Pienoismallit.net

Palatelojen kokoaminen (1/72)

Ostin perjantaimalliksi paikallisesta supermarketista Revellin 1/72 Pantherin, joka on niin oiva junnumalli, kuin hyvä lähtökohta pidemmälle ehtineillekkin - rakentelu on helppoa, osia on sopivan vähän ja hinta on edullinen. Detaljointikin on ihan riittävä hyväksi lähtökohdaksi "AMS" mallille.

Mallia rakentaessani mieleeni tuli, että monelle harrastusta aloittelevalle näiden "supermarkettimallien" varsin haasteelliset palatelat saattavat tulla ongelmaksi. Lisäksi jo kehittyneemmän mallarin silmissä kulmikkaat telat ovat hieman huonon näköiset. Joten tässäpä muutama pikku jippo joilla pikkuskaalan teloista saa paremmin malliin istuvat.

Pikkuskaalan vaunun palatelojen, joissa teloista osa on yksittäisinä telakenkinä ja osa valmiiksi suorina pätkänä, rakentaminen kannattaa toki aloittaa telapyörästön kokoamisella. Tässä vaiheessa kannattaa jättää vetopyörä ("hammasrattaan" näköinen) liimaamatta ja koota telapyörästö muuten valmiiksi.

Seuraavaksi on hyvä irroittaa ja putsata valupurseista irtonaiset telakengät ja jakaa nämä kahteen pinoon oikean ja vasemman puoleisia teloja varten. Samalla on hyvä laskea ohjeesta monta kenkää tarvitaan per puoli ja varmistaa että määrät täsmäävät. Suorille osuuksille tehdään sama operaatio ja varmistutaan siitä, että ollaan ymmärretty että mikä pätkistä tulee mihkinkin kohtaan telaa, sillä jokaisessa pätkässä on eri määrä telakenkiä. Näin telojen kaikki osat ovat valmiina liimaamista varten.

Edistyneempi mallari tekee tässä kohtaa pienen jipon. Oikeat telathan menevät painovoiman ansiosta mutkalle, joten nämä suorina pätkinä kuvatut osuudet näyttävät kulmikkaina melkoisen tyhmiltä. Pikkuskaalan mallin teloihin saakin mukavasti aitouden tuntua puristamalla näitä valmiita pätkiä sopivista kohdista kaarelle. Tämä onnistuu kätevästi ihan sormilla, mutta pitää toki olla erityisen varovainen ettei tela napsahda poikki tätä tehdessä.

Telojen kokoamisen olen aloittanut pyörästön päälle jäävästä pitkästä pätkästä, jonka kiinnittämistä ennen tulee varmistaa ohjeista ja referensseistä telan oikea kulkusuunta. Seuraavaksi liimataan vetopyörä paikoilleen, joilloin sitä voidaan vielä hieman pyörittää ja näin saadaan telakengät istumaan kunnolla ja saumattomasti vetopyörän ympärille. Telojen kokoaminen jatkuu vetopyörän jälkeen pidempien pätkien ja irtonaisten telakenkien kanssa taaksepäin aina johtopyörän ympäri asti, jolloin telat ovatkin valmiina.

Tässä kannattaakin käyttää hieman maalaisjärkeä, sillä ohje on usein huono lähtökohta. Paremman lopputuloksen saa kokoamalla telat siten että ne näyttävät ja tuntuvat hyviltä. Esim kyseisessä Panther mallissa suorien osuuksien taivuttelun ansiosta sain siirrettyä yhden irtonaisen telakengän paikan luonnollisempaan kohtaan ja yhdet telakengät jäivät jopa ylimääräisiksi per puoli. Jos olisin koonnut telat ohjeen mukaan eivät ne olisi istuneet millään saumattomasti saati hyvän näköisesti. Kuvista tehdyt muutokset selviävät paremmin.

Sitten vain maalia pintaan!

Kommentit

Monen 1/72 mallin kompaskivi on juurikin huonosti ja epärealistisesti istuvat telat. Tässä Pantterissa on kyllä telat kohdallaan. Kiitos artikkelista MRB.
T.L. 25.4.2010 13:37 Vastaa lainauksella
Tuohon viimeiseen lauseeseen…
Eikö olisi helpompaa maalata pyörät, tai osa niistä etukäteen? Kokonaisuutena maalaaminen lienee aloittelijalle tuskaa tällä tavalla rakentaessa. (Aloittelijalle tietysti mikä vaan on hienoa;) )Mielestäni kannattaisi jättää pyörästö liimaamatta, ja sovittaa/liimata telat pyöriin, jonka jälkeen rungon maalaaminen/säistäminen on helpompaa…
Tämähän on minun mielipiteeni, mutta toin sen julki.
MRB 25.4.2010 15:26 Vastaa lainauksella
Lähestymistapoja on toki useita. Käytännössä näitä pikkuskaalan palateloja on kuitenkin melko hankala koota maalattuina, mutta toki jos se onnistuu ja tuntuu omasta mielestä paremmalta vaihtoehdolta niin ilman muuta :)
Hyvää perusjuttua ja vinkkiä telojen kanssa näprääville. Liimana kannattaa käyttää nesteliimaa sillä tuubiliima pursuaa helposti klöntteinä telojen välistä.

Valmiiksi koottujen telojen ja pyörästön maalaaminen ONNISTUNEESTI on lähes mahdoton homma. Aina jostain suunnasta katsottuna jää jotain vähemmälle tai menee maalia yli rajojen. Se miten homma onnistuu täysin onkin ihan eri juttu. Itse maalailen osia mahdollisimman paljon etukäteen.
Telat ovat useimmiten liian paksuja joten ne eivät aina "istu" kunnolla joten kenkiä pitäisi tuunata istuvuuden parantamiseksi. Olin joskus piirtänyt havainnollistavan kuvankin aiheesta mutta en nyt löydä sitä mistään :/
MRB 3.5.2010 13:55 Vastaa lainauksella
Kiitokset Niko hyvistä kommenteista. Näin jälkikäteen ajateltuna tämänkaltainen pyörästö, jossa pyörät ovat limittäin, olisi tosiaan ollut järkevämpi maalata etukäteisesti, oli meinaan aika työn ja tuskan tulos saada siitä edes jotenkin hyvännäköinen. Täytyykin seuraavassa mallissa koittaa maalata pyörät ennen kokoamista, tosin tällöin mielestäni olisi hyvä liimailla telat erittäin varovasti paikoilleen pikaliimalla, sillä normaali muoviliima sotkee melko lailla jo maalattua pintaa.
Itsekin tein saman mokan oman pantterini kanssa joskus :) Tarkkaa hommaa se on sitten joka tapauksessa palatelojen kanssa. Väkisinkin niitä joutuu jälkeenpäin ehostelemaan mutta se on sitten aika pientä verrattuna maalaamattomaan muoviin.
MRB 5.5.2010 22:52 Vastaa lainauksella
Haha, hyvä että ei olla suossa yksin ;) Tällainen tästä tuli maalattuna, telat eivät kyllä ole lähelläkään 1/35 mallien tarkkuutta detaljeissa, mutta saavat paremman puutteessa kelvata.
Hyvännäköiset telat, mutta hankala maalata. Itse teippaan maskiteipillä tuon telakenkien keskustan ja maalaan telat ja telapyöristä jätän maalaamatta pyörien ylä/alaosat mihin tela koskee. Näin saapi liimauksesta kestävän.
Itse olen tehnyt 1:72 koossa Kuningastiikerin ja "Perus"tiikerin. Molemmissa laitoin koko pyörästön, myös vetopyörän, ensin paikoilleen. Sen jälkeen maalaus hiekkavärillä pikkupensselillä. Aika hyvin ylti joka paikkaan eikä mistään suunnasta kurkkimalla löytynyt maalaamattomia katveita. Maalin kuivumisen jälkeen raaputin muutamien pyörien päältä hivenen maalia pois niin että muovi oli selkeästi näkyvissä. Näihin tiplat liimaa ja telapätkä paikoilleen. Vetopyörän telapätkät kiinnittyi niin että telapätkien liitoskohtaan ihan vähän liimaa, pätkä paikoilleen ja siihen heti perään aina toinen pätkä kiinni. Itse vetopyörään, kuten myöskään takapyörään, en laittanut liimaa vaan ainoastaan telapätkät joilla on kontaktipintaa pyörästöön on liimattu toisiinsa.