Pienoismallit.net

German Half-Track Riders

Aluksi

Dragonin German Half-Track Riders pakkaus tuli ostettua hetken mielijohteesta. Ja tähän mielijohteeseen olin erittäin tyytyväinen, kun pääsin käpelöimään pakkauksen sisältöä.

Dragonin suunnittelijoilla on kansikuvasta päätellen ollut mielessä heidän SdKfz 7 puolitelavaununsa kansoittaminen näillä figuureilla. Idea on kerrassaan loistava, koska näillä hahmoilla kelpaa täyttää milteipä mitkä tahansa saksalaisten autot tai puolitelavaunut.

Hahmojen istuva asento mahdollistaa lisäksi näiden käyttämisen erilaisissa "tauko paikalla" -tyyppisissä dioramoissa tai vigneteissä.

Laatikon sisältö

Pakkauksessa tulee kaksi identtistä valurunkoa hahmoille, kussakin valurungossa osat kuuteen hahmoon, yhteensä siis 12 figuuria. Lisäksi yksi pieni valurunko, jossa kaksi paria vaihtoehtoisia käsiä.

Yksi valurunko aseita, jossa mm. 4x KAR 98K kivääri, 3x MP-40 konepistooli, MP-44 rynnäkkökivääri, MG-34 ja MG-42 konekiväärit sekä Gew43 puoliautomaattikivääri. Lisäksi kyseisessä valurungossa valikoima em. aseisiin sopivia lippaita.

Yksi valurunko erilaisia varusteita, jossa lisäksi yksi Luger ja yksi Walther mallinen pistooli. Valurungossa perusvarusteet (patruunataskut, kenttäpakki, leipälaukku, kypärä, kaasunaamarikotelo) neljälle soturille. Erillisessä pienessä valurungossa neljä kenttälapiota.

Kaikki edellämainitut vaaleanharmaata valumuovia, yhteensä yli 180 osaa.

Ei erillistä kokoamis- tai maalausohjetta, nämä laatikon takakannessa.

Arvostelu

Tätä pakkausta voi pitää pienoisena löytönä. Olin jo tovin etsinyt sopivia figuureita, joista saisin pienellä vaivalla suomalaisia sotilaita istumaan kuorma-auton lavalle. Tästä pakkauksesta saan kaikki tarvitsemani ja puolet jää vielä yli seuraaviin rakenteluihin kuskeiksi ja matkustajiksi.

Pakkaus antaa ymmärtää, että hahmojen varusteet ovat Dragonin Gen2 laatua, mutta eipä itse figuureissakaan ole moitittavaa. Valupurseita ei ole, valusaumat ovat minimaaliset ja yksityiskohdat terävät. Kussakin hahmossa on perinteikkäästi erikseen pää, kädet, kaksi jalkaa ja torso. Lisäksi takin liepeet kahtena erillisenä palana. Vaikka kaksi valurunkoa ovatkin täysin samanlaiset, mahdollistaa ukkojen osien vaihtelu periaatteessa 12 erilaista asentoa. Päitä voi perfektionisti joutua vaihtelemaan, jos istuttaa kaikki 12 ukkoa samaan ajopeliin. Muuten matkustajisto koostuu 6 parista identtisiä kaksosia.

Pakkaukseen sisältyy 12 suikkaa neljän kypärän lisäksi. Mielestäni kypäröitä olisi voinut olla enemmän ja muutaman suikan sijasta kenttälakki olisi piristänyt valikoimaa.

Mikä on näiden figuureiden ehdoton plussa on se, että näihin ei ole valettu vöitä lainkaan, ei myöskään vatsan yli kulkevaa vyötä. Tämä mahdollistaa paitsi erilaisten selustahahmojen rakentelun, myös sen, että hahmoista on äärimmäisen helppo muovata suomalaisia figuureja, kun tarvetta tavanomaiselle tetsareiden poisvuolemiselle ja hiomiselle ei ole. Jos istuva asento ahdistaa, näihin on helppo vaihtaa jostain muusta pakkauksesta figuurin jalat.

Varusteita pakkauksessa tulee vähänlaisesti suhteessa miesvahvuuteen. Yksi hahmoista jää pistooliaseistuksen varaan ja aseistus on muutenkin konetuliasevoittoinen. Suurempi määrä kivääreitä olisi mielestäni sopinut paremmin hahmojen vyöttömään töpinä-lookiin. Toisaalta Kar98K kivääreitä kertyy helposti miljoonalaatikkoon, joten tämä puute on helposti korjattavissa. Kun kyseessä on joukko matkustajia, reppu tai pari olisi ollut mukava lisä pakkaukseen.

Kokoamis- ja maalausohjeet

Nämä löytyvät paketin takakannesta. Kokoamisohjeet neuvovat mistä osista kukin ukko kootaan, varusteet jätetään vapaasti ripoteltavaksi ajoneuvoon. Aloittelevalle mallarille varusteita koskevien maalausohjeiden puuttuminen voi viedä sormen suuhun, mutta onneksi tämä on helposti korjattavissa internethaulla tai muun ukkopakkauksen kuvia ihmettelemällä.

Lopuksi

Pakkauksen hinta-laatusuhde on erittäin hyvin kohdillaan, kannattaa ostaa kaupan hyllyltä talteen vaikkei heti keksisikään käyttökohdetta, sellainen tulee varmasti. Suomi-figuurien rakentajalle tätä voisi pitää melkeinpä pakko-ostoksena. Suosittelen!

Kommentit

Kas, kas! Mitäs siellä rakennellaan?
JJ 31.10.2011 14:01 Vastaa lainauksella
.