Pienoismallit.net

ELCO 77 PT-boat Kriegsmarinen lipun alla

Tuli tilattua Revellin sarja Higgins PT-boatista (re-issue mittakaavassa 1:96). Aion tehdä siitä Kriegsmarinen hakaristilipun alla hetken aikaa seilanneen RA-10:nen.

www.pienoismallit.net/profiilit/102/kuvat/kuvapankki/kuva_93796/

Alla olevan linkin videossa kohdasta 2:47 eteenpäin näkyy ko. paatti ilmeisesti jossakin Pohjois-Afrikan satamassa ja mielestäni veneesä on camo. Mutta minkäs takia etuviistossa kuvatussa kuvassa nyttäisiihan siltä että keula on valkoinen/Vaalea? (linkin videossa lopussa värikuvaa Schnellbooteista, saattaa olla jälkeenpäin värjättyä filmiä?)

www.youtube.com/watch?v=4CDMyd_JTVY

Die deutschen Kriegschiffe 1815-1945 band 2 tietää seuraavaa:

RA 10 ex. US PT-56 (ELCO 77') ex. Brit BPT 8 -> MTB 314 Tobruk 14.9.1942 sotasaaliina Kriegsmarinelle. Käytettiin nopeana sukellusveneen "jahtaajana" 6. R-Fl. Upotettiin 30.4.1943 klo 14.00 La Gouletten edustalla.

Sitten tulee sellasta Saksaa mitä en ihan käsitä:

Vorgesehener Umbau für "Reisernte"(mitä tuo tarkoitti "Reisernte"?): Austausch der packard-Otto gegen MAS-motoren (eli Packardit vaihdettiin MAS:in koneisiin). Zusätlich 2 aussenbordmotoren je 50 PS; (pari ulkolaitamoottoria???)1 motorjolle mit Davit oder Ladebaum;(moottorijolla ilmeisesti taavetilla tms kiinni) 1 Afrikan. Kanu; sondersegel-Takelage. (????)

Eli muutoksia on tehty, kaikkea en ymmrätänyt että mtä, mutta ymmärtäiskö joku muu? Seuraava kysymys kuuluu, kuka tietää tästä paatista enemmän? maalauskuvio?
Viimeksi muokattu 21.5.2012 16:01
Ja nythän mä hokasin, että toi kuvan venehän ei edes oo Higgins, vaan ELCO 77' ja sehän ei lainkaan oo sama asia.

Edit: nyt alkaa palikat olemaan taas kohdillaan, hieman joutuu Airfixin vanhaa Raf Rescue Launchin sarjaa raiskaamaan, mutta mitat täsmäävät aika hyvin että saan tehtyä Elcon 77 jalkaisen sitä sarjaa modifikaation perusteena käyttäen. RAF 63 jalkaa ja Elco 77 jalkaa. Koska RAF on mittakaavaa 1:72 ja toiveena olisi Elcosta malli 1:87 mittakaavaan, ei pituudessa ole kuin 2 mm heitto. Leveyttä en vielä ole tsekannut, mutta mutulla siinä on enemmän tekemistä. Rungon malli on hyvin lähelle oikeaa.

Nyt kyselenkin, onko foorumilla PT-tietäjiä: onko kuvan vene jossakin Brittien peruscamossa (vene oli siis Brittien käytössä ennen sotasaaliiksi joutumista) vai onko tuohon jo sovellettu jotakin Kriegsmarinen kaaviota (ei kyllä yhtään näytä siltä…).

Nyt täytyy sitten eksiä jotain käyttöä sille Higginsille joka tulee postissa aikanaan…
Viimeksi muokattu 21.5.2012 15:47
Tää nyt menee hieman yksinpuhelin puolelle, sori vaan!

Aseistusta tuossa pohdin, kaikki netin lähteet antavat PT-56:lle aseistukseksi 4 kpl torpedoputkea + 2 kpl Browning M2 twin 0.5 cal kk. Kuitenkin kun tuon Saksan lipun alla videolla näkyvää www.youtube.com/watch?v=4CDMyd_JTVY venettä tutkailee, niin ei voi alkuunkaan olla samaa mieltä.

Mun mielestäni siellä näkyy yksi twin 0.5 cal Browning + 2 kpl torpedoputkia + Oerlikon 20mm takakannella + kaksi 0.3 cal Lewikset ohjaamon etupuolella kummallakin sivulla. Lisäksi syvyyspommeja.

Voiko joku vahvistaa tai kumota?
Moi Juke, En ole torpedoveneasiantuntija, mutta tuossa videolla noin 2:47 - 3:20 olevassa botskissa näkyy ainoastaa kaksi torpedoa, yksi twin .303 cal Vickers torni heti ohjaamon takana ja 20mm tykki (todennäköisesti juuri Oerlikon) perässä takakannella plus ilmeisesti pari syvyyspommia. Yhtään .50 cal BMG:tä siinä ei näy, eikä mielestäni myöskään yhtään .303 cal Lewis LMG:täkään. Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ, en tunne aseita.

Ne kaksi asetta hieman ohjaamon etupuolella kummallakin puolella näkyvät seuraavasti videolta: takaviistosta kuvatussa materiaalissa se kulkusuuntaan vasen ase huputettuna (näkyy myös tuossa kuvassa huputettuna) sekä etuviistosta kuvatusta materiaalista näkyy oikean aseen jalkaa. Oletin että se on juuri tuo Lewis, koska ilmeisesti niitä oli asennettuna juuri tuolle kohdalle osassa veneitä.

Hokasin kurkata muualtakin kun netistä: Die deutschen Kriegschiffe 1815-1945 band 2 kertoo aseistukseksi 4 kpl 12,7 mm kk + 2 torpedoa + 20 mm tykin.
Viimeksi muokattu 21.5.2012 19:28
Camo alkaa olemaan selvillä, samoin se että etukannella tosiaankin oli kaksi asetta on varmistunut.

www.wlb-stuttgart.de/seekrieg/4209-bilder/mtb314.jpg

Täältä Italailaiselta sivulta löytyivät viimeiset varmistukset kuvien muodossa www.betasom.it/forum/lofiversion/index.php?t28668.html
Eikös tuossa tornissa ole vesijäähdytteinen .50 kaliiperinen Vickers kaksois lavetilla ja ihan takana 20 mm Oerlikon.
Tuossa viellä parempi kuva puolen tuuman Vickerssistä


Tuo käytti Vickersin omaa kaliiberia joka oli erilainen kuin Browningin .50 kaliiperinen. Mistä lie saksmannit saaneet ammustäydennyksensä?
Tuo oli minulle uutta, että briteillä oli 12.7 mm kk omasta takaa. Olisin veikannut 15 mm kaliberiksi.
Tomi Heikkilä kirjoitti:
Tuossa viellä parempi kuva puolen tuuman Vickerssistä


Tuo käytti Vickersin omaa kaliiberia joka oli erilainen kuin Browningin .50 kaliiperinen. Mistä lie saksmannit saaneet ammustäydennyksensä?
Jes, juuri tollanenhan siellä näyttää köllivän. Meneeköhän scratchiksi, vai löytyiskö jostain… Oerlikon löytyy jo messinkisenä omasta takaa.