Pienoismallit.net

Toisen maailmansodan pommikoneet

Olen rakentanut monia hävittäjiä.mistä voisin tilata,erillaisia pommareita.
nyt kiinostukseni olisi vaikka ennglantilaiset.
Katsoppa Kauppiashakemisto ja Linkit läpi. Uskoisin, että löydät noiden avulla useitakin mahdollisia kauppoja. Esimerkkinä voisi nyt vaikka sanoa Kuivalaisen putiikin, jossa on laaja valikoima myös erilaisia Brittipommareita. :)
Kiitos vihjeestä,nyt se on kotona..
Nostellaampas vanhaa ketjua niin ei tarvi uutta tehdä.

Omat viimeiset kokemukset "oikeista" pommikoneista sijoittuvat jonnekkin kauas taakse junnuvuosille, jolloin osasi suurinpiirtein kasata mallin tuubiliimalla ja maalata Revellin emalimaalilla mallin vähän sinne päin ohentamatta.

Mitä rakennussarjaa suosittelee kokeneempi kaarti hommaamaan "Ekaksi" pommikoneeksi? Itselleni sopisi parhaiten ehkä Luftwaffen vehkeet, kun niihin löytyy suurinpiirtein oikeat maalitkin. Suhteellisen helposti kasautuvaa luokkaa saisi olla, ettei tulisi uutta reilut puolen vuoden rakentelutaukoa kun motivaatio menee :D
Riippuen skaalasta, voisin kuitenkin suositella, Airfix uuden muotin Ju87 Stuka 1/48, ihan kohtuu hyvä koottava.<- tuossa oma tekemäni Airfix ju87
Mitä mittakaavaa ajattelit?
Lähinnä olen vihkiytynyt lekomalleissa tuohon 1:72 skaalaan. Stuka ei ehkä ole sitä mitä haen, raskas pommikalusto oli lähinnä mielessä.
kuivalainen.mycashflow.fi/search/?q=Lancaster
Siitä vaan valitsemaan esim. Lancastereja 1:72 koossa.
Hyviä 1/72 malleja Britti-pommareista ovat nuo uudet Airfixin Lancaster I/III, Dambuster ja Tallboy ja Wellington Mk IA/C. Muut ovat vanhempaa tuotantoa, myös Revellin Halifaxia voi varauksella suositella. Strilingistä on olemassa myös Italerin 1/72 sarja niin pommarina kuin liitokoneen vetokoneenakin. Sunderlandista myös Italerin uusi hieman kyseenalainen ja Airfixin 70-luvun tuote.
Terve,
eli hakusessa Luftwaffen pommarti, näin ymmärsin viestisi perusteella:) Luftwaffen raskaita nelimoottorisia pommikoneita on suht vähän: He-177 josta löytyy Revellin malli.
Muita pommikoneita löytyy Ju-88 (Revell, ICM, Hasegawa), He-111(Revell/Hasegawa), Do-217/17(ICM, Arifix?). Nuo ovat pikaisesti mieleen tulleet. Muut voivat tarkentaa ja lisätä tarpeen mukaan. Varmasti löytyy paljon muutakin mutta mitään ikivanhoja Frog-ratkaisuja ei hirveästi kannata miettiä.

Terveisin,
Niko Asposalo