Pienoismallit.net

Puuratti

Puuratin valmistus on aika helppo homma, mutta tarkalle kädellekin siinä riittää hieman hommaa. Periaatteessa mistä tahansa ratista voi tehdä puukehäisen, mutta pitää harkita milloin se sopii auton kanssa yhteen. Hommaan tarvitaan ratti, pari sivellintä, hammastikku ja muutama purkki maalia.

Kommentit

Muistuttaako Tamiyan läpikuultava maali millään tavalla Citadel Ink -"värilakkaa"? Tamiyasta ei ole kokemusta, mutta Citadellista on. Kuvien perusteella Tamiya saattaa olla passeli moneenkiin kohteeseen, jossa olen käyttänyt Citadellia. Minkälainen ohessa Tamiyan läpikuultavissa on?
Petri Sallinen kirjoitti:
Minkälainen ohessa Tamiyan läpikuultavissa on?
Täh?
Citadelia ei ole tullut kokeiltua, mutta jos on läpikuultava lakka, niin luulisi toimivan.
Tämän vekottimen lakatut puuosat ja potkurin käsittelin Citadel Inkillä (sävy: Chestnut Ink) — mutten aika pitkälti samalla metodilla kuin rattisi on käsitelty; Citadellin alla tosin pitää olla aina mattamaali. Citadellin ongelma on siinä, että sävyjä on vain muutamia.
www.pienoismallit.net/galleria/malli_3372/
Toinen Citadelin ongelma on että nuo 'ink'-musteet ovat poistuneet valikoimastaan, korvautuivat washeilla. Nuo washit ovat loistotavaraa (litkutukseen tuhannesti 'inkkejä' parempia), mutta eivät taas toimi puupintajäljittelyn tekemiseen.
Hyvä kun laitoit tämän tänne, olisi kyllä pitäny tämä nähdä muutama kuukausi sitten jo. En tajunnu omaa puurattia väsätessä tuota "vilkkumaalia" käyttää!
Samu Hyypiä kirjoitti:
Hyvä kun laitoit tämän tänne, olisi kyllä pitäny tämä nähdä muutama kuukausi sitten jo. En tajunnu omaa puurattia väsätessä tuota "vilkkumaalia" käyttää!
Koskaan ei ole liian myöhäistä, mutta vaikeammaksi se voi kyllä tulla :)
Martti 3.1.2012 20:26 Vastaa lainauksella
aika kiva ohje. Päätin kokeilla mutta meni roskiin
Martti Nirhamo kirjoitti:
aika kiva ohje. Päätin kokeilla mutta meni roskiin
Miksi roskiin? Aina voi tehdä uudestaan. Jos maalaus menee pieleen, niin laita putkimies liuokseen liukenemaan. Kun maalit ovat lähteneet, voikin yrittää uudelleen. Putkimiehen kanssa sitten kumihanskat käsiin.
Martti 4.1.2012 14:13 Vastaa lainauksella
kyllä sitä irrottelin ja onnistuikin otin myöhemmin sen pois roskiksesta, mutta en tehnyt siitä purattia vaan ihan normin musta puolaisen tohon mun pemariin.
Onnistuu myös hyvin Revellin väreillä. Kokeilin tänään käyttäen vaaleaa mattaruskeaa (mutta tummempaa kuin tuossa kuvassa), nahkan väristä mattaruskeaa ja sitten kirkasta ''villkuoranssia''. Malttia pitää olla myös tuon kuivasivelyn kanssa, sillä itsellä parin minuutin kuluttua kuivasivellyksestä kirkas oranssi sotki vähän maalia, mutta näyttääpähän vähän aidommalta kunhan ei liikaa leviä. Näyttää hyvältä rateissa ja pickupin puulavassa.