Pienoismallit.net

Hong Kongin mallikauppoja

Kävin Hong Kongissa syyskuu lopulla 2016 ja löysin sieltä neljä pienoismallikauppaa Kowloonin ja Mong Kokin alueelta. Tässä lyhyesti juttua niistä (liikkeiden valikoimiin voi tutustua nettisivustojen kautta):

UML Hobby -liikkeet ovat Dragonin pääedustajia, Dragonin mallithan tehdään Hong Kongin teollisuusalueella. Nykyään myymälöitä on vain kaksi, pääliike Waterloo Road 63 ja sivuliike lyhyellä Kwong Wa Streetillä (kaksi UML liikettä on lakkautettu). Ko liikeistä voi ostaa Dragonin malleja noin 30…40% edullisemmin kuin kotinurkilta. Dragonin mallien valikoima on iso, mutta myös muutkin tunnetut merkit löytyvät.

Suurin malli valikoima löytyy Continental Models & Toys -myymälästä (ei kuitenkaan Dragonia). Myymälä sijaitsee Hoi Streetin ja Woosung Streetin risteyksessä lähellä Kowloonin pääkatu Nathan Roadin itäpuolelta. Liikkeen sympaattinen omistaja myöntää, ettei hänellä ole enää tarkaa kuvaa siitä, mitä omista valikoimista löytyy.

Kwong Wa Streetiltä löytyy myös Sunny Models -liike. Myymälä ei ole kovin iso, mutta hankittavaa kuitenkin löytyy ainakin mallailuvälineiden ja -työkalujen osalta.

Varaudu käteiskauppaan. Yllättävää sinänsä, mutta liikkeet eivät ota mielellään vastaan luottokortteja. Ne saattavat jopa kieltäytyä korttimaksusta (vaikka mainostavatkin ko. korttia!) tai velottavat kortin käytöstä lisämaksun.

Dragonin hintataso on edullinen, muiden aasialaisten tuotteiden hinta on noin 10…25% alempi kuin meillä. Eurooppalaisten esim. Masterboxin tai MiniArtin hinnat ovat osin halvempia, osin kalliimpia. Jenkkikama vaikuttaa kalliilta.

Haluan kuitenkin vielä muistuttaa, suosikaa omia mallikauppojamme, meillä on hyvät valikoimat. Älkää tilatko muualta sellaisia malleja, mitä Suomesta saa vaikka siinä saattaa hieman säästää (jos säästää).

Mallailuiloja
T.I.Mäenpää

Kommentit

Toki kannatamme kotimaista, mutta matkakertomus sisältäen mallikaupat paikkakunnalta on kiva.
Hyviä kuvia, aika isoja pinoja on malleja käytävät täynnä. Tuliko paljon osteltua mukaan vai jäikö ihailun puolelle :)
Lähdin hakemaan Dragonin figumalleja, joita ei ole nähty vuosiin/ koskaan Suomessa. Hankin muutaman sarjan ja olisin ostanut vielä pari, mutta suuresta tarjonnasta huolimatta en löytynyt. Pari vanhaa panssarimallia houkutti, mutta tiesin, ettei matkalaukussani ole riittävästi tilaa.

Uuden kiinalaisen Hero- tuottajan Kübel- ja Swimmwagen 1/35 mallit löytyivät -ne hankin jo keräilyn takia (Tamiyan sarjat ovat parempia!).

Minulle oli "hypetetty" Kwong Wa Streetin runsailla mallikaupoilla, mutta löysin vain kaksi kiinnostavaa liikettä. Samalla kadulla ja viereisessä ostarissa oli yhteensä 4 kappaletta RC-tavaraa myyvää liikettä. Lisäksi alueella oli 6 myymälää, jotka myivät luonnollisen näköisiä käsiaseiden jäljitelmä malleja, mittakaava 1:1.

Odotin lyötäväni resiinifiguja. Kaksi Alpinen figua tarttui mukaan, mutta niiden hinta oli kova.

Hong Kong on hyvä turistipaikka. Siisti, toimiva, ystävällistä porukkaa ja nähtävää riittää. Kadun nimet ja kyltit ovat myös englanniksi, mikä helpottaa löytämistä ja asiointia huomattavasti. Tuontitavaroiden hintataso on lähes sama kuin Suomessa.

Vanhemmat kaverit muistavat kuinka mm. leluissa luki "Made in Hong Kong". Ei lue enää -niiden tuotanto on siirtynyt halvempiin maihin!