Pienoismallit.net

ME-109 G-6

Uusi Revell mersu

Vuonna 2013 julkaistu Revellin ison skaalan Mersu esittelyssä. 109 G-6 versio on varmaan monen mallarin toivelistalla. Tämä malli on siitä hyvä, että tästä voi rakentaa sekä early että late versiot. Erla haube kuomu kuuluu mukaan sekä mahdollisuus laittaa korkea peräsin. Osat näyttävät mielestäni siisteille ja pintadetaljeiltaan ihan hyviksi. Hieman on joissain osissa ohutta pursetta. Haittapuolena tässä mallissa on ettei ole moottoria mitä esitellä. Eli tästä tulee luukut kiinni oleva versio. Ohjaamo näyttää ihan kohtuullisesti detaljoidulta. Etsi eikä resiiniosia ei sarjassa tule. Istuinvyöt on toteutettu valamalla suoraan istuimeen ja selkänojaan. Mittatarkkuuksista en osaa sanoa mitään. Siirtokuvat näyttää ainakin hyvälle. Kuvista saa valittua 2 variaatiota. Suomalaiset siirtokuvat olisi iso plussa tähän malliin mutta niitä ei ole. Hinta oli suorastaan houkutteleva. 19.99 puntaa oli Ebayssa tämän hinta eli oisko tuo siis jotain 23 euroa.

Kommentit

hynkkeli 7.1.2014 22:11 Vastaa lainauksella
Hienoa että joku jaksaa tehdä tänne laatikkoarvosteluja!
Saahan tuosta nätin Franz Dörrin kevään 45 mersun.Hinta on kohillaan ja vuoden kesken ollut hasen vastaava hävinnee detaljeissa tälle..
Olen aiemmin jopa haukkunut revelliä epätasaisesta ja arvaamattomasta boxin sisällöstä,nyt täytyy vetää osa sanoista takaisin!
Teehän Paavo kolmekakkosmiehenä tuo valmiiksi niin saadaan hiukan silmäniloa me mersumiehetkin!
Mikko
Pitäähän se jossain välissä kasaan rykäistä. Tuosta meinasin tehdä Suomi version. Siirtokuvat pitäs vaan siihen jostain hommata.
Kuivalaisen Martilta varmaan löytyisi jonkinlaista siirtokuvaa tälle mallille,sieltähän sitä yleensä saapi tilattua "josniinjonkinmoista "lisäsälää.

Hyvä että laitoit tästä mallista laatikkokuvauksen tälle saitille,itsellänikin malli odottaa rakentamista mutta työtapaturma haittaa liikkumistani(juttu löytyy ketutusketjun linkistä).

Kuivalaiseltahan niitä siirtokuvia löytyykin just suomimalliin,hinta n 10euroa
hankittava on vissiin kohtapuoliin kun alkaa Barkhornin Mersu olemaan loppusuoralla,,,,Kelläköhän myynnissä…???Harmittaa kun ei moottoritila ollut avoin…
Oman mallini ostin joulun aikaan Prismasta kemistä,eli saattaisi löytyä myös paikallisista prisma-liikkeistä.Muutoin joutunee tilaamaan malliliikkeistä.
Hinta oli alle 40€uroa
Itsekin tuli hankittua kyseinen laite ja huomasin muutamia juttuja mitä pitää ottaa huomioon jos aikoo tehdä suomiversion.Dekaalit tuli hankittua samalla(Kuivalaiselta) ne on ok.Ohjeissa on muutamia sekaannuksia esim,tykkikotelon kuvat on väärin päin ,panssarilasi pitää olla sisäpuolella,polttoaine putki on hieman liian pitkä jos käyttää sarjan mittaritaulua,laipoissa on ylimääräisiä valunystyröitä jotka on hankala poistaa mutta ne saa kun on tarkkana,muutamaa osaa ei ole kuvattu ohjeissa .Hyväähän sarjassa on se että eri variaatioita voi rakentaa.Se on sääli että moottori ei kuulu mukaan,ilmeisesti kustannus kysymys, mutta ei se varmaankaan olisi ollut isokynnys laittaa edes jonkun näiköistä pataa jota itse ois voinut kohentaa.Tropiikki suodin olisi ollut kanssa hyvä lisä,pienemmän skaalan sarjassahan se on?SIH-6b ei itsellä vielä ole joten netin kautta saa hyvin tietoa.Large Scale Modeller sivulla on vinkkejä kyseisen sarjan tiimoilta.Itse kirjasin ohjelehdykkään huolellisen tutkimisen jälkeen tärkeimmät muutokset suomiversiota varten ,vähän niikuin työmääräystä varten että pysyy oikeilla jäljillä.