Pienoismallit.net

Paja Puuhastelua

Virkkailtiin kasaan prototype imuriliitäntä routteriin ja hyvin pysyy purut tuolla muoviharjasten sisällä ja menee kaikki imuriin, eikä leviä pitkin pajaa.

Samalla säädimme konetta mittasauvoilla ja heittokellolla ja tarkkuuksissa pääsemme noin 0.05 milliin. Tarkemmat säädöt tehdään uudella pajalla muuton jälkeen.
Seuraavaksi rakennamme tuon alumiinista, taikka pleksistä tulee proomaisemman (siistimmän) näköinen.

Ensiviikolla pääsemme testaamaan imupöytää ja kiinanpojilta on tulossa vesijäähdytteinen jyrsinpää joka toivottavasti on hiljaisempi kuin tuo kress, tosin suurinta meteliä pitää tuo imuri, sille rakennetaan äänieristetty kaappi kunhan päästään muuttamaan.

Pyöröpöydässäkin toimii halkaisijaltaan 80mm kolmileukapakka, vastaavankokoinen on tulossa routteriinkin moottorilla höystettynä jolloin CNC ohjaus täysin 3D:nä onnistuu.
Viimeksi muokattu 6.10.2012 20:14
Lahjoituksena saatiin kunnollinen työkaluhiomakone, jolla saadaan nuo kiinanpoikien masiinoitten johteet sekä kiinnittimet hiottua 0.001mm tarkkuuksiin.

Tosin työtä on tiedossa ennenkuin masiina on restauroitu entiselleen.


Moi! Onnistuuko teidän konekannalla kuvan hammasrattaan koneistaminen? Hammasratasta pitäisi ohentaa kaksi milliä (7.stä 5.een milliin) Muutakin koneistustyötä rattaalle pitäisi sen jälkeen vielä tehdä. Viila pystyy hyvin ko. rattaaseen.
Viimeksi muokattu 16.10.2012 12:14 +
Kuvan lähettäminen ei sitten näköjään onnistunut :( Hammasrattaan halkaisija on 31,2mm ja paksuus 7mm.
Juuh kyllähän se noilla sorveilla onnistuu, siihen tarvitsee vain sorvata sopivan kokoinen akseli ja sorvata ohuemmaksi. paljonko on keskiöreiän halkaisija?
Keskiöreikä on 8mm.
Jeps, helppoa kuin heinänteko, sorviin kiinni ja siivu pois. Tervetuloa pajalle viimeistään sunnuntaina.
Uusia hankintoja
Vasemmalla 1.5 kW vesijäähdytteinen spinle routteriin, jos saisi sen hiljaisemmaksi.
Musta murikka vieressä on singerin ompelukoneen moottori jota ohjataan jalkapolkimella ja siitä tulee kellosepän porakoneeseen käyttölähde.
Lopuista olisikin tarkoitus rakentaa (testata) sumu/leikkuuvoitelujärjestelmä noille työkoneille.
Ruuvilla määrätään leikkuunesteen määrä ja se tulee paineilman kera sumuna työkohteeseen eikä leviä ympäri pajaa… (toivottavasti)

Viimeksi muokattu 19.10.2012 01:23

Eipä se kuva taaskaan ilmestyne mutta hammasrattaasta olisi tarkoitus koneistaa 76mm Putilov it-tykkiin m1914/15 hammas-elikkä nostokaari. Teen tykin kokonaan skrätsinä ja materiaaleina ovat kupari, messinki, alumiini sekä resiini- ja styreenimuovit. Tykin mittakaava on 1/16.
jeps, eiköhän se saada aikaiseksi