Pienoismallit.net

Pick-up pencil

Tartuntakynä

Pienien fotoetsien liimaaminen voi olla joskus tuskaa. Jos osan ottaa pinseteillä niin yleensä se singahtaa maapallon kiertoradalle asti ennenkuin osa on lähelläkään kohdetta. Maailmalla on keksitty paljon erilaisia kikkoja tähän "ongelmaan" ja tämä pick-up pencil eli tartuntakynä on yksi sellainen.

Kynä vaikuttaa ihan normaalilta valkoiselta puuvärikynältä ja sen sisus/sydänkään ei tunnu mitenkään tahmealta. Aluksi tuli huijattu olo kun näperöin sitä, mutta kun kokeilin tarttua sillä fotoetsiin niin kappas, se tarttui siihen. Ei todellakaan mitenkään kovaa, että se lähtisi liimapinnasta irti kynän mukana, vaan juuri sopivasti. Koska kynä ei tunnu mitenkään tahmeelta, vaikka valmistajan kotisivuilla sanotaan niin minulle tuo sydänmateriaali jää mysteeriksi. Pääasia että se tarttuu fotoetsiin ja sen saa kohteeseen.

Kynää käytetään ihan normaalisti kuin muitakin kyniä. Mitä terävämmäksi kynä teroitetaan, sitä pienempiä fotoetsejä/osia sillä saa poimittua. Teroitin kannattaa olla terävä, koska puulaatu ei ole mitenkään hyvää tässä vaan se hajoaa tylsästä teroittimesta.

Ensivaikutelman jälkeen 1,85 euron tuotteesta ei ole pahaa sanottavaa. Se toimii. Jatkossa pitää testailla, että kuinka isoja ja painavia osia sillä pystyy poimia.

Ainiin. Piirtämiskäyttöön en kynää kokeillut, mutta se ei ollutkaan pointti.

Kouluarvosanaksi annan tälle tuotteelle 8½.

Kynän kotisivu: Linkki

Kommentit

Vaikuttaa kätevältä! Kiva, että vaivauduit kirjoittamaan tästä tämän arvostelun. Moni ei jaksaisi, kiitos!
Minulla on vähän aikaa ollut käytössä vastaavanlainen kynä ilmeisiesti eri valmistajalta. Täysin samannäköinen mutta kyljessä on jotakin ilmeisesti japaninkielistä tekstiä. Kynä on tosiaan erittäin näppärä väline hyvin pienten fotoetsien/muoviosien käsittelyyn. Toimii hyvin esimerkiksi sellaisissa kohteissa missä pienen osan käsittely pinseteillä on hankalaa. Kynän kärjellä pikkuosan saa helposti nostettua ja asetettua tarkasti paikoilleen.
Petri Lyy 28.7.2014 14:23 Vastaa lainauksella
Lisätietoiskuna, että myös kotimaisella Hobby Paint n Stuffilla on vastaava tuote valikoimissaan. Sivusto käyttää jotain kehyssysteemiä, eikä suora linkitys näytä onnistuvan, mutta www.hpns.eu --> Kauppa --> Ultimate Modelling Products ja sieltä sitten Photo-Etch Placer.

Antin alkuperäiseen kuvaukseen verrattuna tämä on just samaa kamaa. Mahdotonta päätellä, vaikka valmistaja olisi sama. Eri tuotemerkin ovat kumminkin länttäseet.
Onkos kotimaiset kauppiaat jo saaneet tätä hyllyihin myytäväksi, vai joutuuko tilaamaan itse maailmalta?
Petri Lyy 16.8.2014 13:14 Vastaa lainauksella
Petri Huhtala kirjoitti:
Onkos kotimaiset kauppiaat jo saaneet tätä hyllyihin myytäväksi, vai joutuuko tilaamaan itse maailmalta?
Hobby Paint n Stuffia yritin tuossa "mainostaa". Toimitusehdoissa on myös nouto. Sikäli ei ole pakko tilata ainakaan ulkomailta.
Lähinnä ajattelin että missä kynää pääsee hipelöimään, ennen kuin tekee ostopäätöksen. Toisilla meistä kun on kummia mieltymyksiä haluta hipelöidä tavaroita ennen mahdollista ostopäätöstä ;)
Petri Huhtala kirjoitti:
Toisilla meistä kun on kummia mieltymyksiä haluta hipelöidä tavaroita ennen mahdollista ostopäätöstä ;)
Tähän vahva sama. Suorastaan jyrkkä sama.
Petri Lyy 16.8.2014 18:28 Vastaa lainauksella
Noo tarkka pitää aina olla, mutta jos vehjes maksaa reilun euron täytyy varmaan ottaa omat etsit mukaan kun kauppiaalla ei ehkä ole tarjota kokeilumateriaaleja :D :D Voin kokemuksesta kertoa, että tämä huipputekniselektrooniton "laite" tuntuu kädessä lähes samalta kuin Faber Castellin HB lyijäri paitsi on jotenkin ehkä pyörempi ja painaa muutaman gramman enemmän. :D
Hiukkasen myöhässä heräsin tähän keskusteluun… Kiitos, Petri, mainostamisesta!
Kaikesta päätellen UMP:n "kynä" on tosiaan samaa kamaa kuin tässä artikkelissa esitelty tuote.
Mikäli jotakuta kiinnostaa tulla testaamaan varastolleni, lupaan järjestää paikalle joitain ylijäämä-etsejä. Ja myös kynät, tottakai :)

-Ville

edit:
Suora linkki tuotteeseen kaupassani on mahdollinen: tinyurl.com/lb4jo4n
Tuli Lahden pienoismallinäyttelystä ostettua. Kätevä kapine. Joutunee tästä eteenpäin "Carpetmonster" näkemään nälkää omassa taloudessani. Halvalla voi näköjään joskus saada hyvää.
ostin itsekkin tuon,tavallinen lyijy kynä ajaa saman asian pikku osien kans,kokeilkaa ,helponpi terottaa…