Pienoismallit.net

Paja Puuhastelua

Tänne lisätään yleiskuvia ja kertomuksia mitä pajalla tapahtuu
Ilkka testailee puulaivojen kansilankutuksen rakentamista, laittaen väliin ohuen langan saumausaineeksi

Henna piirtää kaarikuvia omasta purjeveneestään ja sit joskus siitä tulee pienoismalli kotihyllyyn… kuulemma nyt alkaa 1/1 pååtin kunnostus

Olli muovimallailee ja koittaa epätoivoisesti löytää kullekkin osalle paikkansa odotellessa Bluenosen kölipuun liimauksien kuivumista.

Huokaa…kuka kutsuu tätä terapiamallailuksi ;), miten te ette hukkaa niitä osia, mult kulu aikaa ihan liikaa siihen kun valurangoista irrotellessa koitin löytää niitä pikku piperryksiä lattialta.
Viimeksi muokattu 10.4.2012 00:59
Saatiin hankittua ja asennettua Sieg jyrsimeen uudet Z, Y ja X akseleille DRO mittalaitteet, joilla pääsee sadasosan mittatarkkuuteen


Näyttöjen sijoitus ei ole vielä lopullinen, mutta olkoon rungossa kiinni magneeteilla toistaiseksi

Vanhat kiinanpoikien värkit ei oikein osoittautuneet toimiviksi, tosin nämäkin ovat kaukomailta kotoisin, mutta uudempaa tekniikkaa.
Vanhoista varmaankin virkataan kasaan pöytäsirkkeliin tai jonnekkin mittalaitteet.
Viimeksi muokattu 16.4.2012 18:35
Ruiskuille JakotukkiMaalauspisteessä siirsin uuden paineenalentimen pöydän reunaan ja kiinnitin siihen jakotukin. johon saa kiinni 4 ruuttaa pikaliittimillä ja kiinnitin tukin päähän toisen mittarin jotta näkee varmasti millainen paine tulee ruiskulle.
Idea hyvä mutta kaipaa säätöä, mittari tuli vahingossa alapuolelle väärinpäin ja tukissa olevat sulkuventtiilit falskaa juuresta kun ne avaa. Tarvitsee jostakin hommata 0-6 barin asteikolla oleva mittari jotta paremmin pääsee säätämään paineet. Myös ruiskuihin tuli omat pienet vedenerotin/suodatin palikat, jotka tarvitsee testata ovatko mistään kotoisin.
Pajalla piipahti mallari Matti Piilola vaimonsa kera Lahdesta tuomassa häneltä hankkimamme kellosepänsorvin, lahjoittivat samalla kellosepän sorvauksen ohjekirjan.

Kaffia juotiin ja turistiin mallailusta, tervetuloa toistekkin.
Viimeksi muokattu 21.4.2012 15:13


Kirpparilta löytyi kunnon wanhanajan iso kolvi, jonka modasin tulevaisuutta varten lankkujen taivutusta varten lisäämällä siihen alumiinista sorvatun kauluksen, jonka avulla Ilkan tekemää jigiä vasten lämmittämällä saadaan kylkilankkuihin siistit kaarevuudet aikaiseksi.Kolvin ruosteisessa pinnassa olevan neliömäisen lätkän sain aikaiseksi hiekkapuhallusruutalla kun testasin miten ruoste saa kyytiä. Vaikka 4 barin paineilla jynssäsin ei lopputulos ollut vaikuttavaa, sopinee paremmin lasipintojen mattaamiseen kun ruosteenpoistoon.
Viimeksi muokattu 4.5.2012 13:19
Ilkka sovittelee kansilankutusta paikoilleen.
Biltemasta tuli 5kg balikoita noin 25x3x300mm kooltaan. Niistä voi virkkailla kasaan vaikka mitä, jollei muuta niin ovat hyviä maalinsekoitukseen. En tiedä mitä puuta on mutta suht kovaa ainakin.