Pienoismallit.net

Minkä kokoisia kuvia palveluun tulisi lisätä?

Voit lisätä Pienoismallit.netiin enintään 10 megatavun kokoisia JPG-kuvia. Jos kuviesi tiedostokoko on suurempi, tulee niitä pienentää.

Kuvien tulee olla mitoiltaan yli 800x600 pikseliä. Kiinteitä enimmäismittoja ei ole, mutta liian isokokoisia kuvia lisätessä palvelimelta saattaa loppua muisti kesken, jolloin kuvien lisäys ei onnistu. Myös tällöin kuvia tulee pienentää.

Kuvat kannattaa lisätä joka tapauksessa aina mahdollisimman suurikokoisina ja hyvälaatuisina. Älä koskaan pakkaa kuvia ennen palveluun lisäämistä levytilaa säästääksesi! Kuvien lisäyksen yhteydessä palvelimen automatiikka pitää huolen kaikesta tarpeellisesta pakkaamisesta ja optimoinnista.

Sivustolle lisäämisen yhteydessä kuvat pienennetään aina enintään 744 pikseliä leveiksi tai 744 pikseliä korkeiksi sivustolla esittämistä varten. Jos kuva on enimmäismittoja pienempi, ei sitä suurenneta, vaan se säilyy alkuperäisissä mitoissaan. Myös enimmäismittoja pienemmät kuvat pakataan kuitenkin aina uudelleen palveluun lisättäessä, joten pieniäkään kuvia ei pidä yrittää itse optimoida ennen palveluun lisäämistä, vaan kaikenlainen pakkaus ja optimointi kannattaa jättää aina palvelimen automatiikan huolehdittavaksi. Muutoin kuvien laatu varmuudella kärsii.