisessa alkuperäisessä aiheessa. Jos viestisi ei liity keskustelun aiheeseen, aloita uusi keskustelu. Halutessasi kunnioittaa muita käyttäjiä, on hyvä merkitä aiheeseen liittymätön sisältö eli ns. off-topic sitä varten olevalla BBCode-tagilla. Turhanpäiväisemmälle hölynpölylle on myös oma keskustelualueensa, Taukohuone, jossa keskustelu on vapaamuotoisempaa, mutta sielläkin tulee kuitenkin pysyä aiheessa.
Mainostaminen
Yletön sivustojensa mainostaminen, eli saman linkin liittäminen useisiin eri keskusteluihin on kiellettyä. Asiayhteydessä olevat linkit toki sallitaan, kunhan ne esim. vastaavat esitettyyn kysymykseen. Web-sivustojen mainostamiseksi voit lisätä linkin Linkit-osioon tai aloittaa aiheesta oman keskustelun. Myös muu mainostaminen on sallittua omana keskustelunaan.
Ei turhia nostoja
Vanhojen keskustelujen nostaminen uusia viestejä kirjoittamalla on sallittua vain jos kirjoittajalla on jotain uutta aiheeseen liittyvää sanottavaa.
Ei mielipidekyselyjä
Erilaisilla mielipidekyselyillä on taipumuksena kääntyä ennemmin tai myöhemmin hedelmättömiksi juupas-eipäs-kinasteluiksi, jotka eivät tarjoa sivustolle minkäänlaista lisäarvoa, vaan päinvastoin.
Ei mallailuun liittymättömiä listauksia Taukohuoneelle
Taukohuone-osiossa keskustelu on vapaampaa, eikä aiheiden tarvitse liittyä mallailuun. Ethän kuitenkaan aloita keskusteluja, joiden tarkoituksena on vain listata asioita. Tällaisia ovat esimerkiksi keskustelut, joiden ajatuksena on vain listata jotakin, mitä kukakin milloinkin tekee. Mallailuun liittymättömissä aiheissa tulisi siis aina keskustella jostakin.
Yksi myynti-ilmoitus per käyttäjä
Kauppatori-alueella on sallittua olla vain yksi myynti-ilmoitus per käyttäjä. Jos olet myymässä useampia kohteita, laita ne kaikki samaan ilmoitukseen. Käytä tarvittaessa väliotsikoita selkeyttämään ilmoitustasi.
Ei viittauksia muilla sivustoilla oleviin myynti-ilmoituksiin
Ethän siis linkitä tai muutoin viittaa Huuto.netissä, Tori.fi:ssä, Facebookissa tai muualla sijaitseviin myynti-ilmoituksiin.
Kauppatorin keskustelujen otsikointi
Merkitse Kauppatori-alueen otsikoiden alkuun M:, O:, V: tai A: sen mukaan oletko myymässä, ostamassa, vaihtamassa, vai antamassa. Esim. M: Tiger II, Dragon, 1/35.

Säännöt on päivitetty viimeksi 19.8.2018.