Pienoismallit.net

Rakennusblogit

Rakennusblogit ovat mallinrakennuspäiväkirjoja, joissa seurataan yhden mallinrakennusprojektin kulkua aikajärjestyksessä alusta loppuun.

Blogit koostuvat useista merkinnöistä. Jokaisessa merkinnässä tulee olla vähintään 50 merkin mittainen kuvausteksti työvaiheista. Kuvausteksti on merkinnän tärkein osuus, mutta jokaisessa merkinnässä tulee olla lisäksi vähintään yksi kuva työvaiheita havainnollistamassa.

Muut käyttäjät voivat kommentoida jokaista blogimerkintää. Kun projekti valmistuu, voivat käyttäjät arvioida blogikokonaisuutta asteikolla 1–5, mikäli blogin omistaja niin haluaa.

Rakennusblogien tarkoitus

Rakennusblogien tarkoituksena on tarjota hieman edistyneemmille mallareille kanava projektiensa yksityiskohtaisempaan esittelyyn. Blogin tavoitteena tulisi olla aina se, että blogin avulla mallari jakaa vinkkejä ja virikkeitä kanssamallareille. Blogin tulisi siis ennemminkin antaa vastauksia kuin esittää kysymyksiä.

Rakennusblogit korvaavat aiemmin käytössä olleet keskeneräiset mallikansiot, joiden laadun kanssa oli ongelmia. Rakennusblogeissa pyritäänkin ennen kaikkea siihen, että määrä ei korvaa laatua.

Kuka voi perustaa blogin?

Blogin voi perustaa jokainen käyttäjä, jonka arviotavissa olevien mallien keskiarvo on vähintään 2.5. Jos haluat perustaa blogin, mutta keskiarvosi ei ole riittävä tai sinulla ei ole lainkaan malleja arvioitavana, ota yhteys ylläpitäjään ja perustele toiveesi. Laadukas sisältö on aina tervetullutta arvioihin yms. katsomatta.

Miten perustan blogin?

Jos sinulla on mahdollisuus blogin perustamiseen, tapahtuu se seuraavasti.

  1. Menet omat kuvat -sivulle klikkaamalla linkkiä sivun yläreunassa.
  2. Klikkaa Lisää pienoismalli -painiketta.
  3. Lue ja hyväksy palvelun säännöt.
  4. Klikkaa seuraavalla sivulla Perusta uusi rakennusblogi.
  5. Seuraa sivulla olevia ohjeita.