Pienoismallit.net

Maalin nopea kuivaaminen

Ainakin joillekin meistä mallareista tulee joskus eteen sellaisia tilanteita, että pienoismalli on juuri maalattu ja olisi halu päästä nopeasti jatkamaan rakentelua, eikä malttaisi odottaa maalin kuivahtamista, eikä ole myöskään yhtään toista mallia työn alla. Minulle kävi tänään niin ja kehitin nopean ratkaisun tähän ongelmaan. Tämä voi olla joillekin mallareille jo vanhaa kauraa, mutta joillekkin aivan uusi juttu. Hiustenkuivaaja!

Hiustenkuivaajalla saa nopeasti vasta maalatun pinnan kuivaksi ja pystyt nopeasti jatkamaan rakentamista. Se ei vie paljoa aikaa eikä se vie muuta kuin sähkön hinnan. Ja tietysti se vaatii sen, että omistat hiustenkuivaajan.

Tässäkin on tietysti omat ongelmansa, kuten se, että malli kuumenee huomattavan paljon (se on oikeasti todella kuuma! Eli, ei kannata viedä hiustenkuivaajaa liian lähelle mallia, tai voit lopulta huomata pitäväsi kädessäsi epämääräisen muotoista sulanutta muovimöykkyä. Minulla tämä ratkaisu on osoittautunut erinomaiseksi, ja aion käyttää tätä jatkossakin apuna mallien rakentelussa.

Kommentit

Tommi M 20.3.2011 07:26 Vastaa lainauksella
niksisi on emalimaaleille?
Kyllä. Niksi on testattu emalimaaleilla ja hyvin toimii.
Manu. E 20.3.2011 18:58 Vastaa lainauksella
Toimii ja kun pitäisi kuivattaa maalia, jotta kestäisi vähän pitelyäkin hetikulumatta. Myös "ainavalmis"- kiukaan kansi on hyvä paikka. OT, tuon "venetsiatuolin" kehityshistoria, onko tiedossa?
Esko Ampio kirjoitti:
tuon "venetsiatuolin" kehityshistoria, onko tiedossa?
Eipä ole. Tuossahan niitä neljä kappaletta on keittiön pöydän ympärillä. Ja sen verran tiedän, että nuo taisivat olla meillä jo silloin kun synnyin.
Kai S. 22.3.2011 00:50 Vastaa lainauksella
pikku hommiin hyvä nopeutus. Useille muoveille toimii. MUTTA josku rakentelin muovista taloa ja ajattelin kuivata pohjamaalia uunilla, alta sata ja uuniin. olin siis aikaisemmin kuivaillut eri mallien osia uunissa menestuksekkäästi , mutta tämä muovilaatu ei ymmärtänyt yhtään leikkiä. Seinät vääntyili ja veteli. Kun yritin tehdä korjaavia peliliikkeitä käsin niin sormissa ei kauheasti edes poltellu. TS. kannattanee kokeilla muovin herkkyyttä kussakin tapauksessa. Toisaalta salakavala vääntyminen ei näy isoissa osissa ensisimäyksellä. Efektinä tuulen puhallus maalissa & taipuminen voi olla haluttua.
Kyllä se toimii ja on ihan hyväkin keino, jos ei malta odottaa maalin kuivumista. Mutta onkos tuossa sitten niin että maali on vain kosketuskuiva, eli pinta tuntuu kyllä kuivalta, mutta ei ole sitä sen ihan pinnan alta. Kuitenkin toimii kyllä ja ihan helppoa… Mulla on yleensä kaksi mallia samaan aikaan pöydällä, niitä tehdään niin, että kun toisen kuivumista pitää odotella, toinen otetaan taas työn alle ja toisinpäin.
Niko Lindström kirjoitti:
Mutta onkos tuossa sitten niin että maali on vain kosketuskuiva, eli pinta tuntuu kyllä kuivalta, mutta ei ole sitä sen ihan pinnan alta.
Minulla malli/maali on ensimmäisen kuivauskerran jälkeen melkein kokonaan kuiva. (Itse kuivaan kerralla noin 2-6 minuuttia.) MUTTA jos haluat olla täysin varma kuivumisesta, itse suosittelisin kahta kuivausta lähes peräjälkeen TAI yhtä piiiitkäää kuivausta.