Pienoismallit.net

'56 Ford Pickup

Revellin Hot Rod-sarjan '56 Ford Pickup. Paketoitu vuonna 1986. Ihan ok sarja, osien sopivuudessa pikkusen toivomisen varaa, mutta pienellä viilailulla osat saa kyllä sopimaan… Valupurseita- ja kuoppia löytyy melko paljon, mutta osat ovat kuitenkin ihan kohtuullisesti mallinnettuja.

Moottorina on Thunderbirdin moottori. Vaihtoehtona kuitenkin astetta väkevämpi 421'' Pontiac Super Duty, johon tarjotaan vielä remmiahdinta! T-Bird venakopat on cromatut, mutta vähän paksua on cromi tuossa, ja teksti näyttää vähän kehnolle. Samaa vikaa on monissa tarkoissa cromiosissa. Pontiacin koneeseen on rivotetut cromikopat sun muuta kivaa sälää. Tuosta moottorista saa ihan kivan kun vähän jaksaa nysvätä detaljeita.

Alusta vaikuttaa ihan näpsäkältä. Eteen on ihan perusakseli, mutta vaihtoehtona on droppiakseli. Taka-akseli vaatii vähän hiontaa ja kittiäkin mahdollisesti, runko samoin. Renkaina on Good Year:in katukumit, leveät sellaiset. Myös edessä on leveet renkaat, itse säästän ne johonkin muuhun autoon taakse… Vanteita ei ole kuin nuo pinnavanteet, onko ne nyt sitten BBS-merkkiset…? Renkaat kasataan kahdesta eri palasta. Ei sovi toisiinsa ihan niin hyvin, kuin pitäisi, mutta hionnalla selviää. Kulutuspinta tietysti kuluu, mutta haittaako se jotakuta?

Sisustassa on orkkissohva ja sitten custom-mallinen sohva. Kojetaulu näyttää ihan hyvälle. Ainoa huonompi puoli sisustassa on se, että sisustan lattia on samaa kappaletta rungon kanssa. Hankaloittaa kasaamista mahdollisesti… Kori näyttää ihan kivalle, valusaumoja/kuoppia löytyy tosin, niistä selvitään kyllä hiomalla. Valupursetta löytyy reilusti esim. lähes koko tuulilasin aukko on täynnä valupursetta, ihan kuin hartsimalleissa… Lava on kasattavaa mallia, sen sopivuudesta ei ole mulla tietoa, mutta veikkaisin sen menevän nippuun melko kivuttomasti. Ovethan mallissa ovat aukeavat, ne kuitenkin sopivat paikalleen hienosti, kansikuva on hyvä osoitus siitä! Hienoa työtä Revelliltä…

Loppujenlopuksi voin vain todeta, että malli on varsin hyvälaatuinen, vaikka ongelmiakin on. Suosittelisin sarjaa hyötyajoneuvojen ja nopeiden katuautojen ystäville, sekä niille, ketkä haluavat rakentaa muutakin kuin suoraan laatikosta, siihen tämä Revellin malli on loistava lähtökohta…!

Kaikki kuvat eivät mahtuneet tähän, joten loputkin kuvat ovat täälläFCMA:n foorumin puolella!!!

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!