Pienoismallit.net

Ehtaa panssarikentän kuraa.

Yksinkertainen ja toimiva, ehkä jopa optimi tapa luoda totaalisen aito Parolan panssarikentän kurakerros vaunun telakoneistoon: sekoitetaan kuivattua ja siivilöityä panssarikentältä "lainattua" valtion kuraa ja halutun viskositeetin mukainen määrä vettä. Tämän jälkeen lisätään pieni määrä sitä legendaarista valkoista liimaa sidosaineeksi ja ei kun sutimaan. Väriä pystyy muuntelemaan esimerkiksi akryyliväreillä ja kosteaa kuraa saa sekoittamalla lattiavahaa mukaan seokseen.
Tämä niksi ei sinänsä ole mikään uusi ja toimii periaatteessa millä tahansa sopivalla maa-aineksella, mutta Parolan panssarikentän, eli "leken" maa-aines on sikäli poikkeuksellista, että se on vuosikymmenien aikana jauhaantunut vaunujen teloissa erittäin hienojakoiseksi pölyksi. Tästä syystä se liukenee erinomaisesti veteen ja muodostaa erittäin tasalaatuisen seoksen.

Kommentit

Noh…

Yksinkertaisilla miehillä (kuten me) toimii parhaiten yleensä yksinkertaiset tavat…
Hehe, seuraavaksi pitää lähtee hakemaan multaa Kannakselta…
Hyvältähän toi kyllä näyttää, mutta eikö tuossa ole vaaraa että kohta rupeaa jotain homesientä pukkaamaan telapyörästöön?
Seos ei jää kosteaksi, vaan kuivuu kovaksi ja kuivaksi pinnaksi. Jos joku onnistuu siinä kasvattamaan mitään eloperäistä, niin kannattaa ilman muuta harkita työuraa puutarhurina.
AKK 28.8.2007 21:18 Vastaa lainauksella
Voi olla suhteellisen kivat bakteerikerrokset:)
Aivan, muistakaa siis: kurakäsittelyn jälkeen mallia ei saa nuolla tahi muulla tavoin nauttia tai työntää sitä omiin tai kanssaihmisten ruumiinaukkoihin. Saattaa aiheuttaa ihottumaa tai flashbackejä varusmiesaikaan. Jos oireita ilmenee, ota yhteyttä lääkäriin.
olpi 28.8.2007 22:19 Vastaa lainauksella
Eikös saman tuloksen saa, kun ottaa ruokasoodaa ja lotraa maalien kanssa?
Helpommiin tuolla pääsee…
eiköhän se ole melkein ihan sama mitä hienojakoista ainetta käyttää.sen kun liiman kanssa iskee paikalleen ja maalit päälle,siinä ei kasva mikään muu kuin kohteen komeus!
näin ajattelisin…
Esa Muikku kirjoitti:
Jaahas, jaahas! Mikko, kukas on antanut sulle luvan ottaa valtion omaisuutta (isänmaata) ja vieläpä sotilasalueelta?? Taitaa kohta häkki heilahtaa… ;-)
Siis Mikkohan on vain "lainannut"…
kohta on viranomaiset hurjina ja tullissakin käy kohtanäin.
Lauri P 5.2.2009 19:50 Vastaa lainauksella
Kiitos tästä niksistä, tämä tuli tarpeeseen!
T.S 5.3.2011 12:56 Vastaa lainauksella
Mikko Mäkelä kirjoitti:
Aivan, muistakaa siis: kurakäsittelyn jälkeen mallia ei saa nuolla tahi muulla tavoin nauttia tai työntää sitä omiin tai kanssaihmisten ruumiinaukkoihin. Saattaa aiheuttaa ihottumaa tai flashbackejä varusmiesaikaan. Jos oireita ilmenee, ota yhteyttä lääkäriin.
kukas sitä nyt nuolis :D