Pienoismallit.net

Aaltoilevan veden teko

näin teet helposti esim. merta

Oli pakko tehdä vähän lisää "merialuetta" Nordlandiin, joten tässä minun tapani tehdä ko. juttu. Materialit tietenkin rakennusalusta, paras lienee ns. filmivaneri. Itselläni tässä esimerkissä ihan tavis 6mm vaneria, koska sitä sattui olemaan nurkissa sopivat palat.

Lisäksi tarvitaan aallot, eli akryylimassa, jota kuluu useampi tuubi (Prismassa a 2,50e/tuubi) joka levitetään silikooniprässillä haluttujen aaltojen kulkusuunnan mukaan pötköiksi tai läikiksi.

Tämän jälkeen koko komeus kastellaan todella märäksi vedellä suihkepullolla. Näin saadaan pidempi työstämisaika. Tämän jälkeen otetaan alumiinifoliota joilla tehdään käsillä halutut aallonmallit akryylimassaan. Folio poistetaan varovasti, jotta akryylimassa ei tarttuisi folioon kovin paljoa (aina stä kuitenkin tarttuu).

Sen jälkeen tarkastellaan miltä tilanne näyttää, yleensä se näyttää siltä että tarvitaan lisäkastelua ja vaahtomuovitelalla liiallisten hyppyrien tasoittelua, eli vedetään ronskisti telalla yli. Ja mahdollisesti muuta haluttua muotoilua.

Kun ollaan kokonaisuuteen tyytyväisiä annetaan koko komeuden kuivua ainakin pari päivää, jonka jälkeen mereen voi tehdä erilaisia lisälaineita ja efektejä esim. water effectillä. Kun ollaan lopputulokseen tyytyväisiä maalataan meri ja sen kuivuttua lakataan pariin kertaan erikoiskirkkaalla venelakalla. Ja a´vot sinulla on meri…

Kommentit

Kake 3.7.2014 17:07 Vastaa lainauksella
Akryylin työstämiseen tuo helpotusta, jos suihkupulloon laittaa veden lisäksi reilusti fairya tai
muuta pesuainetta. Kirkkaalla silikonilla samoin konstein saa myös aaltoefektin, mutta silloin
täytyy maalata pohja ensin. Muovilusikan pohjalla tai puusta tehdyllä lastalla voi muotoilla
akryylia/silikonia. Muotoiltaessa on pinnan ja työkalun oltava reilusti kosteita.
Juke 3.7.2014 18:00 Vastaa lainauksella
Tässä on silikoniveden teosta hyvä tutoriaali youtu.be/IFOpc8Q6a7M
Mitä maalia ja värisävyä olet käyttänyt maalatessasi? Tuli mieleen että, olisiko järkevää jättää toi alumiinifolio tonne massan alle sellaisenaan ja sävyttää sitä hiukan läpikuultavilla maaleilla (aallon pohja tummempi/harja vaaleampi). Maalatun folion päälle voisi laittaa massaa ja efekti tavaraa + lakkaus.
Jäisikö alumiinifolio osakseen kiiltelemään massan alta ja antaisi tavallaan kimaltelevan veden tuntua?
Juke 4.7.2014 09:24 Vastaa lainauksella
Olen sävyttänyt itse sopivan sävyn, lähtökohtana on ollut Mastonin Modena merkkinen maali, sävy "laivastonsininen". Siihen olen lisännyt mm. aika tavalla ruskeata ja maalaillut valmista maalipintaa paikoitellen vihreän sävyillä ja vaahtopäitä valkoisella. Folion paikallejättämistä voisi joskus kokeilla, mutta siitä jää mielestäni mereksi aika terävät "aallot".