Pienoismallit.net

T28 super heavy tank

smart kit

Dragonin uutuus malli on todellinen super heavy tank, T28. Se suunniteltiin Saksan Sigfried-linjan murtamiseen toisen maailmasodan loppuhetkillä sekä myöhemmin käytettäväksi Japanilaisia vastaan. Vaunu ei kuitenkaan ehtinyt sarjatuotantoon ennen sodan loppua ja siitä onkin valmistettu vain kaksi prototyyppiä. Näistä on jäljellä vain toinen toisen tuhouduttua tulipalossa. Vaunuja ei nähty koskaan kentällä.

Hankin mallin lähinnä sen massiivisen koon ja erilaisen ulkonäön takia. Erikoisen vaunusta tekee tuplatelat, eli molemmin puolin vaunua on kahdet telat. Vaunu painaa luonnossa n.86,2 tonnia ja pienoismallinakin sen runko on vähän yli 20cm pitkä ja leveyttä neljällä telalla noin 15cm. Tykin putki lisää pituutta noin 10cm.

Laatikosta paljastuu melkoinen määrä muovia. Osia on yhteensä 1720. Valurankoja on sekä isoja että pieniä, yhteensä 36 kpl joista kaksi on kirkasosia. Mukana on näiden lisäksi ylä- ja alarunko, erilliset telapyörien kumiosat, telat mallia letkut, etsiosia kaksi "valurangallista", jouset telapyörästöön, metallinen hinausvaijeri, alumiininen tykin putki ja siirtokuvat yhteen yksilöön sekä tietenkin rakennusohjeet.

Muovi on Dragonille tyypillistä(?) harmaata muovia joka on ainakin omien kokemusten perusteella varsin mukavaa työstettävää. Valujälki on yleisesti terävää ja yksityiskohdat erottuvat hyvin. Oikean vaunun valujälki on toistettu hyvin rungon eri osissa sekä asekilvessä. Valupurseita ei normaalia enempää ole, eli jonkun verran siistimistä osissa on. Kuitenkaan mitään suuria purseita ei ainakaan äkkiseltään löydy. Rungon puolikkaat näyttävät menevän varsin mukavasti yhteen, sen enempää osien yhteensopiovuudesta on hankala sanoa ennen varsinaista rakentamista. Letkutelat on tehty Dragonin DS muovista jota pystyy liimaamaan hyvin tavallisilla pienoismalliliimoilla. Telaston voi rakentaa taisteluvalmiuteen jolloin ulommat telat on kiinnitettynä vaunun sivulle, jolloin telojen letkumaisuutta ei huomaa panssarien alta. Toinen vaihtoehto on rakentaa mallin telasto siirtymä ajoa varten niin, että uloimmat telastot on hinauksessa vaunun perässä. Tällöin teloja näkyy niin, että niitä olisi mukava saada roikkumaan ylempien telapyörien väleissä. En tiedä onko näissä "letkuissa" tarpeeksi pituutta, että ne saisi luonnolisesti roikkumaan, mutta eiköhän Friul korjaa tämän valkometalliteloillaan jossain vaiheessa. Etsiosia käytetään telastossa jonkinlaiseen telapyörien tuentaan ja etseistä tulee myös molemmin puolin vaunua työkalulaatikot.

Ohjeet eivät ole maailman selkeimmät, koska yhdessä kohdassa tehdään melko paljon asioita. Ohjeiden seuraamisessa täytyy siis olla tarkkana , mutta luulen että niiden perusteella vaunun kohtuu kivuttomasti saa rakennettua. Siirtokuvat tulevat siis vain yhtä yksilöä varten, joka ohjeissa on ajoitettu vuoteen 1945 tuntemattomaan yksikköön. Väriksi sanotaan Olive drab.

Työtä vaunussa riittää suuren koon sekä osamäärän takia melkoisesti. Puuduttavimmat rakennusvaiheet on varmaan telapyörästöjen rakentaminen. Esimerkkeinä suuresta työstä voisi mainita telapyörien kumiosat, jotka ovat siis erillisinä. Keskellä kumiosaa on ikävä valupurse joka täytyy poistaa kaikista 74:stä osasta ja näistä kaikista täytyy myös irrottaa ja siistiä valurangan pala joka on myös jokaiseen osaan jätetty kiinni. Toinen iso ja puuduttava työ on telojen kanssa. Telojen keskellä olevat hampaat (onko niille joku oikeampi nimitys?) täytyy liimata yksi kerrallaan kiinni ja niitä onkin vaivaiset 432 kappaletta. :) Työtä rakennusvaiheessa on siis tiedossa ja myös suunnitellua maalausjärjestyksessä, että saa telat ja telastot maalattua.

Hinnasta sen verran, että ostin tämän 65 eurolla ebaysta joka oli halvin minkä löysin. Yleisesti mallikaupoissa hinta pyörii 80 euron tienoilla.

Mallia suosittelen kaikille isojen vaunujen ystäville, jotka eivä pelkää työn määrää. Valmiina on varmasti komean näköinen katseiden vangitsija!

Vielä lopuksi linkki loistavaan rakennusblogiin jossa on kerrottu tarkemmin tämän monsteritankin historiasta sekä mallin rakennusvaiheista.
panzerserra.blogspot.fi/2012/11/t-28-supr-heavy-tank-dragon-135-part-01.html

Kuvatila loppui nyt kesken, olisi ollu kuva alatelapyörien ja niiden HVSS-jousituksen rangasta sekä vaunun aseistuksesta eli .50 kaliiberin kk ja 105mm alumiininen tykin putki. Mutta näillä mennään..

Kommentit

Telapyörien kumiosien purse on helppo poistaa, kun kiinnittää osan esim. miniporakoneeseen.
AJ 5.12.2012 09:23 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Hyvä, että teit arvostelun Super Heavy Tank T28:sta, joka on hyvin mielenkiintoinen ja erikoinen vaunu. Dragonin olisi pitänyt laittaa rakennussarjan boxiin varoitus, että sarjan rakentaminen vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä (tai nitroja); vaikka aika nopeasti Panzerserra blogissaan vaunun rakensikin - hienoa jälkeä muuten. Steve Zalogakin on jo ehtinyt rakentaa hienon vaunun ko. rakennussarjasta: www.network54.com/Forum/47208/thread/1352936385/M28A1+McNair+Assault+Tank

Uskon myös, että noin näyttävästä ja isosta vaunumallista tullee katseiden vangitsija. Parhain terveisin, AJ