Pienoismallit.net

Paja Puuhastelua

Helsingin Hacklab:ista kävi delegaatio tutustumassa tiloihimme ja toimintaamme. Sovimme yhteistyöstä heidän kanssaan ja StadiMallareiden jäsenet voivat käydä heidän tiloissaan sähvönikkaroimassa ja kysymässä neuvoa kaikesta elektroniikkaan liittyvästä. Heiltä löytyy myös 3D printteri ja laser kaiverrin, sekä täydellinen kalusto erilaisiin elektroniikka mittauksiin ja ohjelmointiin. Myös piirilevyjen (etsiosien) syövytyksiin heiltä löytyy valmiit wermeet. Heidän porukkansa on vastavuoroisesti tervettulleita käyttämään konekantaamme.
Viimeksi muokattu 7.5.2012 07:06
Mainittakoon että Mallarit ovat tervetulleita myös kaikille Hacklabin kursseille yms (niistä ilmoitellaan weppisivuilla ja kalenterissa).

Tiistain kerhoillat on paras aika pölähtää ilmoittamatta paikalle, IRC-kanavalla (#helsinkihacklab @IRCNet) huutelemalla saattaa saada sovittua ovenavauksen muulloinkin (paikalla on väkeä satunnaisesti mitä kummallisimpiin kellonaikoihin)
Ilkka testailee DVD soittimen laaserilla saisiko muoviin polttojälkeä aikaiseksi ja kun aikansa lämmittää ja polttopiste on kohdillaan tulihan tummiinkohtiin jälkeä. Tosin tehot on niin mitättömät ettei siitä saa mitään aikaiseksi. Thomas tarkkailee tilannetta.
Viimeksi muokattu 24.5.2012 12:52
Pajalle tuli tilattua 80cmx80cm pöydällä oleva x/y akseleilla oleva moottoreita ja elektroniikkaa vailla oleva runko sekä z akselin 32cm lineaarit hässäkkä. Parinviikon päästä päästään asenteleen palikoita kasaan. Sillä pystyy tietokoneohjatusti jyrsimään isompiakin kappaleita ja toivottavasti taipuu alumiinin nävertämiseenkin.
Testasin kellosorvia ja alumiinin sorvausta käsitaltoilla. Hienoa jälkeä sai aikaiseksi kun kärsivällisyys riitti, lastunvahvuudet kait tuhannesosan luokkaa
Konekanta liisääntyy myös CNC ohjauksella toimivalla yläjyrsimellä. Lineaarit ja moottorit odottavat kytkemistä, sekä jyrsinpää ja sähköistys puuttuu.
Työala masiinalla on noin 750mm kertaa 800mm maksimissaan. Myös alumiinin jyrsiminen käy. Jatkossa hankitaan pöydälle pyöröpöytä joka mahdollistaa 4 akselin jyrsimisen.

Koneistus ja hienomekaniikka -workshop
Aika: 7.7 klo 12 eteenpäin (tarvittaessa jatkuu 8.7)
Paikka: Helsinki Hacklab ja Stadi Mallarit -paja
Kapasiteetti: 20 nopeinta, ennakkoilmoittautuminen.
Hinta: pieni materiaalimaksu (10€, todnäk 5€) kerätään
osallistujilta paikanpäällä, koska materiaalit pitää ostaa erikseen
etukäteen ilmoittautuminen on sitova (paikkansa voi antaa toiselle mutta
ilmoittautuja on vastuussa siitä että hänen paikalleen saapuu joku).

Osallistujat pääsevät kokeilemaan sorvausta ja jyrsintää perinteisillä menetelmillä sekä käyttämään kellosepän sorvia käsityökaluilla.
Myös näytämme miten metalleja kiilloitetaan sekä kerromme pinnoitustekniikoista.
Mahdollisesti saamme paikalle myös mikromekaniikan taitajan joka kertoo kellojen rakentamisesta.
Mikäli saamme pelikuntoon hankkimamme jyrsinhärvelin esittelemme sen toimintaa CNC ohjatusti.
Ilmoittautumiset
docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dExPYjBBcTRtTFFhVGpyRnBTOXl3RXc6MQ
Viimeksi muokattu 11.6.2012 19:22
Yläjyrsinmasiinakin edistyy ja lineaarit on asennettu paikalleenMyös askelmoottorien asennus on käynnissäVaakasyötön askelmoottori ja jyrsinpää saadaan toivottavasti tälläviikolla asennettua ja päästään koekäyttämään.
Vaakalineaarin askelmoottorin asennus

Sieg jyrsimen mittalaitteiden näyttöjen uusi paikka