Pienoismallit.net

Paja Puuhastelua

olli henttonen kirjoitti:
Samankokoisen sorvin ja penkkiporakoneen kun vielä saisi jostakin hankittua
Oletkos koskaan harkinnut hyvän käytetyn koneen hankintaa, ja kunnostanut sitten sen viimosen päälle? Esim. tuolla: www.lathes.co.uk/advertphoto/121029myfordml7/
on usein hyviä käytettyjä masiinoita myytävänä. Enkuthan vannoo tuon Myfordin olevan maailman paras pikkusorvi, ja muutaman kerran sitä näpelöineenä voisin vaikka yhtyä mielipiteeseen.
Toinen, joskin pykälää suurempi on Hardinge. Ammattilaiset tuntuvat kehuvan sitä maasta taivaaseen, ja jos sellaisen onnistuis jostain käytettynä hankkimaan, olis se kuulemma hyvä ostos.
Kyllä, harkinnut olen ja noita pritislandian mainitsemiesi käytettyjen koneiden ilmoituksia katsellut vesi kielellä, tonnilla sieltä saisi todella reppavan kunnon valurautaisen koneen. Ongelmana toistaiseksi on ollut kuljetus, kun suurin osa myyvät niitä vain nimimerkillä "noudettuna". Nytten kun nuo muut masiinat on hankittu, tarvitsee keskittyä siihen ja varsinkin kun tuon 180kg Sieg jyrsimen ja 40 kg jalusta kaapin kuljetus stadiin kotiovelle maksanut kuin 270 puntaa.
Sieltä saisi vaikka mitä käytettyjä työkoneita murto osalla siitä mitä joutuu suomessa maksamaan, tarvitsisi olla oma hiiabbi lava-auto millä kävis lavallisen niitä sieltä hakemassa kerralla.
Viimeksi muokattu 30.10.2012 09:43
Lainataan auto jostain ja lähdetään hakemaan. Voisin lähteä kaveriksi.

Vois myös lentää sinne, vuokrata iso paku, kuljettaa kamat jollekin huolitsijalle ja lähetyttää tänne, sekä lentää takaisin ja jäädä vesi kielellä odottelemaan kontin saapumista.
Hmmm… pelastusarmeijalla olis tuollainen perälava nosturi auto, kopillinen vielä kaiken lisäksi. Sen kun saisi lastattua täyteen härveleitä ei olis kustannukset suuret kuljetuksillekkaan. Nauraa…tietty tuo lentohommelikin olisi harkinnan arvoinen, siinä vain äkkiä kustannukset nousis pilviin kun innostuisi kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa paikoissa pyörimään.
Mutta pähkäillään tässä talvenmittaan ja jätetään asia hautumaan.
Minä kun ajattelin jo ennen joulua… Sais kerrankin sellaiset joululahjat hankittua itelle kuin haluais.
Huokaa… nyt ei budjetti anna periksi, muutan itsekkin uuteen kämppään samaan aikaan kuin tuo pajakin tuonne toiselle puolelle rakennusta ja kaikki liikenevä euron kolikko menee siihen. Pakko siirtää toivelistaa tuonnemmaksi.
On ollut niinpaljon keskustelua tuosta 3D printtauksesta, että puuhapaja alkaa itse rakentamaan sellaista. Ensi keskiviikkona on eka palaveri asian tiimoilta ja päätetään millainen proto saadaan aikaiseksi.
Printteristä olisi tarkoitus tehdä tälläinen lähes jokapojan ja tytön budjetti versio, eli hinta ei päätä huimaa.
Asian tiimoilta lisää ensiviikolla.
olli henttonen kirjoitti:
Ensi keskiviikkona on eka palaveri asian tiimoilta ja päätetään millainen proto saadaan aikaiseksi.
Voiskos tulla kuunteluoppilaaksi palaveriin?
Nonnih, eka palaveri pidetty 3D printteri rakentelun tiimoilta ja protorakennus pyörähtää käyntiin. Ensin kerätään tarpeelliset dogumentit pursotinpäästä yms elektroniikasta ja pursotin tullaan asentamaan testejä vartern tuohon isoon routteriin. Samalla aletaan kasaamaan tuota pienempää MDF routteri runkoa johon hankitaan johteet sekä kuularuuvit, elektroniikka moottoreineen onkin jo olemassa ja testaillaan miten olemassa olevat ohjelmat soveltuisivat tuollaisessa käytössä.
Tietty tuo tuleva muutto sotkee ja hidastaa tuota projektia, mutta hiljaa hyvää tulee.
Viimeksi muokattu 8.11.2012 00:01
Lelut senkuin isonee, saimme melkein ilmaiseksi pienen (1600kg) jyrsinkoneen joka on valmistettu 1960 paikkeilla, täysin toimiva yksilö ja kaikilla akseleilla on automaattisyöttö. Jos jollakin on tiedossa edullista kuljetuspalvelua jolla se saataisiin liikutettua paraisilta helsinkiin olisimme kiitollisia.
Puuhapajan autotallipaja tulee säilymään kerholaisten käytössä ja sinne sijoitetaan nuo vähän isommat masiinat jotka ovat tuhannenkilon ja yli painoisia ja yöpöytäkoneet eli alle 200kiloset siirtyvän toivottavasti ensiviikolla alppikadun uuteen pajaan.