Pienoismallit.net

Minkä kokoisia kuvia palveluun tulisi lisätä?

Voit lisätä Pienoismallit.netiin enintään 10 megatavun kokoisia JPG-kuvia. Jos kuviesi tiedostokoko on suurempi, tulee niitä pienentää. Tai vaikka kuvat olisivatkin kooltaan sallituissa rajoissa, kannattaa niitä pienentää jos yhteysnopeutesi on hidas. Näin kuvien siirto palveluun nopeutuu.

Kuvien tulee olla mitoiltaan yli 800x600 pikseliä. Kiinteitä enimmäismittoja ei ole, mutta liian isokokoisia kuvia lisätessä palvelimen muisti saattaa loppua kesken, jolloin kuvien lisäys ei onnistu. Myös tällöin kuvia tulee pienentää.

Jos yhteysnopeus ei ole ongelma, kannattaa kuvat lisätä kuitenkin aina mahdollisimman suurikokoisina ja hyvälaatuisina. Älä koskaan pakkaa kuvia ennen palveluun lisäämistä levytilaa säästääksesi! Kuvien lisäyksen yhteydessä palvelimen automatiikka pakkaa kuvat aina mahdollisimman optimaalisiksi. Tämän pakkauksen yhteydessä kuvat myös pienennetään aina enintään 744 pikseliä leveiksi tai 744 pikseliä korkeiksi.

Jos kuva on enimmäismittoja pienempi, ei sitä suurenneta, vaan se säilyy alkuperäisissä mitoissaan. Pienoismallien kuvia lisättäessä kannattaa kuitenkin lisätä aina suurikokoisia ja hyvälaatuisia kuvia, jotta mallien arviointi onnistuu mahdollisimman hyvin. Jos kuvasi kuitenkin on enimmäismittoja pienempi, pakataan se siltikin aina uudelleen palveluun lisättäessä. Pieniäkään kuvia ei siis pidä yrittää optimoida ennen palveluun lisäämistä, vaan antaa palvelimen automatiikan pitää kaikissa tapauksissa huolen siitä. Muutoin kuvien laatu kärsii.