Pienoismallit.net

Stug. III Ausf. G

Early Production

Tänään luvassa Dragonin vuoden 2007 pakkaama sarja "sturmista".

Sarja on tilattu Hong Kongista asti, muistaakseni noin 10e hintaan, ja samalla ostotapahtumalla sai tilattu jonkin verran myös lisäosia mukaan. Näitä lisäosia ovat mm. E.T Modelssin basic syövyteosat (E72-015), saman valmistajan zimmerit syövyteosina (E72-017), Voyager Modelssin sivupanssarit (PE 72035), ja alumiinista sorvattu tykinputki (RB-Models). Nämä mainittavia ja mahdollisia lisäosia mallareille, jos kiinnostusta löytyy detaljoinnin osalta enemmänkin.

Laatikon avattuani voin todeta mallin olevan taattua "lohikäärme" laatua. Osat ovat tarkkaa valua, sekä muutamien osien kuivasovitus kertoo hyvästä osien yhteensopivuudesta. Plussaa, että mallissa tulee mukana syövyteosista moottorin ilmanottoverkot ja siirtokuvat viidelle eri vaunulle (kaksi talvicamo ja kolme kesä)

A. Valuranka sisältää mm. lokasuojat, jotka ovat huimassa detaljoinnissaan kaksipuoleiset (alta, että päältä), vaunun takaosan panssarit, etupanssarin, jotain osia lokasuojille kuten vaijerit, jotka näyttävät ikävästi kyllä mittakaavaan liian paksuilta.

B. Valurangassa on mm. vaunun luukut, sekä vaunun pääaseen kaikki osat. Aina kannattimesta, asekilpeen ja siitä suujarruun. Huomiona, että aseen kannatin on vähän "heppoisesti" toteutettu. Toivottavasti kestää… Kannelle tuleva konekivääri on sen sijaan on valettu hyvin "herkullisen" tarkasti.

D. Valuranka onkin pelkkää pyörä ja ratas osaa paitsi vetopyörien "kiinitysmotit" alarunkoon. Stug. III:sen pienet pyörätkin ovat tässä mittakaavassa erittäin tarkasti onnistuneet.

E. DS-telat

J. Vaunun alarunko

MA. Syövyteosalevy

Muuta sanottovaa on, että miehistön luukut on toteutettavissa aukinaisina, mutta moottorin huoltoluukuja ei. Toisin olisi voinut olla, mutta pienellä vaivalla myös sisätilojenkin teko varmasti onnistuu. Jos "sturmin" haluaa tehdä tässä mittakaavassa, voin lämpimästi suositella tätä sarjaa. Itsellä on juuri rakentaminen alkanut ja sitä voi alkaa pian seuraamaan rakennusblogistani.

Kommentit

Mulla sama sarja hyllyssä, mutta maksoin siitä huimat 5€ FCMA Openissa. :-P
Malli vaikuttaa tosiaan todella hyvältä, joten olen samaa mieltä kanssasi. Hyvä arvostelu.

Mullekin kelpaisi RB:n putki ja muutamat etsihilut… ;)