Pienoismallit.net

Dornier X

Jättiläinen

Lentoveneissä ja erityisesti suurissa sellaisia on oma viehätyksensä. Erilaisista lentoveneistä on vuosien saatossa julkaistu paljonkin mallisarjoja, mutta suurien veneiden 1/72 tai suuremmat sarjat ovat harvassa.

Dornier X
Claude Dornierin johtama lentokonetehdas aloitti uuden lentoveneen suunnittelun vuonna 1925. Dornier X valmistui kesällä 1929, ollen aikansa suurin lentokone. Syksyllä 1929 Dornier X lensi 40 minuutin lennon mukanaan 169 henkilöä. Tätä maailmanennätystä ei rikottu seuraavaan 20 vuoteen.

Marraskuussa 1930 kone starttasi Saksasta kohti USA:ta, johon saavuttiin ongelmien siivittämänä (mm. toisen siiven verhoilut tuhonnut tulipalo yms. pientä) yhdeksän kuukauden jälkeen elokuussa 1931. Seuraavat yhdeksän kuukautta kone vietti USA:ssa. Paluu Saksaan tapahtui keväällä 1932.

Lufthansa suunnitteli lentävänsä kesällä 1932 koneella kierroksen Euroopan kaupungeissa, mutta matka keskeytyi reilun viikon jälkeen koneen pyrstön osuttua laskussa veteen, jonka seuraksena koko pyrstöosa repeytyi irti. Kone korjattiin ja siirrettiin Berliiniin, missä siitä tuli uuden Deutsche Luftfahrt-Sammlungin vetonaula. Kone tuhouti RAF:n pommituksessa vuonna 1943. Joitakin osia on säilynyt meidän päiviimme.

Kovista myyntiponnisteluista huolimatta maailma ei ollut valmis tämän kokoluokan lentokoneisiin 1930-luvun alussa. Aivan turhaan eivät myyntimiehet työtä tehneet, Italiaan myytiin kaksi konetta. Nämä koneet toimitettiin vuosina 1931 ja 1932. Koneiden käyttö jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi.

Dornier X on lukuina melko vaikuttava:
miehistö: 10-14
matkustajia: 66-100
pituus: 40 m
kärkiväli: 48 m
korkeus: 10.25 m
siipipinta-ala: 450 m²
tyhjäpaino: 28,250 kg
max. lentoonlähtöpaino: 56,000 kg

Alunperin koneen voimalaitteina oli 12 kpl Jupiter-tähtimoottoreita. Nämä kuitenkin vaihdettiin pian 12-sylinterisiin Curtiss Conqueror -rivimoottoreihin. Koneen runko oli kokometallinen, siiven ollessa kangasverhoiltu.

Combat Models
Mallarille Dornier X on tuttu Revellin 1/144 sarjasta. Tällainen rakennussarja on maannut omassa hyllyssänikin odottamassa vuoroaan.

Jossain keskustelussa törmäsin linkkiin joka vei Combat Models nimisen firman sivuille: combatmodels.us Hetken tutkimisen jälkeen totesin kyseessä olevan valmistajan jonka tuotoksia näkyy silloin tällöin ulkomaisilla mallifoorumeilla. Joka puolella tosin valitetaan vaikeuksia saada yhteyttä firmaan. Mallivalikoima näytti mielenkiintoiselta, vaikka sarjoista ei olekaan tarjolla juuri tyyppimerkintää syvällisempää tietoa.

Kun sain houkuteltu mallarikaverin tilauskimppaan, lähetin kyselysähköpostin rapakon taakse. Kolmen viikon odottelun jälkeen tuli vastaus, että kyllä he toimittavat ulkomaille ja Visa kelpaa. Ei muuta kuin tilaus vetämään ja luottokortin tiedot monessa sähköpostissa (älkää kokeilko tätä kotona!) jenkkilään. Viikon päästä tuli vahvistusmeili, että tilaus on ok, ja toimitus kestää 6-8 viikkoa.

Muutama viikko sitten totesin, että Visaa oli vingutettu, ja sitten alkoi hermostunut odotus. Vihdoin pääsin hakemaan ison paketin tullipostista…

Mallisarja
Tilausta tehdessä oli hyvin tiedossa, että sarjat ovat hyvin pelkistettyjä vacusarjoja. Lisäksi valmistaja myy epämääräisiä "detaljisettejä" jotka on hinnoiteltu esikuvan moottorien lukumäärän mukaan!

Odotukset eivät siis olleet kovin korkealla kun laatikko avattiin. Ja ennakko-oletukset täyttyivät täydellisesti. Hetken hämmästelyn (samassa laatikossa tuli myös 1/72 martin Mars ja 1/48 C-46 Commando) jälkeen oli pakko levittää sarja pöydälle tarkempaa tutkimista varten.

Sarjan mukana tulee lakanakokoinen 1/72 piirustus. Piirustusarkin reunaan on printattu ylimalkainen rakennusohje. Ohje neuvoo ensimmäisenä hankkimaan Revellin 1/144 sarjan malliksi…

Sarja koostuu 53:sta vacuosasta ja pussillisesta hartisosia (se detaljisetti). Rungon ja siipien vacuosat ovat silmämääräisesti arvioituina muodossaan. Pintadetaljit puuttuvat kuitenkin kokonaan, ellei sellaisiksi lasketa ilmeisesti masterista peräisin olevia monttuja ja uria rungon pinnalla. Kaikki ikkuna-aukot puttuvat rungosta. Ohjaamon ikkunoita varten sarjassa on läpinäkyvästämuovista tyhjiömuovattu osa. Pyrstöosat ja kaikki muut pienemmät vacuosat ovat käyttökelpoisuuden rajamailla.

Ilahduttavasti mukana tulevat sekä Curtiss- että Fiat (Italialaiset koneet) -moottorit. Hyvä mieli kuitenkin katoaa tehokkaasti kun moottoreita tutkii tarkemmin. Esim. Curtis-moottorien suojat ovat tasakylkisiä laatikoita, kun oikeassa koneessa suojukset ovat täynnä luukkuja, puhumattakaan jäähdyttäjän säleiköstä.

Hartsiosien pussissa on käyttökelpoiset potkurit ja muutama epämääräinen osa, mm. ohjaamon penkit. Muuten sarja ei tarjoa mitään koneen sisäosien tekemiseen. Lisäksi mukana on hartsiin valettuja soiroja jotka ilmeisesti on tarkoitettu siipi-, moottori- ja kelluketukien tekemiseen. Myöskään siirtokuvia ei sarjan mukana ole.

Valmistaja lienee hyvin perillä mallin vaativuudesta, sillä laatikon pohjalle oli laitettu mukaan nippu ylimääräistä muovilevyä…

Arvio
Sarjan hankintahinta ei ole päätä huimaava. Valmiiksi rakennettuna 1/72 Dornier X on varmasti vaikuttava malli. Ainut vain, että Combat Modelsin rakennussarja on kelvoton. Kyllä tästä varmasti mallin saa aikaan, mutta työn määrää on vaikea kuvitella.

Edellä kirjoitetusta huolimatta malli saa aikaan omituisen halun kaivaa puukko ja hiomataso esiin… Onneksi tämä malli ei kiinnosta rakennettuna ketään, eikä kukaan varmastikaan haluaisi nähdä rakennusblogia Dornierista… ;-)

Kommentit

poistettu 21.5.2011 22:06 Vastaa lainauksella
Combat Models - r a k e n n u s s a r j o j a tosimiehille.
Hieno arvostelu, blogia pystyyn het!
Itseäni kutkuttaisi se C-46, onko se yhtä erinomainen kuin tämä?
Ei muuta kuin puukko ja muovilevyt esille ja blogi pystyyn!!! Täällä odotetaan vesi kielellä!
Juha K 22.5.2011 08:14 Vastaa lainauksella
JouniR kirjoitti:
Itseäni kutkuttaisi se C-46, onko se yhtä erinomainen kuin tämä?
C-46 vaikutti olevan samaa laatua kuin tämäkin. Nopeasti arvioituna koneen nokan muodossa oli jotain väärin, muodon arviointia vaikeutti lasiosan puuttuminen, C-46:n nokkahan on hyvin mielenkiintoisen muotoinen ohjaamon lasituksineen. C-46:n mukana tosin tuli hyvännäköiset hartsirenkaat ja laskutelineet.

Tuolta löytyy muutama rakennuskuva Combat Modelsin Boeing Clipperistä: gregers.7.forumer.com…/viewtopic.php?t=2484&postdays=0&postorder=asc&start=765 joku on siis todistettavasti rakentanut näitä…
Petri Ola 22.5.2011 22:13 Vastaa lainauksella
Kaiva ihmeessä puukko ja hiomataso esiin - tämän projektin etenemistä seuraisin mielelläni. Ihan totta :)

Aikaa varmaan menisi useampi vuosi, ja kaiken joutuisi tekemään lähes uusiksi, mutta lopputulos olisi kyllä häkellyttävä.

Petri
Heikki 26.5.2011 11:24 Vastaa lainauksella
Vielä jollakin on uskallusta aloittaa työläs vanha kunnon vacu-sarja. Näyttää siltä että työtä ja hiomapölyä on edessä runsaasti. Tulen seuraamaan tätä rakennusblogia tarkasti. Onnea yritykselle!