Pienoismallit.net

Singaporen mallikauppoja 1/2

Keskusta

Singaporessa on kymmeniä lelu-/mallikauppoja, joista moni on erikoistunut tiettyyn mallailun osa-alueeseen. Itse kaipasin maakalusto- ja figuurimalleja.

Keskustan alueella kaksi hyvää malliliikettä: M-workshop ja Hobby Point. Ne ovat kävelymatkan päässä toisistaan, Middle Roadin lähistöllä. Kaupat löytyvät suhteelisen helposti. Kummastakin liikkeestä on neljä kuvaa.

M-workshop (91 Bencoolen St) sijaitsee ostoskeskuksessa katutasossa, käynti on kadun puolelta. Liike on pieni ja todella täynnä malleja, maaleja, työkaluja, ym. Myyjä on ystävällinen, asiantunteva ja puhuu hyvää englantia. Alennus muovimalleista on 20%, työkaluista 10%. Samassa ostoskeskuksessa sijaitsee myös Hobby Art Gallery, joka on erikoistunut Gundam -malleihin.

Hobby Point (8 Bain Road, 3.kerros) on mallikaupaksi suhteelisen suuri. Siellä on laaja valikoima malleja ja varsinkin maalitarvikkeita. Muovimalleista alennukset ovat 15-40%. Myyjä puhuu hyvää englantia. Nettikeskustelujen perusteella kauppa on Signaporen kallein.

Singaporen malliliikkeissä on selkeä politiikka, korkeat lähtöhinnat ja isot alennukset, jopa 40%. Lähtöhinnat ja alennukset vaihtelevat liikkeestä toiseen, mikä tekee hintavertailun vaikeaksi. Arvioni mukaan nettohinnat ovat hieman korkeampia kuin suomalaisissa liikkeissä, ero ei ole kuitenkaan suuri.

Mielestäni ulkomailta ei kannata tuoda "vakiomalleja", vaikka ne olisivatkin muutan euron halvempia. Erikoisia malleja kannattaa etsiä ja niitä myös löytyy riittämiin.

Mallailuiloja

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!