Pienoismallit.net

Bedford OLBD 5-ton dropside truck

Brittinostalgiaa huippumodernina mallina

Brittiläinen Pocketbond-yritys kohautti jo muutama vuosi sitten raskaan kaluston harrastajajoukkoa lupauksellaan tuoda markkinoille Emhar-tuotemerkillä muutamia peribrittiläisiä Bedford-kuorma-autoja. Projekti kuitenkin venyi venymistään eikä kukaan oikein tuntunut tietävän missä mennään tai minkälaista laatua mahdollisesti joskus julkaistavat sarjat tulisivat olemaan. Emhar oli aiemmin julkaissut lähinnä lentokone- ja rautatiemalleja joten ymmärrettävistä syistä raskaan kaluston mallareilla ei välttämättä ollut tietoa pajan tuotteiden tasosta. Moni ennätti jo menettää toivonsa ja unohtaa koko homman, kunnes kesällä 2009 yritys yht'äkkiä paukautti mallit pöytään. Odotus ei ollut todellakaan turhaa, sillä sen verran kovatasoista jälkeä oli saatu aikaan.

Julkaisusta toipuneilla mallareilla ei kestänyt kauaa tulla johtopäätökseen, että sarja ei ollut Emharin omaa käsialaa vaan apuja oli haettu Kiinasta saakka ja tuote oli teetetty Trumpeterilla. Lopputuloksena oli saatu aikaan niin hyvää laatua kuin Trumpeterilta voi tällä hetkellä odottaa - kyseessä on liioittelematta paras ja tarkin 1/24-mittakaavan kuorma-auton rakennussarja mitä markkinoilla tällä hetkellä on, valmistajasta riippumatta. On aika kurkistaa laatikon sisältöön.

Laatikko sisältää 5 perinteisen harmaasta muovista erittäin taidokkaasti valettua valurankaa, yhden kirkkaan rangan, suuren osan hytistä yhtenä palana valettuna, 7 kumista/vinyylistä rengasta, erittäin seikkaperäiset ja selkeät ohjeet sekä laadukkaan siirtokuva-arkin. Osien laatua tutkiskellessa huomio kiinnittyy esimerkiksi todella tarkkaan jäähdyttimen säleikön valuun. Normaalisti tällainen osa olisi valupurseiden tukkima tai jätetty suosiolla umpeen. Jossain tapauksessa ehkä etsiosaa olisi saatettu harkita. Nyt kuitenkin Trumpeterin väki on onnistunut annetussa tehtävässä kiitettävästi. En ole vielä aloittanut sarjan kokoamista, mutta sana kiertää ja kokoaminen on kuulemma todella sujuvaa ja osien sovite on just eikä melkein.

Ainoa silmiinpistävä seikka osissa on ajovalojen linssien kokolailla kökkö kuviointi. Näissä on joko suunnitteluväsymys alkanut painaa tai osan design on lipsahtanut keskeneräisenä muotitukseen. Nämä lienee kohtuullisen helppo korvata vastaavalla osalla joko toisesta sarjasta tai itse tekemällä.

Sarjassa on siirtokuvavaihtoehdot British Railwaysin jakeluautolle tai British Road Servicesin autolle. Luonnollisesti sarja tarjoaa erinomaiset lähtökohdat mille tahansa kyseisen aikakauden yleiskäyttöiselle kuorma-autolle. Itselläni on jo muutama dioraama-idea alkanut orastaa, mikä on harvinaista raskaan kaluston malleissa…

Loppupäätelmänä todettakoon kyseessä olevan poikkeuksellisen laadukas ja piristävä sarja mallista, jonka kaltaisia on totuttu näkemään lähinnä resiinisinä piensarjoina. Mallista on myös "sisarmalli" lyhyellä akselivälillä ja korkealla kippilavalla.

Esikuvan auto, Bedfordin O-sarja esiteltiin vuonna 1939 ja eri variaatioita valmistettiin n. 100 000 kappaletta vuoteen 1953 mennessä. Tämä olikin yksi Britannian yleisimpiä kuorma-autoja ja miksei tämä sovi mallintamaan muissakin maissa käytettyjä yksilöitä.

Kommentit

Saisikohan tuosta tehtyä allaolevan linkin kuvissa esiintyvän tankkiauton?
www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,70631.msg1153769.html#msg1153769
J Pokki 14.2.2010 10:50 Vastaa lainauksella
Näin pääpiirteittäin katsottuna näyttäisi hyvinkin yhteneväiseltä. Kiitos linkistä, olen yrittänyt hahmottaa onko näitä ollut Suomessa käytössä. Tämä vahvistaa hyvin käsitystä.
Henkka H 14.2.2010 12:47 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää. Mistäs näitä muuten saa?
Minä kyllä muistelen nähneeni niitä aikoinaan Hesan alueella useina eri versioina.
Hypistelin Kuivalaisella viime vuonna tätä lootaa, silloin oli tarjolla muistaakseni molemmat versiot tästä (eli tuo laatikon alakulmassa näkyvä harmaa versiokin).
Kiitos arvostelusta! Tämä malli on mietityttänyt jo jonkin aikaa mut kun laadusta ei ole ollut takeita. Hankintalistalle menee.
J Pokki 14.2.2010 15:19 Vastaa lainauksella
Arvostelukappale on hankittu Tietonikkarista. Kuivalaisellakin siis löytyy sekä mm. "hovihankkijaltani" Modelltrucksandpartsilta Itävallasta. Mikäli klassiset kuorma-autot kiinnostavat, löytyy samassa mittakavassa Italerin Opel Blitz ja Revelliltä Krupp Titan ja Büssing 8000.
Kiitokset arvostelusta!
Suunnitelmissa olisi rakentaa 1:32 Vauxhall Viva HA ensimmäisenä automallina vuosikymmeniin mutta tämähän sopisi teemaan hyvin. Harmi vaan tuo eri mittakaava.
Vaihdettiinko tuolloin ohjaus vasemmalle Suomeen tuoduissa kuorma-autoissa ja olisiko mielestäsi iso projekti toteuttaa se tuolle mallille?
J Pokki 14.2.2010 19:12 Vastaa lainauksella
Ohjauksen vaihto on helppoa. Kojelaudan puoliskot ovat identtiset. Se, vaihdettiinko ohjaus kaikkiin, on minullakin vielä tutkimuksen alaisena. Kuitenkin tuossa Antin linkissä näyttäisi tankkausautossa olevan vasemmanpuolinen ohjaus.
Tulipahan hankittua too alakuvan EM 2402.
Kun luin nuo malliarvostelut, niin en yhdy ihan samaan. Valupurseita on aikalailla. Mutta sellaisissa paikoissa, joista ne saa viilalla pois. Olisin toivonut mm lehtijouset jo tässä kaliiberissa eri osista. Nyt ne on aika möykkynä.
Toki tästä saa hienon mallin, jos viittii punnertaa.

Vaihtoehtona EM 2401:lle, josta kirjoitus on, niin tätä löytyy myös aikamoinen siirtokuvahässäkkä. Jaa maalaus…
Koetan laittaa tähän linkin alle.
Malli on tosi mielenkiintoinen. Meni ilta ihmetellessä jo A4:sen siirtisarkkia. Saa nähhä, minkä teen.

forum.truckmodelworld.com/default.aspx?g=posts&t=1916

Oikeastaan tämä on siis eri malli, mutta sama malli. Voiko sen helpommin sanoa..
Mulla on ssiis 2402 eli se roska-auto.
Tuo Bartletin version siirtokuva-arkki sisältää kaikki nuo ohuet keltaiset viivat… HUH.HUH.
J Pokki 13.10.2010 20:02 Vastaa lainauksella
Mukava että muutkin ovat löytäneet:
a) Tämän mallin
b) Truck Model Worldin
c) Ted Taylorin hienon mallin.

Omituinen juttu nuo valupurseet, omassani niitä ei käytännössä lainkaan. Kyseessä tosin ihan alkupään painos. Ainahan näitä ajanmittaan alkaa tulla, mutta että näin nopeasti… Ehkei (kiinan)muottien kestävyys ole kaikkein paras.