Pienoismallit.net

Tunnelma kielletty?

Kyllä noista säännöistä on ihan perusteltua pitää kiinni. Menee vähän galleriasta pointti jos painopiste siirtyy mallien arvioinnista kaikenlaiseen valokuvakikkailuun.
Sanoppa Kalle muuta. Itse kuvista: minusta nuo ovat kamalan epäselvät, puutausta näyttää printiltä ja zoomaus kohdistuu muualle kuin pitäisi. Pystyykö kuvista arviomaan, miten rakentelu, maalaus ja muu viimeistely on onnistunut? Ei. Mielestäni aivan perusteltu poisto.

Mielestäni tässä on hyvä esimerkki "fiiliskuvista", normikuvia kuitenkaan unohtamatta www.pienoismallit.net/galleria/malli_10153/
Viimeksi muokattu 8.1.2012 00:16
Kasselin nuita ottamiasi "hienoja, tunnelmallisia kuvia". Kauneus on aina katsojan simmussa, joten oma, yksipuolinen tuomiosi noista kuvista ei välttämättä ole aivan puolueeton, vai miten? Omasta puolestani en löytänyt yhtään kuvausteknisesti mainitsemisen arvoista otosta. Tämä sivustohan ei ole mikään vuoden pienoismallikuvakilpailu, vaan pienoismallisivusto, jossa arvioidaan mallien rakentelua . Kaikenlainen kikkailu kuvaustekniikoilla virheiden ja puutteiden peittelemiseksi ei ole tietenkään hyväksyttävää! Miksi aina pitää olla joku, joka on omasta mielestään niin saakutin taitava, ja että muut eivät ymmärrä sitä suurta lahjakkuutta, mikä juuri hänen ottamistaan kuvista ilmenee? Nöyryyttä kehiin Mikko!! Sinun pitää syödä vielä jokunen vuosi kaurapuuroa, ennenkuin alat oppia, jos tuo asenne ei muutu!
Viimeksi muokattu 8.1.2012 07:09
No nythän ne kiistelyä aiheuttaneet kuvat sitten on nähty: kuvausteknillisesti onnistuneet; NO, tunnelmaa huokuvat; YES.

Aika kovan keskustelun saivat kuitenkin aikaan. Tällaisia JUUPAS-EIPÄS keskustelupurskahduksiahan täällä aina välillä on ollut. Onko tämä mallailu meille mallareille sellaista yksin puurtamista joka sopivan ärsykkeen esille tullessa saa sormet näppiksille ja ajatuksen lentämään?
Jos kuvausteknisesti mainitsemisenarvoisia kuvia haetaan, niin vähemmistöllä tällä sivustolla sellaisia löytyy - meikämanne mukaanlukien. Ja jos haetaan kuvausteknisesti MAINITSEMISENARVOISIA kuvia, niin eikö ne kuulu jonnekin valokuvauskerhon sivulle? Tämä sivustohan on pienoismallisivusto, eikä suinkaan valokuvaustekninen sivusto, paitsi siinä mielessä että kuvattavan kohteen olisi hyvä näkyä.

Kyllä noista kuvista rakentajan taso näkyy muuten, paitsi värisävyjen osalta, jotka muutenkaan eivät kai koskaan ole täysin autenttiset, koska niistä jaksetaan vuosikymmeniä vääntää. Sivuston säännöt sitten ovat taas aivan toinen juttu.
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Onko tämä mallailu meille mallareille sellaista yksin puurtamista joka sopivan ärsykkeen esille tullessa saa sormet näppiksille ja ajatuksen lentämään?
Aina toisinaan, kyllä. ;)
Noh asia tuli selväksi, niin ja sain ainakin edes jotain palautetta kuvista. Heh. Se on hyvä että sanoitte kuvista että ne ovat hirveitä, aivan siinä pointti, juuri sen takia olisin halunut julkaista galleriaan kuvat, jotta olisin saanut tietää että ne ovat hirveitä ja että tekemistä on vielä paljon. Nämä oli varmasti vasta elämäni toiset mustavalkokuvat joita otin, nyt se palaute tuli tätä kautta. OK.

Ehkä tämä meni jo hieman nöyryyttämiseksi, mutta mitä muuta voi odottaa. Mielestäni muutenkin sivustoilla tuntuu vallitsevan vihamielinen ilmapiiri. Tämä oli minun osaltani tässä ja ikävä todeta, että asiat voidaan kääntää päälaelleen, aivan kuten suuressa mediassa. Omalta osaltani pahoittelen, että olin ymmärtänyt väärin säännöt sekä poikkesin niistä ja ylipäätänsä nostin asiasta edes mitään keskustelua. Joten hyviä mallailu hetkiä
Toivottaa Mikko
Tuntuu siltä että helposti kaksi asiaa menee keskenään sekaisin: 1) Pienoismalleissa on viime kädessä kyse siitä miten mallin katsoja ne "kokee", koska täydellinen todellisuuden kopiointi mittakaavassa ei ole mahdollista, ja 2) kuten kaikissa taiteenlajeissa, perustekniikat on hallittava eikä "luovuudella" tai "itsensä ilmaisemisella" pysty taitojen puutetta kompensoimaan. Mielestäni voisikin olla sallittua ja jopa suotavaa että malleista otettaisiin myös "tunnelmakuvia", mutta tämän ei pitäisi poissulkea sitä että katsojat haluavat nähdä miten rakennustekniikat on hallittu ja miten niitä on sovellettu.
mrrantala kirjoitti:
Mielestäni muutenkin sivustoilla tuntuu vallitsevan vihamielinen ilmapiiri. Tämä oli minun osaltani tässä ja ikävä todeta, että asiat voidaan kääntää päälaelleen, aivan kuten suuressa mediassa.
Ei täällä minun mielestäni mitenkään vihamielinen ilmapiiri ole, joskus joku malli saa sapiskaa syystä ja joskus vähän syyttäkin. Mutta ei niitäkään pidä ottaa henkilökohtaisuuksina (kehut pitää ottaa!). Kuvia nyt on monenlaisia ja -tasoisia, ei omatkaan mitenkään erikoisen onnistuneita aina ole enkä silloin pyrikään laittamaan esille, joskus ehkä varoittavana esimerkkinä kylläkin. Säännöt on mitkä on ja niiden mukaan pelataan, eikös vaan? Toisaalta sääntöjä voidaan aina muuttaa, ihmisethän niitä laativat. En kyllä osaa heti sanoa minkälainen konklaavi tarvitaan tämän saitin sääntöjen muuttamiseen, mahdollisesti yksimiehinen neuvosto päättää asiasta, minä se en ainaskaan ole ;-D

Maillailua T Kari
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Kari Partanen kirjoitti:
En kyllä osaa heti sanoa minkälainen konklaavi tarvitaan tämän saitin sääntöjen muuttamiseen
Sääntöjä kehitetään samalla tavalla kuin sivustoa muutoinkin. Eli yleensä sääntöjen muuttamisen riittää käyttäjien enemmistö tai muutoin riittävän suuri kannatus käyttäjien parissa. Käyttäjiä vartenhan säännöt ovat, joten käyttäjien ehdoilla niitä kehitetään. Mutta koska säännöt koskettavat tuhansia käyttäjiä, ei niitä voida yksittäisten käyttäjien toiveiden mukaiseksi kuitenkaan muuttaa.

Eli mikäli esimerkiksi tässä keskustelussa olisi tullut esille, että säännöissä on jokin epäkohta, jonka useat käyttäjät haluaisivat muuttaa, ottaisin asian esille kehityskeskustelussa ja kyselisin lisää mielipiteitä asiasta sekä mahdollisesti järjestäisin äänestyksen.

Aluksihan sivustolla ei ollut minkäänlaisia sääntöjä, ja niitä on lisätty palvelun kehittyessä havaittujen tarpeiden mukaan hyvin pitkälti sen perusteella, mitä asioita käyttäjät ovat esille ottaneet.

Mielestäni oikein hyvä tapa, joka on toiminut mainiosti.