Pienoismallit.net

KV-5

What if venäläisittäin

World of tanks peli on innoittanut mallivalmistajat pukkaamaan markkinoille useita erilaisia piirrustuspöytävaunuja. Takomin KV-5 kuuluu tuohon joukkoon. Itse en ole World of tanksia pelannut,mutta jokin näissä what if vaunuissa vetoaa minuun. Neuvostoliittolaisilla tosin oli oikeastikin KV-5 projekti,mutta sodan syttyminen ja saksalaisten vaunujen osoittautuminen pelättyä huonommiksi jätti vaunun piirrustuspöydälle. Kurkataanpas sitten,mitä laatikko pitää sisällään.

Rakennussarja on pakattu tukevaan pahvilaatikkoon,jonka kannessa on kuvattuna kohti tuleva KV-5.
Pöydälle leviteltynä sisältö on seuraava:

2xvaluranka A
3xvaluranka B (telat)
1xvaluranka C
1xvaluranka D
1xvaluranka E (figuuri)
1xvaluranka F (kirkas osat)
1 kpl ylärunko
1kpl torni
1 kpl alumiinista sorvattu tykinputki
1 siirtokuva-arkki
1 fotoetsiarkki
2 kpl vinyyliholkkeja

Sarjan muoviosat on valettu hyvin tummanvihreään muoviin. Irtotelat sisältävät valurangat puolestaan tumman harmaaseen. Valujälki vaikuttaa laadukkaalta. Hymykuoppia näkyy lokasuojissa muutamia. Ejektorin jälkiä ei näkyville näyttäisi jäävän. Ei myöskään sarjan irtoteloissa. Joissain pienemmissä osissa näkyy pois raaputeltavia/hiottavia valusaumoja. Mallin pohjasta puuttuvat sinne mahdollisesti kuuluvat detaljit,irrallisen pohjalevyn ollessa täysin sileä. Hitsaussaumoja lukuunottamatta sileitä ovat myös vaunun torni ja runko. Itse tulen käsittelemään kyseiset pinnat Mr. surfacerilla enemmän panssarilevyä muistuttaviksi. Ilmanottojen suojaverkot tulevat fotoetseinä. Siirtokuvat löytyvät venäläiselle vaunulle Kurskin taisteluun 1943 ja suomalaiselle vaunulle Ensoon 1944. Todellista what iffiä siis. Ainakaan en nähnyt tuota suomalaisten saaliiksi jäänyttä vaunua käydessäni Panssarimuseolla pari viikkoa sitten. Lienee huollossa… Ohjeet ovat selkeät ja mallia vihkonen. Sarjan mukana tulee myös kumiseen/nahkaiseen suojapukuun ja häkäpärstään pukeutunut liekinheitintä heilutteleva figuuri.

Yhteenvetona voisi todeta Takomin tehneen laadukkaan oloisen mallin venäläisestä "paperipanssarista". Onhan tämä vaihtelua lukuisille saksalaisille vastineilleen,joita mallivalmistajat ovat jo markkinoille runsaasti tuottaneet. Löytääkö tämä sitten kovinkaan paljon ostajia onkin toinen juttu.

Kommentit

Hienoa! World Of Tanksista tuttu masiina. On kyllä äijämäinen tankki!
Jään odottamaan innolla, ja onnea projektiin!
Ilmeisesti löytää ostajansa, sillä en ole onnistunut vielä saamaan käsiini tätä rakennussarjaa.
Combat Modelsilla näyttäisi nettisivujensa mukaan olevan varastossa…
Sinne siis käy jälleen tieni, edellinen verkkokaupan saldo jonka tsekkasin paikan päällä oli pelkkä kummitus, toivotaan että nyt saldot pitävät paikkansa :)
Houkutellut tuon Object 279:n ostaminen minuakin. Odottelen,jos saan hankittua Amusing Hobbyn tarjokkaan kotimaasta…