Pienoismallit.net

Kauppojen valikoima

Tässä nettiä selaillessa huomasin että meillä täällä kotomaassa on aika rajoittuneet valikoimat tuotteita kaupoissa, ainakin netin perusteella.

Koitin etsiä pk seudun tai tampereen tuntumasta(tai siitä väliltä) kauppaa josta saisin lifecolorin maaleja(perusvärit, pohjamaali) sekä ohennetta, ynnä ruiskunpesuainetta(joko lifecolorin jos on tai sitten vallejon) sekä vallejon kittiä tuubissa ja liimoja. Lähinnä kai tamiyan perus cementti ja ehkä joku pikaliima tai sitten se "ihmeliima" Gator Grip vai mikä se oli. Lisäksi sitten perus tavaraa mitä on kaikkialla toki tarjolla, siveltimiä, paremmat sivuleikkurit, pinsetit, viilasetti ja sormipora terien kanssa.

Näistä suurimmat ongelmat tuntuvat tulevan maalien ja kitin kanssa, Gator's Gripiähän myy kai vain kuivalainen? Ja kuivalaiseltahan saisi kaikki, paitsi taas sitten tuon kitin ja sivujen mukaan perus cementtiä ei ole, on vain tuota juoksevampaa jota en kaipaa…

Eli onko tosiaan niin että meillä mennään näinkin rajoittuneilla valikoimilla? Hinnoista en sen kummemmin ihmetetystä aiheuta, mutta mailmalta toki saisi moniakin asioita halvemmalla, mutta näissä ei niin paljoa säästä, itse malleissa kylläkin säästöä tulee huomattavan paljon, viime tilauksessä liki 50€…

Ja se varsinainen kysymys, onko kauppiailla netti sivut näiden perus tuotteiden(maalit, liimat, kitit) puutteellisesti päivitetty ja tiskin alta löytyy kaikkea haluamaani lähes joka paikasta, vai onko tuo kitti ja maalit sellaisia joita ei saa kuin muutamista paikoista kotimaasta? En haluaisi ravata useissa kaupoissa, koska tekemällä kerralla reilummat ostokset on helpompi tinkiäkkin =D

Tämän olisi voinut laittaa ketuttaa ketjuunkin, mutta siellä tuskin oltaisiin saatu keskustelua aikaiseksi jonka toivon johtavan eteläsuomessa sijaitsevan kaupan ovelle josta saisin kaiken kerralla ja jossa luultavasti hyvän palvelun siivittämänä tulisi tuhlattua enemmänkin kuin mitä oli aluksi tarkoitus…
Toni Redsven kirjoitti:
Koitin etsiä pk seudun tai tampereen tuntumasta(tai siitä väliltä) kauppaa josta saisin lifecolorin maaleja
www.combatmodels.fi/kategoria/187/
Toni Redsven kirjoitti:
pohjamaali
www.combatmodels.fi/tuote/lf-prm/
Toni Redsven kirjoitti:
ohennetta
www.combatmodels.fi/tuote/lf-thin/
www.combatmodels.fi/tuote/lf-thin2/
Toni Redsven kirjoitti:
ruiskunpesuainetta
www.combatmodels.fi/tuote/lf-cle/
Toni Redsven kirjoitti:
vallejon kittiä
Ei Vallejoa, mutta moni muita, parempiakin: www.combatmodels.fi/haku/kitti/
Toni Redsven kirjoitti:
cementti
www.combatmodels.fi/tuote/tam87038/
Toni Redsven kirjoitti:
ehkä joku pikaliima tai sitten se "ihmeliima" Gator Grip
Netistä ei löydy, mutta ainakin aikaisemmin Combat Modelsilta on saanut Zapin pikaliimoja, jotka ovat parhaita, joita olen itse käyttänyt. Kannattaa kysellä. Gator's Gripissä ei nyt mielestäni mitään vallankumouksellisen ihmeellistä ole, ja aika vastaavaa tavaraa tuntuisi olevan esimerkiksi Migin Acrylic Resin: www.combatmodels.fi/tuote/mgp032/
Toni Redsven kirjoitti:
siveltimiä
www.combatmodels.fi/kategoria/242/
www.combatmodels.fi/haku/brush/
Toni Redsven kirjoitti:
sivuleikkurit
www.combatmodels.fi/tuote/tam74001/
Toni Redsven kirjoitti:
pinsetit
www.combatmodels.fi/tuote/tam74004/
www.combatmodels.fi/tuote/tam74003/
Toni Redsven kirjoitti:
sormipora terien kanssa.
Poria kylläkin: www.combatmodels.fi/tuote/mcr74001/ Paikan päällä myymälästä voinee löytyä jotain, mihin nuo saa kiinnikin.
Toni Redsven kirjoitti:
Ja se varsinainen kysymys, onko kauppiailla netti sivut näiden perus tuotteiden(maalit, liimat, kitit) puutteellisesti päivitetty ja tiskin alta löytyy kaikkea haluamaani lähes joka paikasta
Riippuu hyvin pitkälti kauppiaasta, mutta uskoisin, että useimmilla, joilla valikoima on yhtään laajempi, laahaa nettisivujen sisältö hieman perässä siitä, mitä hyllystä todellisuudessa löytyy.
Miten määritellään parempi kitti, itselle ainakin tuo vallejon kitti kolahti arvostelunsa perusteella. Aiemmin käyttämäni kitti (tuolla tuo perus kitti valkoinen) on liian tönkköä, karkeaa ja liian nopeasti kuivuvaa. Tai sitten kyseessä on ollut viallinen tuote. Tuo vallejon erikeepperimäisyys ja jonkunlainen työskentely aika vaikuttivat lupaavalta.

Ja löysin kyllä yllämainittuja tuotteita monestakin eri paikasta(paitsi tuota liimaa, sivuston arvostelut laahaavat perässä koska en muuta noin ylistettyä huuruttumatonta liimaa löytänyt arvosteltuna, tai olin puusilmä, jälleen). Mutta en siis kaikkia hakemiani, ongelmaksi jäi yhä vallejon kitti ja Gator Grip, tosin jälkimmäiselle ainakin tuntui löytyvän hyvä haastaja? Kiteistä jos joku tietää mikä vastaisi vallejon kittiä(tuubissa) voi toki vinkata, ei sen ole pakko tuota olla, kunhan on vastaavaa.

Suuri ongelma tietysti ei ole, mutta tuntuu että aina jää tuote tai pari jota pitää etsiä muualta, tai tilata…
Gator Grippiä kuivalaisella hyllyssä
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Köhöm, havaitsen piilomainontaa :D
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tuntuu, että se on pikemminkin sääntö eikä poikkeus, että joutuu malleja/mallailutarvikkeita hakemaan eri putiikeista.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Voipahan sitten tilatessa ainakin ottaa pari mallia kyytipojaksi samoilla posteilla :D
Kiteistä sen verran että noihin arvosteluihin ei ihan hirveästi kannata luottaa, koska kuitenkin itse pitää ne kokeilla. Tamiyan peruskitti(harmaa) on mainio tuote. Tarkoitatko Vallejolla nyt sitä maalipullossa olevaa? Se ei ainakaan ole hiottavissa eikä jälkikäsiteltävissä.
Paras pikaliima mitä itse olen koskaan käyttänyt, oli Eduardin joku pullottama vesimäinen litku. Mikään muu ei ole ollut yhtä hyvää.
Suomessa ei ole eikä tule olemaan sellaista mallikauppa jossa olisi kaikki mahdollinen. Lähin tuollainen tulee mieleen Englannin Hannants.
Toni Redsven kirjoitti:
Miten määritellään parempi kitti, itselle ainakin tuo vallejon kitti kolahti arvostelunsa perusteella. Aiemmin käyttämäni kitti (tuolla tuo perus kitti valkoinen) on liian tönkköä, karkeaa ja liian nopeasti kuivuvaa.
Valkoisesta ei ole kokemusta, mutta Tamiyan harmaa kitti on mielestäni oikein pätevää, ja sitä käytän itse suurimpaan osaan kittauksista. Ei sekään rajattomasti työskentelyaikaa tarjoa, mutta normaalistihan nopea kuivuminen on vain hyvä ominaisuus kitissä. Jos kittiä tarvitsee muotoilla, soveltuvat kaksikomponenttikitit paremmin siihen tarkoitukseen.

Myös Tikkurilan Lakkakitti voisi olla ihan kokelemisen arvoinen tuote sinulle.
Juuri siksi haluaisin vallejon tuubi kittiä kokeilla, sekun vaikuttaisi juuri minun tuotteeltani. Tamiyan perus kitti mitä oli oli vain liian nopeaa kuivumaan ja liian kuivaa omaan käyttööni, kaipaisin geelimäisempää taikka ainakin erikeepperimäisempää ainetta. Toki varmasti on käyttäjässäkin vikaa, mutta ehkäpä nöyrryn ja haalin tätä tuotetta jostain muualta, kaiken muun toki taidankin saada samasta paikasta kuin maalit, tai sitten maalit vain jostain ja kaikki muu jostain muualta… (edit: vedetäänkin pahat sanat takaisin tuosta tamiyan kitistä, eihän mulla näköjään sitä olekkaan laatikossa vaan näytti olevan mr hobby tms kittiä ja se kuivuu liian äkkiä ja on liian karkeaa omaan makuuni, ei mene edes leivän päällä kun kerkeää kovettumaan =D Mutta onko tamiyan kitti siis enemmän erikeepperiä kuin laastia muistuttavaa?)

Luulisi nykypäivänä olevan helppoakin pitää varsin kattavaa tuoteluetteloa myymälässä. Perus tavarahan toki hyllyssä, mutta kun mailma on pienentynyt niin mielestäni voisi myymälä pitää ne loputkin tavarat saatavilla ja tuoteluettelossaan. Jos vaikka tampereella joku myymälä kehuisi että heidän kauttaan on saatavilla likipitäen kaikki tuotteet joita suuremmilla valmistajilla on ja iso osa pienempienkin valmistajien tuotteista marssisin sinne heti.

Itse kaipaan aika monesti sen myyjän kaupan tekoon mukaan, harvoin tiedän täysin varmaksi mitä haluan. Tiedän monesti mitä en halua ja mitä ominaisuuksia tuotteelta kaipaan, mutta monesti sopivia tuotteita on muutama. Voisin siis myyjän kanssa keskustella siitä mitä tuotteita pitäisi ostaa ja osaa pääsisin hypistelemäänkin ja miettimään mitä muuta kaipaan. Kun mieleinen lista on tehty ja tutkailtu saan kassalta mukaan tuotteet joita paikalla on ja loput tulee vaikkapa postiennakolla perässä. Kauppa siis tilaa vaikkapa kerran viikossa tai joka toinen viikko kertyneet tilaukset ja toimittaa eteenpäin. Hyväksyisin jopa että maksan tilaus tuotteista puolet kaupassa käydessä ja loput postiennakolla tms. Näin mahdolliset tuotteet joita ei saatukaan(joka toki informoitaisiin) voitaisiin hyvittää paketin loppu hinnassa ja näin et maksa siitä mitä et saanutkaan. Puuttuvaksi jääneet tuotteet toimitettaisiin ensi tilassa kun ne vain myymälään saapuvat mikäli asiakas ei muuta toivo tai tilaustaan niiden osalta muuta.

Toki tuotteissa varmasti pitäisi miettiä hintoja vähän uudestaan kun tuota paketti liikennettä tulisi, mutta se että maksaako maalipurkki 2.5€ vai 2,6€ ei mielestäni ole väliä jos homma toimii ja palvelu on hyvää.

Juu, ehkäpä tuo on enemmän utopiaa ja toimisi paremmin jos tuotteet aina noudettaisiin myymälästä, mikä sekään ei olisi ongelma ja näin ollen hintojen korotuspaineetkin olisi pienemmät, mutta tuota voisi tarjota vaihtoehdoksi. Kuulostaa samalla myös vanhakantaiselta, näinhän kyläkaupat ennen toimi, paljon oli hyllyssä kaikkea, mitä ei ollut tarkistettiin keskusvarastolta ja tilattiin tai kauppias itse kävi hakemassa seuraavaksi päiväksi jos oli kiire. Mutta jotain tuollaista kaipaisin, netistä on mielestäni hankala tilata. Nytkin mietin itselle tuntematonta maali sarjaa josta pitäisi löytää punainen jarru valoille, oranssi vilkuille ja muutama muu sävy joiden sekoittaminen ei ehkä ole aina mielekästä. Näiden tutkailu netissä on hankalaa(ehkä näillekkin löytyisi joku suht standardi ral sävy jota vastaavaa voisi etsiä?) koska se miten väri on kuvattu ja miten se näkyy minun ruudulla vääristää värejä monesti johonkin suuntaan. Mutta livenä näkemällä näkee mielestäni paremmin sen miltä väri oikeasti näyttää ja onko se viereinen sävy sittenkin parempi.

Ja mitä liimaan tulee Gator Gripiä meinasin lähinnä kirkas osien kiinnitykseen ja muuhun pieneen touhuun mihin se vaikutti erittäin sopivalta, kaikki muu on tarkoitus vetäistä cementillä, tai nyt paremman puutteessa oranssilla neulaliimalla.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Juuri tämän takia haluaisin liikkeen jossa olisi hyvä valikoima ja loput helposti tilaamalla, heräte ostokset olisi helpompia ja herkemmin tulisi tuettua paikallista kauppaa isommissakin ostoksissa(vaikka näin pitäisi toimiakkin aina, mutta aina ei vain raha riitä kotimaiseen hintatasoon kun on kyse isommista ostoksista)
Viimeksi muokattu 8.7.2012 22:47
Toni Redsven kirjoitti:
Ja mitä liimaan tulee Gator Gripiä meinasin lähinnä kirkas osien kiinnitykseen ja muuhun pieneen touhuun mihin se vaikutti erittäin sopivalta, kaikki muu on tarkoitus vetäistä cementillä, tai nyt paremman puutteessa oranssilla neulaliimalla.
Combat Modelsilla ja Kuivalaisella on myös Micro Kristal Clearia myynnissä, jota minä käytän kirkasosien liimaamiseen (on kyllä sitä Gator Grippiäkin, aika samanoloisia aineita). Tuolla voi myös tehdä pienempiä kirkasosia, joita aina toisinaan tuppaa katoamaan.