Pienoismallit.net

Mallien arvioiminen

Nämä säännöt koskevat palvelussa arvioitavia pienoismalleja.

Ole objektiivinen!
Pyri arvioimaan malleja mahdollisimman objektiivisesti. Arvioi pelkästään mallia ja sen laatua. Älä anna mallin aihepiirin tai rakentajan vaikuttaa arvioosi. Äläkä etenkään anna pisteitä "kannustuksen vuoksi", sillä sellainen romuttaa koko arvioinnin idean.
Käytä koko arviointiasteikkoa
Käytä aina koko asteikkoa 0,5–5 tähteä. Älä siis arvioi malleja sellaisesta lähtökohdasta, etteikö mikään malli ansaitsisi täysiä viittä tähteä tai mikään malli ei olisi sellainen, että olisi syytä antaa yksi tähti tai vähemmän.
Perustelethan eriävät arviot sanallisesti
Jos oma arviosi eroaa merkittävästi (enemmän kuin 1 tähden) muiden käyttäjien antamasta keskiarvosta, niin kirjoitathan mallista myös sanallisen kommentin, jossa perustelevat antamasi arvion. Sanallinen kommentti on pakollinen, mikäli arvio eroaa keskiarvosta eroaa enemmän kuin 2,00 tähteä.
Arviointioikeuden menettäminen
Mikäli mallien arvioinnissa huomataan näiden sääntöjen vastaista tai muutoin epärehellistä käytöstä, seuraa siitä arviointioikeuden menettäminen. Tällaista käytöstä on mm. toistuva poikkeuksellisen alhaisten tai korkeiden äänten antaminen kaikille tai esimerkiksi vain tietyn mallarin malleille. Myös uusien tunnusten luominen omia malleja arvioidakseen on ehdottamasti kiellettyä.

Säännöt on päivitetty viimeksi 10.8.2009.