Pienoismallit.net

Halpa kompura?

Aikanaan käytin jääkaapinkompuroita painelähteenä. Kun toinen niistä hajosi, niin ostin suosiolla varsinaisen ruiskukäyttöön tarkoitetun kompuran, enkä ole päätöstä yhtään katunut. Nuo jääkaappi/pakastinkompurat saattavat ajan mittaan tulla hyvinkin kalliiksi. En suosittele.
Tuosta Bilteman punaisesta kopurasta lähtevä ääni on lähinnä tuhinaa. Sopii hyvin kerrostaloon.
Bilteman kompurasta: Kunhan pitää huolen, että ei ota kiinni mihinkään, eikä putoa pöydältä, kun toimessaan täristää, saattaa liikuskella. Pitää huolen kumitassujen kiinnipysymisestä. Ollut käytössäni jo vuosia. Ei olisi pahitteeksi tarkistaa mekanismi mahdollisen voitelutarpeen vuoksi. Pääty vain auki…
Mukana tullut 2m:n muoviletku toimii hyvin paineentasaajana, myös kosteudenpoistajana. Kosteus jää letkun alkupäähän*, siitäkin huolimatta, että on Bilteman kosteudenpoistaja! Varsinkin kun kompura on lattialla, vähän viileämmässä.
Bilteman kompuran sijasta voisi kannattaa harkita tätä:
http://www.virtasenkauppa.fi/tuote/60458/kompressorit/kynaruiskukomp_autokatk_4bar-

Itsellä on käytössä ollut vähän aikaa ja toiminut hyvin. Todella hiljainen. Tässä on paineensäätö ja vedenerotin valmiina. Tämäkin tosin lähtee kanssa "vaeltamaan" pöytää pitkin käydessään.

Itellä tällainen Aiconin kompura, ostin paikallisesta autotarvikeliikkeestä 89€ +letku ja ruisku. Ihan toimiva härveli, kerran jouduin purkamaan sylinterin, kun ei pitänyt painetta. Siellä oli jotain valkoista höttöä takaiskun välissä. Putsaamisen jälkeen on pelannut. Ihmetyttää, kun nää halpishärvelit on ihan toistensa näköisiä. Erinimisiä/värisiä ja joissain jotain suojia/telineitä ympätty, mutta perus kompura kuitenkin pitkälti tämän näköinen. Taitaa sama tehdas Kiinassa näitä tehdä :)
onko kellään kokemusta tästä Clas Ohlosin halpiskompurasta
Kaipaa ainakin vedenerottimen ja paineen säätimen lisäkseen. Myöskään tietoa siitä että käykö tuo koko ajan vai onko siinä tietty paine väli jolloin myös sammuttaa itsensä uupuu. Tosin kun ei näy painemittariakaan niin saattaa hurista hyvinkin pitkiä aikoja… Tuo yllä oleva aiconi(biltema, ikh, motonet…) kompura on halvempi, kun siinä on vedenerotin ja paineen säätö jo suoraan mukana…
Bilteman possulla on tullut maalattua monta monituista onnistunutta mallia.
Vaikken kerrostalossa asukaan, niin tietysti emäntä sentään huomauttaa kompuroiden "metelistä".
Ongelma ratkesi palasella retkipatjaa ja tehosteeksi vielä pari palaa jeesusteippiä.
Paineensäätimenä käytän possussa akvaarioletkunlitistäjää, hinta korkeintaan 50 centtiä. Vedenerotinta ei härvelissä tarvita, koska kaikki neste jää (kuten edellä todettua) letkun alkupäähän tai viimeistään "letkunlitistimeen". ;)
Nyt olen maalaillut hieman hiljaisemmalla, varaavalla kompuralla, mutta en kyllä ole havainnut jäljessä mitään eroa tuohon Bilteman vehkeeseen nähden.
Minusta tuo on hintaansa nähden aivan loistava ostos vs. yli 350e maksavaan pihisijään. Ei häviä jäljessä yhtään. Jopa tuo Bilteman ruiskukin on aivan pätevä peli, tosin sitä on tullut vähän käytettyä. Ja vain akryyleillä.
Bilteman valikoimiin on ilmestynyt jossain välissä uusi vaihtoehto: http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Paineilma/Kompressorit/Pienoiskompressori-MC-90-17370/. Ostin tuon joulun alla ja parin maalaussession jälkeen vaikuttaa hyvältä. Hintaansa nähden suorastaan ihmeelliseltä. On kohtuullisen hiljainen, ei vaeltele pitkin kämppää, vedenerotin ja paineensäädin mittarilla löytyy. Tuossa on jopa automaattikatkaisin, eli jos et maalaa, kompura ei käy, painetta ei kerätä letkuun. Mukana tulee myös punottu ilmaletku. Aika tietysti näyttää, kuinka laadukkaaksi laite osoittautuu, mikä on käyttöikä jne, mutta ainakin ensivaikutelmat tosiaan erittäin positiiviset.
Jo reilun puolivuotta pöhissyt tuo bilteman kompura(jonka sisällä on tuo samanlainen viritelmä kuin tuo aico tuolla ylempänä). Tosin sillä muutoksella että tekee paineen 23 litran säiliöön(täyden paineen mitä laite jaksaa) ja siitä sitten omalla paineen säätimellä ja veden eroittimella tulee letku ruiskulle. Järjestelmässä siis tupla erottimet ja tuohon toiseen ei ole vielä tullut tippaakaan vettä.