Pienoismallit.net

Jagdpanzer IV L/70

"Tank buster"

Jagdpanzer IV (Sd.Kfz. 162) oli panssarintorjuntavaunu, joka oli rakennettu Panzer IV:n alustalle. Vaunun kehitys aloitettiin panssarijoukkojen tarkastajan, kenraalieversti Heinz Guderianin toiveiden vastaisesti korvaamaan Sturmgeschütz III -rynnäkkötykki. Guderian protestoi mielestään turhaa resurssien jakamista pois Panzer IV -tankin tuotannosta varsinkin, kun Sturmgeschütz III ja Sturmgeschütz IV olivat vielä enemmän kuin riittäviä rooliinsa.
(Lähde: Wikipedia)

Dragonin 1/72 sarja Jagdpanzer IV:stä on varmaan paras skaalassansa. Muovilaatu on hyvää ja suhteellisen helposti työstettävää. Sarjassa tulevat letkutelat näyttävät paketissa hienoilta ja detaljoiduilta skaalaan nähden. Mukana tulee myös metallinen tykinputki, joka lisää näyttävyyttä valmiina. Detaljit ovat hyvin tarkkoja. Sarja sisältää yli 130 osaa, eli aikas hyvin. Ainoa miinus on muutaman takakannen työkalun koko (liian iso). Mukana on myös alusta mallille.

Siirtokuvat ovat hienoja, ja vaihtoehtoja on 5.
a)LO1, tuntematon yksikkö, Unkari 1945
b)Yksilöimätön, tuntematon yksikkö, Saksa 1945
c)322, Pz.Abt.655, Saksa 1945
d)101, tuntematon yksikkö, Saksa 1945
e)221, tuntematon yksikkö, Saksa 1945

Ohjekirja on värillinen ja selkeä.

Suositus pikkuskaalasta pitäville sotka-mallareille.

Kommentit

Tuo "101" hieman mietityttää. Jos kysessä on komentoversio, kuten tässä Dragonin vanhassa sarjassa 1/35, niin kyseinen vaunu vaatii valetut johtopyörät, myöhäisen eli umpinaisen matkatuen. Dragonin uudessa 1/35 Jagdpanzer IV L/70 on mukana, sekä valetut , että hitsatut johtopyörät.
Mukana tulee vain yhdenlaiset johtopyörät. En tiedä itse onko tämä komentoversio, koska olen "hieman pihalla" vielä näistä telavehkeistä. Telapyöriä taasen on kaksi erilaista.
Eteen tulee teräspyörät. Kahdet per puoli.
Mallix-lehdessä 4/2007 on hyvä juttu tästä mallisarjasta.
Ok, pitääpä vilkaista tuokin lehti.