Pienoismallit.net

Micro SOL liuotti maalipinnan?!

Nyt olen kyllä enemmän kuin hieman ymmälläni. Olen päässyt vihdoin ikuisuusprojektissani siihen vaiheeseen, että olisi aika pistää siirtokuvat pintaan. Nyt kuitenkin kokeilessani "upottaa" eilen laittamaani siirtokuvaa myötäilemään mallin uppoviivoja Micro-Solin avulla, alkoi alla oleva maalipinta liukenemaan oikein huolella. Siis pohjalle on laitettu LifeColorin Olive Drab 41 ja Neutral Grey ja sen päälle tuhti kerros Vallejon Gloss Varnishia paukkupullosta. Mikä ihme sai aikaan siis tämän reaktion? Hieman toki koitin pensselin avulla siirtää eilen laitettua kuvaa muttei siinä sellaista mekaanista hankausta syntynyt joka selittäisi edellämainitun. Käytin myös apuna Kiillon lattiavahaa minkä pitäisi olla niinikään kuranttia tavaraa.

Koskaan aiemmin mulla ei ole ollut mitään ongelmia edellämainitun kombinaation kanssa.

Hieman nyt taas sanalla sanoen kyrsii ja tekisi mieli heittää mallaustavarat roskikseen.
Noi pehmentimet on yllättävän kovia myrkkyjä, niitä ei kannata käyttää liikaa! Toinen edellytys on, että maalipinta on kuiva, puolikuiva kyllä sulaa. Itsellä samanlainen kokemus tuolla FCMA:n puolella, kun 2K-autolakka suli MrMark Setterin alta, niin että malli siirtyi, jos ei ihan taivaaseen, niin ainakin unholaan.
Maalipinta oli kuivunut pitkään, eli päiviä, käytännössähän noi LifeColorin maalit on kauttaaltaan täysin kuivia 12h sisällä.. Tuo akryylilakka sekin sai kuivua n. 24h. Jostain luin että se kuivuu erittäin nopsaan, pintakuiva se oli ainakin 10-15 min sisällä.

Eipä sitten uskalla käyttää enää MicroSoliakaan.. Tai sitten täytyy vetää suojalakkaa, 2-3 kerrosta ja katsoa kun pintadetaljoinnit katoaa lakkakerroksen alle..

Onneksi nuo sulaneet kohdat olivat hyvin paikallisia, joten tämäkin vahinko lienee korjattavissa. Kyseinen mallihan on jo kerralleen kärsinyt pakkolaskun olohuoneen lattialle, pakkolaskun jonka vaurioita korjailin useamman viikon.. Lisäksi itsessään tämä Hasegawan 1:48 P-38 on sovitteeltaan äärimmäisen surkea, ja kittiä on saanut kulumaan siipiliitoksiin tuubillisen verran.

Anteeksi avautuminen, mutta nyt ottaa päähän vaan aika rajusti.
Muistan kun ite ekaa kertaa kävin ostamassa siirtokuvapehmentimiä, niin myyjä varoitti ostamasta microsolia on kuulemma turhan tujua. Pelkällä setillä olen ihan hyvin pärjänny. Ikävä kuulla että sulle on käynyt noin ja toivottavasti pystyt pelastaan tilanteen. Joka mallistahan saa ainakin pakkolaskudioraaman ellei muuta, ihan sama miten pilalla se on :D. Tsemppiä!
Joo, Tamiyan Silver Leaf sprayn kanssa samoin kävi, vaikka oli päiviä kuivunut. Pehmennintä pääsi itseasiassa valumaan korin toiselle puolelle, jolloin sitä jäi katveeseen pisaraksi, mikä sitten pehmensi maalin pieneltä alueelta. Onneksi päälle tuli siirtokuva ja alla olevan maalin sai hiottua tasaiseksi.

Oletko hiustenkuivaajaa testannut, ainakin suurten decalien kanssa toimii hyvin, paremmin kuin pehmentimet eikä maalipinta ota siipeensä.
hmm itselleni kävi aivan samat viime viikolla. Veikkaan kuitenkin omalla kohdalla ettei lakka ollut tarpeeksi kuiva…vaikka toista vuorokautta se olikin saanut kuivua.
Mahtaako nuo Setit ja Solit olla lainkaan sopivia Tamiyoille ja Life Coloreille? Kyseiset litkut on keksitty mallailukäyttöön joistain muista käyttötarkoituksista muinaisella aikakaudella, jolloin noita akryylivärejä ei edes ajateltu vedeltävän mallien päälle. Eli ajattelisin, että ollaan lähdetty emalimaalinäkökulmasta silloin aikanaan liikkeelle.

Akryylit eivät ole suojassa Johnsonin allakaan sitten? Tai oliko Johnsonia niin ohut kerros, että se ei peittänyt akryyleja kokonaan, vaan osa lakastahan ( ja maaleista, Johnsonista ym.) tavallaan "imeytyy" alempaan kerrokseen. Siis Johnsonia oli liian vähän/ohuelti? Mielenkiintoista, vaan ei toivottavaa.
Ehkäpä sitä akryylilakkaa tuli sittenkin liian ohkanen kerros.. ja liialti käytin Solia. Koitan nyt vetää uudemman kerroksen lakkaa ja jatkaa dekaalien kanssa, Solia ajattelin käyttää vielä, mutta tosi hintsusti.

On mulla ennen toiminut Sol ja LifeColorin maalit.
Allekirjoittaneella ei ole ollut minkäänlaista onkelmaa Tamiyan ja Micro Solin kanssa… Väliin vain laitettava miel. pari ohutta kerrosta Johnssonia. Ja Solia käytetty vielä aika reilustikin