Pienoismallit.net

Singaporen mallikauppoja 2/2

Tai Seng -alue

Tai Sengin alueella on kaksi hyvää malliliikettä: Tamiya ja Miniature Hobby. Ne sijaitsevat 4-5 km keskustasta ja niiiden lähin metroasema on CC11 Tai Seng. Liikeet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan.

Tamiya (178 Paya Lebar Road, katutaso). Nimensä mukaan liike on erikoistunut Tamiyan tuotteisiin. Suurin osa tarjonnasta liittyy kuitenkin RC-tavaroihin. Luonnollisesti kaupasta löytyy paljon Tamiyan pienoismalleja, joita kotimarkkinoiltakin saa. Hankkimisen arvoista on Tamiyan erikoistuotteet, etsit, työkalut, mallit, ym, joita harvoin näkee missään. Liike ei myönnä alennuksia. Tämä tekee paikasta kalliin, koska lähtöhinnat ovat korkeampia kuin paikallisissa liikkeissämme.

Miniature Hobby (8 Burn Road, 14.kerros). Liike sijaitsee teollisuusalueella ja sitä on vaikea löytää. Katutasosta ei löydy minkäänlaista mainosta. Ainut viite, joka todistaa kaupan olemassa olon on hissiaulan liikeluettelo (kuva).
Varastoliike on täynnä malleja, todennäköisesti suurin valikoima, mitä koskaan olen nähnyt. Paljon löytyy tuttuja valmistajia mutta myös tuottajia, joita en edes tiennyt olevan. Alennukset ovat suuret, 20% erikoistarvikkeista ja 40% tavallisista muovimalleista. Myyjä puhuu hyvää englantia ja on perillä alan tuotteista.

Mallailuiloja

Kommentit

Kiitos, tällaiset jutut antavat mukavaa vertailupohjaa ja voivat olla käytännössäkin hyödyksi. Aikanaan (n. 10 vuotta sitten) jossain Orchard Roadin itäpäästä vähän ylös oli myös oikein hyvä pieni pienoismalliliike, mutta en muista ankä pysty ilman papereitani nyt selvittämäänkään. Voi olla, että on kadonnut.
Kiitos palautteesta, Jaakko.