Pienoismallit.net

Ryhmärakentelu: 1:72 maakalusto

Moi,
Sven-Åke on julkaissut jutun Braille Scale Modelling joka on vapaasti ladattavissa www.mediafire.com/?pl5gly40nwdbd50 juttu käsittelee maalausta ja säistystä pikku skaalassa. (18 sivua)

Tero
Tero Raitanen kirjoitti:
Moi,
Sven-Åke on julkaissut jutun Braille Scale Modelling joka on vapaasti ladattavissa www.mediafire.com/?pl5gly40nwdbd50 juttu käsittelee maalausta ja säistystä pikku skaalassa. (18 sivua)

Tero
Kiitokset erittäin hyödyllisestä linkityksestä! Hyviä vinkkejä erinomaiselta artistilta.
Nonniin. Nythän sitä on päässyt homma vauhtiin.

Aihiona on Revellin PzKpfw IV ausf H ja tästä olisi tarkoitus mallata suomalainen Panzer IV ausf J syksyn -44 asussa.
Myöhäisen H-mallin ja varhaisen J-mallin (jota nämä suomen neloset siis edustivat) suurin erohan on siinä, että tornin kääntäminen on muutettu moottoriavusteisesta käsikäyttöiseksi. Niinpä periaatteessa muutos onnistuu, kun jättää tähän apumoottoriin liittyvät osat liimaamatta malliinsa. Tornin luukkuja myös yksinkertaistettiin parissakin otteessa, mutta näkyypä noita J-mallin vaunuja olleen myös varhaisemmilla luukuilla varustettuina. Päädyin poistamaan pistooliportit, mutta jätin tirkistysaukon paikoilleen - tällaiset luukut näyttävät yleisimmiltä suomivaunuissa. Vähän sama pätee johtopyörään (joka tässä tapauksessa onkin takapyörä :P) Vaunuista löytyy sitä kahta eri mallia - täytyy valita esikuva sen mukaan että menee oikein… Ps 221-1…

Lisäsin malliin rb-modelsin putken (kuvassa suujarru puuttuu) ja eduardin vähän rajoittuneen etsisarjan. Joitakin detaljeja olen tehnyt itse muovi- ja metallilevystä, sekä rautalangasta. Nostokoukut(?) tornin ja rungon kulmista puuttuu, mutta en kyllä oikein keksi, mistä ne tähän mittakaavaan väsäisi. Ideoita?


Seuraavaksi kai pitäisi sitten ruveta leipomaan zimmeritiä pintaan.
Hienoa jälkeä Mikko J! Kesästä huolimatta, tämä ryhmis on lähtenyt kivasti käyntiin. :)

Mitä tulee omaan projektiin, niin hommat ottivat ikävästi takapakkia. Alarunko on kasassa ja Dragonin telat sain sopimaan Revellin runkoon hyvin. Suurimmat ongelmat kohdistuvat ylärunkoon, joka osottautui todelliseksi maanantaivaluksi. Osa on niin kiero, että alkaa konstit loppua oikaisussa. Taistellaan.

Muutenkin olen hieman pettynyt tuohon Revellin tuotokseen. Maailmalla sitä kovasti kehuttiin parhaana Abrams -julkaisuna, mutta mitä tulee valun laatuun ja osien yhteensopivuuteen/osajakoon, niin uskallan olla eri mieltä. Verrattuna esim. saman valmistajan erinomaiseen T-72, niin Abrams tuntuu miltei ala-arvoiselta suoritukselta. Vai olisikohan kyse vain huonosta tuurista.
Alkais humvee vinjentti olemaan loppusilausta vaille valmis. Sattui vain harmittava takaisku kun pölyttelin autoa. Yksi laseista irtosi liimauksesta ja tippu auton sisäpuolelle. En ainakaan vielä ole uskaltanut repiä kattoa irti jotta saisin laitettua lasin takaisin. Auto on liimattu alustaan ja 7 valmiiksi maalattua figua edessä.
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Nesteliimalla saat sulatettua liimauksen irti toisistaan. Varovasti matkaan ja liimaa liimasauman päälle, annat vaikuttaa hetken ja yrität irrottaa.
Ihan ei mennyt putkeen mutta sain kuitenkin osan irti, osittain. Ei mitään vakavampaa vammaa mallille, pääsen jatkamaan. Kiitoksia hyvästä vinkistä.
Peruskasaus menossa, hieman erikoisemmalla tykinputken tulijarrulla :)
Oma panokseni tähän ryhmärakenteluun:
Hyvältä näyttää kassu. Vaihtaisin kuitenkin tornin johdotukset hieman sirompiin… ;)

Tuo Revellin T-72 on yksi parhaista pikkuskaalaisista, mihin olen viimeaikoina liimaa tarjonnut. Detskut on hyvät, puhumattakaan rakennettavuudesta.

Missing - Lynxiltä motivaattoriksi muille T-72 rakentajille Steve Shrimptonin näkemys suomalaisesta yksilöstä: T-72

Hieno malli, mutta omaan makuun pölyefekti on mennyt hieman liian pitkälle ja lopputulos on tukkoinen. Maalipinta näytti todella onnistuneelta vielä ennen viimeisiä säistämisiä.
Tatu H kirjoitti:
Hyvältä näyttää kassu. Vaihtaisin kuitenkin tornin johdotukset hieman sirompiin… ;)
Täytyykin kaivella laatikoita, jos sitä löytyis jotain vähän ohkasempaa…