Pienoismallit.net

Badger 360 yläkuppi part 2

J.Pokin yläkuppiniksin innoittamana tulee Badger 360 part 2.
Muovisen alasäiliön puuttuessa Pokin niksiä varten rupesin miettimään muita vaihtoehtoja.

Ensin katkaisin badgerin mukana tulleesta alakupista muovisen imuputken ja lämmittämällä sain mahtumaan injektioruiskun puolikkaan maalikupiksi. Imuputken pätkä toimii adapterina ja injektioruiskun puolikasta voi vaihtaa vaikka lennosta.

Toisen version tein Vallejon maalipurkista irroittamallani "nokalla". Nokkapala istuu hienosti badgeriin ja imukupiksi käy 2,5ml injektioruisku tai Vallejon pullo josta ottaa pohjasta palan pois. (ei ollut yhtään tyhjää tähän hätään teurastaa, kuvissa katkaisematon pullo.

Kommentit

Itse kun myös omistan Badgerin 360 kynäruiskun(saatu 40-vuotis lahjaksi) niin nämähän esille tulleet ja tämä sinunkin ideasi ovat oivallisia ja nerokkaita ja etenkin näin mietittynä jos tuon vallejoen pullon korvaa vastaavalla villejoen model air-pullolla jonka oletan olevan jo pullossa valmista soossia ilmaruiskuihin niin saattaapi tämä idea olla jo kokeilemisenkin arvoinen,tosin itselläni on kylläkin muista badger ja kopio-ruiskuista jälkeenjäänyt nuita purnukoita kansineen että välttämättä ei itselläni ole tarvetta kokeilla hyvää juttuasi.Nyt vain alkoi kiinnostaa todellakin ideasi jatkokehittely siten kuten jo kirjoitinkin että korvaa todellakin pullon model air jutulla.
Teemu Lax 31.3.2009 07:12 Vastaa lainauksella
Pitäisi vaan olla reikä siinä pullossa ettei ruiskun tarvitse imeä pulloon tyhjiötä… En ole model airia kokeillut, luin jostain että sitäkin saisi hieman ohentaa.
Jere H 31.3.2009 07:50 Vastaa lainauksella
Kyllä joutuu ohentamaan. Muutama tippa Vallejon ohenninta riittää ainakin pieniin yläkuppeihin.
AUTS…todentotta… pullossa tulee olla reikä!-elikkä jatkokehitys idea tyssää heti oitis siihen ja kuten kerroitte niin vallejon model airiakin saisi ohentaa niin sekin tekee kaiken vähän turhaksi.Alkujaan kylläkin koko alkuperäinen idea on kiva.
Ei minun ainakaan joutunut Model Air värejä ohentamaan. Hyvin toimii ilman. Hyvä tapa käyttää vanhoja maalipurkkeja. Ja senhän voi tehdä tinneri kestäväksi jos pistää vähän hartsia reunoille. Hyvä niksi itselle, joka par'aikaa kiroilee yläkupin koon kanssa.