Pienoismallit.net

Mallailuvuosi 2012 - Mitä jäi käteen?

Aloitan saman keskustelun, kun edellisinä vuosina. Tälläkertaa vain hitusen aikaisemmin, niin porukka kerkeää pohtia mennyttä vuotta. :)

Hyvät kanssamallarit, vuosi 2012 vetelee viimeisiään…

Joten nyt jos koskaan on hyvä listata ja tuoda julki kuluneen vuoden henkilökohtaiseen mallailuun liittyviä tapahtumia.

Ajatuksenvirtaa helpottamaan:

- Onnistumiset/epäonnistumiset?
- Ilot/pettymykset?
- Aloitetut/valmistuneet mallit?
- Kehitystä maalauksesssa/rakentamisessa - vai jopa takapakkia?
- Paljonko menetettiin kaappitilaa uusille malleille?
- AMS - vai voiko mallin rakentaa suoraan boksistakin?
- Tyytyväinen uusiin julkaisuihin - vai kaipuuta kultaiselle Airfix-kaudelle?
- Uusia aluevaltauksia/aihepiiri syrjähyppyjä?
- Ensivuoden suunnitelmia?
- Tapahtumissa/kilpailuissa vierailuja?

Mitä kokonaisuudessaan tarttui mallailuvuodesta hyppysiin? (ehkä jopa muutakin, kuin pikaliimaa ja pieniä etsejä)

Ettei ketju mene tyypilliseksi listaukseksi yritetään murtaa suomalainen perusjurnottaminen ja hitusen avautua kokonaisten lauseiden muodossa. :)

- Tatu
Noh, kuluneena vuonna rakensin ja maalasin elämäni ensimmäisen vinyylimallin (Alien Queen) ja tuossa mallissa tuli kokeiltua ensimmäisen kerran akryylimaaleja. Pensselöintitavoistani poiketen tuli vuoden aikana käytettyä myös kynäruiskua - enkä vaan vieläkään tuosta vekottimesta erityisesti tykkää.

Vuoden aikana sain valmiiksi asti 21 pienoismallia - noista peräti 12 kpl oli kilpa-autojen malleja, joten edellisenä vuonna alkanut kilpureihin hurahtaminen jatkui vahvasti edelleen. Tällä hetkellä tosin työn alla on lentokoneen malli, joka valmistuu joskus ensi vuoden puolella.

Uusia mallisarjoja ilmestyi kellarivarastooni aivan liikaa - joten teenkin lupauksen (taas), että pistän uusien sarjojen hankkimisen "jäihin" Helsingin Model Expoon saakka. Elämässä pitää olla haasteita.

Uusien mallisarjojen julkaisuihin olen muuten melko tyytyväinen - paitsi että erään saksalaisen panssarivaunun ja erään saksalaisen hävittäjälentokoneen uusia mallisarjoja ilmestyy mielestäni aivan liikaa. Yksi minua suuresti kiinnostavista ensi vuodelle luvatuista uutuuksista on Airfixin 1/72 Avro Lancaster BII, joka on varustettu Bristol Hercules moottoreilla - se ihan pakkohankinta hyllyyn Merlin-moottoreilla varustettujen Lancastereiden seuraksi.

Kaiken kaikkiaan hauskaa on tämän harrastuksen parissa edelleen ollut, vaikka iän myötä heikkenevä näkö harmittaa - noh, silmälasejahan saa kaupasta.
Tyhjä lompakko ja hirveet velat :(
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
;-)
Kaiken kaikkiaan positiivinen vuosi mallailun kannalta, muuten ollut elämä aika hemmetin raskasta. Toisen lapsen syntyminen pisti elämän uusiks…taas ja mallailut jäihin ja toi monen vuoden väsymyksen.

Vaikka en saanut yhtään valmista mallia tänä vuonna valmiiksi, niin se ei kuitenkaan motivaatiota ole hukannut. Uusia mallailuhankintoja on tullut tehtyä enemmän kuin perheenbudjetti sallisi ja kaappi antaa myöten. Hankintoja ei ole yhtään hidastanut se, että tänä vuonna on tullut monta uutta huikeeta sarjaa markkinoille, mikä tietysti on ollut lompakolle raskasta. Jos ensi vuonna sama meno jatkuu julkaisujen osalta niin lirissä ollaan…tietysti masokistisella tavalla:)

Vuosi on ollut upea muiden mallareiden kanssa harrastellessa ja se on ollut aina odottamisen arvoinen ilta/päivä. Toivon, että ensi vuonna saan uusia mallailukavereita ja laajennettua mallailunviettoa. Erityisesti ensi vuoden lopussa pidettävää Nordic Challengea odotan kovasti ja se tulee olemaan vuoden "kovin" mallailutapahtuma. Model Expo taitaa jäädä väliin keväällä.

Mallailussa olen oppinut hyvin vähän uutta, ehkä sen takia etten ole päässyt niin pitkälle malleissa jossa pitäisi uusia kikkoja opiskella. Paljon tuli hankittua mallailua helpottavaa työkaluja ja olen ollut tyytyväinen niihin.

Ensi vuonna yritän käydä useammassa mallailutapahtumassa ja tänä vuonna Lahden näyttely oli ensimmäinen kerta minulle ja se oli erittäin positiivinen kokemus.

Jossakin suhteessa olen fakkiintunut erittäin vakavaan AMS:een. En vielä itse tajua kuinka syvällä olen siinä, mutta välillä tunnen, että tässä ei ole mitään järkeä, mutta hiton hauskaa se on:)

Panssareita tuli hankittua tänä vuonna isolla kädellä ja tulen jatkossakin laajentamaan mallailua niihin. Ne ovat mukavaa niputtamista ainaisten pikkuviilailun ohessa.

Kaiken kaikkiaan plussalle siis jäätiin. Ensi vuotta odotan jo mitä jännää mallivalmistajat pukkaa markkinoille. Etenkin seuraavaa Tamiyan 1/32 julkaisua…
Edellisvuoden tapaan hankintaosasto pelasi, mutta tuotanto tökki. Etenkin alkuvuoden suomimallisuma tarkoitti melkoista määrää hankintoja. Onneksi sain pitäydyttyä kuitenkin lähes sataprosenttisesti suomimalleissa, eli suuremmilta heräteostoksilta vältyttiin. Ostettujen määrä taitaa olla toisella kymmenelle, tähän mennessä on valmistunut yksi eli Redigo. Se saa kuitenkin toivottavasti Night Corsairista kaverin ennen vuoden loppua.
Ensi vuodelle toivotaan hiukan vähemmän hankintoja ja enemmän rakennettuja malleja, mutta saa nähdä miten käy. MiG-15 ja Sabre ovat sen verran hyvässä jamassa jo, että toivoa on.
Kovin vähän mitään valmista, mutta sitä vastoin monta uutta tuli aloitettua. Tarkoitus olisi nyt talven aikana saada aloitetut mallit valmiiksi, periaatteeksi olen ottanut etten uutta aloita ennenkuin ainakin yksi vanha, keskeneräinen, on saatu valmiiksi. Yritän saada mallit valmiiksi jonkinlaisella old-school taktiikalla, mihinkään AMS:ään en sorru, yritän pitää tämän hauskana harastuksena, vaikka sitten hammasta purren.

Mahdoton määrä uusia mielenkiintoisia malleja on ilmestynyt ja muutama on tullut hankittuakin. Olen onnistunut saamaan kulupuolen kuriin, on ollut tuskainen työ :-C

Tähtäin on asetettu NC 2013 tapahtumaan jota pidän tulevan vuoden päätapahtumana Suomessa ja sinne sitten jotain valmista on saatava aikaiseksi.
3 Mallia tuli valmiiksi asti,määrä näyttää pienenevän joka vuosi. Kokemus tietysti karttui ja vanha koira oppi muutaman uuden niksin rakenteluun ja maalaukseen,harmittavasti vaan kantapään kautta.
Tästä vuodesta jäi mallailun saralta ihan positiivinen mieli.

1 aloitettu malli, tai siis mökiltä löytyneen, joskus 28 vuotta sitten isän kanssa rakennetun DC-9:n purku tarkoituksena saattaa se uuteen loistoon. Tätä voi pitää myös uutena aluevaltauksena, siviilikonepuoli kun on aika pimennossa ollut meikäläisellä.

Muutamaa keskeneräistä jatkettu ja 1 valmistunut malli.

Uusi kompura tuli hankittua ja kokeiltua pigmenttejä.

Pari uutta laatikkoa kaapintäytöksi.

Ensi vuodelle ei sen ihmeempiä suunnitelmia vielä ole, jotakin kai sitä täytyy rakennella, valmistuminen onkin sitten toinen juttu. Vaan mennäänpä ajallaan, aina niinä päivinä kun oikeasti kiinnostaa, niin jälki pysyy siedettävänä. Väkisin vääntämällä kun ei tule kun oikomisia ja kompromisseja.
Eipä juuri mitään mallailun saralalla.
Tammikuussa 59 Impalaa väsäilin ja kun tarkoitus on tehdä vimpanpäälle, siinä oli jo nätti kaksväripintakin päällä kun päätin et väärä väri, putkariin. Tää taitaa olla mun eka AMS malli. Sinänsä muuten tuo ams ei taida vaivata kun vuoden ainoan mallin minkä sain valmiiksi tein suoraan boxista, 25`Ford, musta ja siveltimellä vaihteeksi, tää joskus helmikuussa.

Täs vaihees tai jo edellisvuoden puolella alkoi vahvistin temppuilemaan, toinen kanava pätki. Sain sen muutamaks kuukaudeks kuosiin mut alkuvuodesta se alkoi jo ..tuttaa .
Eli alkoi syventyminen vahvareitten sielunmaisemiin, uuden sain ostettua elokuussa, sitten oli vuorossa levysoitin lokakuussa ja vieläkin ihmetellään, mut mukaviahan tollaiset ongelmat ovat. Varsinkin kun noit levyjä en ollut vuosiin soitellut niin tulee kivoja löytöjä.

Impala siis siirtyi takaisin laatikkoonsa mut pöydällä on kanssa ollut koko vuoden Ford GT 40 MKII, LeMans voittaja auto v66, mikä tääkin on temppuillut kyllä ihan riittävästi. Pöytäkin on siivottu tavaroita siirretty laatikoihin, eli nyt siin pöydällä on pystynyt tekemään muutakin, mikä taitaa olla huolestuttavaa mallailun kannalta. No toi LeMans mopo on kuitenkin edelleen pöydällä, eli toivoa on ja jokupäivä mä jatkan siitä mihin helmikuussa jäin.

Model expossa tuli vierailtua ja postista pari uutuuttakin tilattua, mut tosiaan alkaa olee jo riittävästi noita malleja, melkein täytyy alkaa jostain luopumaan jos vielä haluaa jotain.

No nyt musa soi taas sillain ku pitää, meinaa ei täällä mailmassa mitään tapahdu jos musa loppuu 8)
- Onnistumiset/epäonnistumiset?
-Pari mallia onnistui todella hyvin, eli '69 Nova F/Stocker ja Hemi Dart, Simca Gasser ja tuo Cannonball Chrysler. Eipä noista malleista mitään voi epäonnistumisena pitää, ei niistä nyt niin huonoja kai tullut. Epäonnistumisena voi pitää taas sitä, kuinka monta mallia hankittiin varastoon verrattuna valmistuneiden määrään… Lisäksi valmistuneita yksi vähemmän kuin viime vuonna eli 11 kappaletta.

- Ilot/pettymykset?
-Sama kuin yllä.

- Aloitetut/valmistuneet mallit?
-Aloitettuja taas melkoisen monta, en oikeastaan tiedä tarkkaa määrää mutta kyllähän niitä riittää taas kerran. Valmistuneita 11, kaikki autoja joista kaksi eurooppalaista, loput Jenkkejä. Euroautot eivät tosin jääneet omaan hyllyyn. Malleista 6 oli kilpureita, loput katulaillisia.

- Kehitystä maalauksesssa/rakentamisessa - vai jopa takapakkia?
Kehitystä reilusti taas kerran, etenkin maalipintojen taso nousi reilusti kiillotussarjan hankkimisen myötä. Myös detaljointia sain kehitettyä runsaasti eteenpäin, sainpa tehtyä jopa ensimmäistä kertaa kunnon kaasuvivuston Torino Stocker-Projektiin.

- Paljonko menetettiin kaappitilaa uusille malleille?
-Liikaa. Piti valjastaa uusi kaappi kokonaan malliboxeille, nyt alkaa taas olla tiukkaa. Pitää varmaan yrittää tehdä yksi malli kerrallaan niin valmistuisi hieman nopeammin…

- AMS - vai voiko mallin rakentaa suoraan boksistakin?
-Jotain siltä väliltä, ei yhtään BoxStock mallia omalta pajalta, mutta eipä mitään tullut hierottua ikuisestikaan. Mutta harvemmin mallia voi rakentaa suoraan laatikosta, kyllä sitä jotenkin pitää päästä räpläämään, jos ei muuten niin ainakin detaljoinnin muodossa. :D

- Tyytyväinen uusiin julkaisuihin - vai kaipuuta kultaiselle Airfix-kaudelle?
-Ilman muuta tyytyväinen, Revellin uudet julkaisut ja Round 2 julkaisut höystettynä MoebiusModelsin '55 Chryslerillä, sen Stock Car versiolla ja '52 Fabulous Hudson Hornetilla olivat huippuhienoja. Revellin '50 Olds puuttuu vielä, mutta se on pakkohankintana myös. Samoin Revellin uudet julkaisut vuodelle 2013 aiheuttavat jo lompakko-ongelmia vaikka niitä ei ole vielä edes ennakkotilauksessa.

- Uusia aluevaltauksia/aihepiiri syrjähyppyjä?
-Kaksi syrjähyppyä euroautoihin, no olivatpahan sentään vanhoja eli siis Austin Mini ja VW 1300. Myös ensimmäinen Rekkani valmistui, mutta tämä ei ole mikään syrjähyppy, ennemminkin aluevaltaus.

- Ensivuoden suunnitelmia?
-Yli 11 mallia valmiiksi ja parantaa vähän laatua taas. Jos uusien sarjojen hankinnan saisi jotenkin suhteutettua noiden valmistuneiden määrään, olisin tosi tyytyväinen mutta se tarkoittaa että pitäisi valmistaa muutama kymmentä mallia :D. Not Gonna Happen.

- Tapahtumissa/kilpailuissa vierailuja?
Ekana käytiin Tikkakoskella ensimmäistä kertaa, hieno näyttely, ensivuonna yritetään uudestaan, peruskuviot perään eli Tampereen Pienoismallipäivä, FHRA Model Car Contest, Model Expo, FCMA Open, Lahden PienoismalliNäyttely ja IPMS Open. Myös Huolin näyttelyssä tuli Toukokuussa käytyä, sinnekin pitäisi koittaa päästä ensi vuonna. Ensi vuodeksi vielä lisänä tulee Custom Culture Show ja Nordic Challenge.