Pienoismallit.net

Penkit ja ilman suodatin

maalarin teippiä penkkeihin ja liimankorkki filtteriks

ELikkäs, tässä on 2 niksiä, en tiiä onko tästä kellekkään apua, mutta pistän tänne kumminkin. Eli penkkien päällystys maalarin teipillä, jonka keksin kasatessani Trabia. Mulla ei ollu sopivan väristä maalia ittellä ja kun kotikylällä ei ole yhtään pienoismallimaaleja myyvää liikettä, nii ei sitä äkkiä mistään saiskaan. Mutta pöydällä sattu oleen maalarin teippirulla ja totesin että se on juuri oikean väristä. Ei muuta kuin leikkelemään mattoveitellä sopivia viipaleita penkin päälle ja hyvähän siitä tuli. Reunat viimestelin joko leikkamalla matto veitellä tai taittamalla reunan yli näkymättömiin. Ja sitten siitä filtteristä, kun sinulla on revell tuubi liimaa, niin sen korkki on aikalailla kartiofiltterin näkönen. Ei muuta kuin lyhentää hieman, niin siitä tulee juuri passeli. Jos suodatin jää ''löysälle'', silloin kannattaa pistää sisälle vähän sinitarraa ja sitten vasta liimaa niin se pysyy paremmin. Lopuksi viimeistelyssä kannattaa suodattimen ja letkun/putken sauma maalata niin ei sinitarra tai liima näy.

Kommentit

tomi t 12.4.2011 19:10 Vastaa lainauksella
Kommentoikaa tai lisätkää jotain jos mielestänne puuttuu, ja saa tätä arvioiakkin :)
J Pokki 12.4.2011 19:41 Vastaa lainauksella
Hyviä ideoita! Tuohon maalarinteippisovellukseen törmäsin aiemmin kun belgialainen aftermarket-rekkaosien valmistaja J.C.Lescrenier oli käyttänyt maalarinteippiä sisäverhouksen tekoon osien mastereissa. Valetuissa osissa tuo teippi toistui sitten aika mukavana "kangaspintana".
Tuossa penkinpäällisenä ja monessa muussakin kohteessa ajaa varmaan asiansa maalattuna, mutta kannattaa miettiä eri teippimerkkien kohdalla, kestävätkö niiden liimat pitkään osissa kiinni. Saattaa olla, että esim. halpisteippien liimat aikaa myöten hölläävät otettaan ja teipit menevät rullalle tai hiirenkorville :-)

Tuo liimatuubin korkki taas kuvastaa sitä, että joka puolella tosiaankin lojuu käyttökelpoista mallailumateriaalia kun vaan pitää silmät auki ja ajattelee luovasti.

Hieman tarkemmilla kuvilla nämä niksit pääsisivät paremmin oikeuksiinsa.
Ainakin niissä maalarinteipeissä jota olen käyttänyt, tuo liima sitten tuuppaa muuttumaan ajan kanssa pehmeäksi mössöksi ja teippi kuivuu korpuksi. Tämä siis n.6kk ->2v aikavälillä.
Joten en ihan heti lähtisi maalarin teippiä käyttämään
Ehkä juuri maalarin teippi ei ole parasta, liima ongelmien takia. Mutta, miten käy maalarin teipille kun sen päälle maalaa? Toistuuko nuo liima ongelmat silloinkin? Kankaisen pinnanhan saa verhoiluun kyllä myös vaikka emännän vaatekaapista, melkovarmasti löytää jostain pitsi reunaisista tms ohutta kangasta joka liimattuna ja maalattuna käy varsin hyvin kangas jäljitelmäksi.
Tuo on kyllä hyvä idea, maalarinteipissä on tuo pintakuvio kyllä ihan hyvä. Mutta mitähän tulisi jos laittaiskin mattalakkaa tuohon penkin päälle, voisko pysyä paremmin? Idea on kyllä hyvä tuossa jutussa ja voin myös todeta että tuo toimii ja yllättävän hyvältä näyttää vaikka se onkin vaan teippiä. Ilmanputsari ideakin on ihan hyvä, materiaaleja kyllä löytyy mitä kummallisimmista esineistä. Mulla ei moisesta putsarista kokemuksia ole, mutta olen lukenut että myös fillarin venttiilinhatusta saa tehtyä samanlaisen ilmanputsarin. Ideoita löytyy kyllä ja se on hyvä.
tomi t 25.4.2011 12:13 Vastaa lainauksella
Vois se lakkka kyl auttaa kiinnippysymisessä
Ite käytän penkeissä erkkaria. Hyvä keksintö tuo ilmansuodatin.
tomi t 5.12.2011 15:27 Vastaa lainauksella
On teippi pysynyt nyt kaheksan kuukautta Trabin penkeissä, ilman minkäälaisia muutoksia. Kirjottelen joskus lisää jos jotain tapahtuu