Pienoismallit.net

Paja Puuhastelua

Purun ja hiontapölyn poistosta pitää huolen Clas Ohlson:in halpis puruimuri ja siihen on liitetty tuollainen muovinen sykloni tötterö jonka avulla lastut ja purut melkein kaikki putoavat kierteellä tuonne allaolevaan pönttöön ja imuteho säilyy koko ajan eikä imurin suodatin mene tukkoon.
Edit: tuohon kelpaa myös normi pölynimuri ja toimii hyvin
Uudelle pajalle tuo metelöivä imuri laitetaan äänieristettyyn tilaan ja sieltä vedetään keskitetysti työpisteisiin putket.

Viimeksi muokattu 19.10.2012 01:19
olli henttonen kirjoitti:
siitä tulee kellosepän porakoneeseen käyttölähde.
Morjens Olli, kertoisitko lisää tuosta kellosepän porakoneesta?

Tuo puruimuripöntön yläpuolella oleva sykloni on myös mielenkiintoisen näköinen, mistähän se on peräisin?
Hei Matti, tuollainen tekele löytyi

Se on ollut alumperin kait jonkun kelloseppäopiskelijan harjoitustyö. Vielä vähän ruosteessa mutta kyllä sekin säihkymään saadaan ja tuo sykloni on todella hyvä yhdistettynä siihen routterin protoharjakseen, kaikki purut menee sinne minne pitääkin.
Sykloni on hommattu Sorotec: ilta, vähän suolanen hinta muovitötteröltä 70€
Linkki
Tuollainen olisi helppo tuunata itsekkin, mutta on niinpaljon näitä keskeneräisiä juttuja että päätin ostaa valmiin.
Myös se sumuvoitelujuttu on kokeilemisen arvoinen, kerron kun saan pelittämään.
Viimeksi muokattu 19.10.2012 01:21
Erkki käväisi nikkaroimassa tulevaan malliinsa osan jyrsimellä ja sorvilla.Tuollainen pikku jyrsinkone on haaveissa uudelle pajalle jos saamme rahoituksen järjestymään, sillä pystyy sitten tekemään vähän isompiakin osia sillä painoa koneelle kertyy noin 280kg.Samankokoisen sorvin kun vielä saisimme hankittua olisi konekantamme melkein täydellinen ja voisi keskittyä mallailuun
Viimeksi muokattu 20.10.2012 10:34
olli henttonen kirjoitti:
Tuollainen pikku jyrsinkone on tulossa uudelle pajalle jos saamme rahoituksen järjestymään, sillä pystyy sitten tekemään vähän isompiakin osia sillä painoa koneelle kertyy noin 280kg.
Tuleekos tästäkin CNC ohjattu?

Teillä alkaa kohta olemaan niin hyvä konekanta, että taidan myydä omat pois ja muuttaa johonkin naapurustoon.
Hmmm… laitoin kyllä hieman jäitä hattuun tuon koneen suhteen, tarkistan ensin sen mität ja tehot, sillä tuo taitaakin olla pikku pöydällä ja vain 140 kilonen, tosin siihen olis saatavana automaattinen työkaluvaihtajakin. Mutta jos toi on se pienempi masiina niin hintapyyntö on hieman kova koska uutta isommalla pöydällä saisi englannista halvemmalla
Amadeal
Mutta joko tuo tai sitten se sieg jyrsin olisi tarkoitus modata CNC käyttöiseksi.
Viimeksi muokattu 20.10.2012 10:32
Näyttää kyllä vahvasti samalta koneelta kuin mikä tuolla mun kellarissa jököttää: www.optimum-machines.com/products/milling-machines/bf-20-vario/index.html mutta on vaan varustettu tuolla pitemmällä pöydällä. Ihan hyvä kone tällaisiin pikkuhommiin, mutta jos tarkempaa tai vähänkin isompaa työtä meinais tehdä, niin hankkisin kyllä pykälää suuremman. Jyrsittäessä vähänkin tukevampaa kimpaletta teräksestä, pyrkii värisemään liikaa. Tuo 280 kilon painoinen masiina vaikuttais jo mukavalta, tämä Optimum painaa sellaiset rapiat 100 kiloa.
juuh jos se on se yli 200 kilonen niin koitan ostaa pois, mutta katsellaan kun saan tarkemmat mitat ja koneen tehot
Jeps, rahoitus varmistui sekä koneen mitat ja tehot, eli uudelle pajalle ensikuussa tulee tuollainen Sumoren jyrsin, kokoluokkaa 240 kg

Kuvasta poiketen siinä on pöydän pitkittäissyötön automaatti. Sillä pystyykin vähän isompiakin osia nävertelee sekä sen avulla voi nuo pikkukoneet tuunata viimeisen päälle pelikuntoon. Vielä olisi hakusessa samaa kokoluokkaa oleva sorvi.
EDIT:
Kauppa peruuntui, olisi tarvinnut ostaa mukana pari halpis koneruuvipuristintakin joilla emme tee mitään.
Viimeksi muokattu 22.10.2012 21:26
Pajalle hankittiin myös langaton 4-akselin käsiohjain routteriin, näppärä peli ei tarvitse tietokoneen ääreltä tihrustella tyäkappaletta kun paikoittaa terän.