Pienoismallit.net

Suomi-kokardit+muut merkinät 1:32 lentokalustoon

Alotetaan myös tälläinen keskustelu kun oli jo panssari kalustoonkin aloitettu. Itselläni oli ajatus tehdä Midnight Hawksien kone/koneet mutta ei ainakaan ole tullut itselleni vastaan kun olen etsiskellyt mittakaavaan sopivia tunnuksia ja muita siihen kone tyyppiin kuuluvia siirtokuvia Suomi teksteinä, niin nekin taitaa olla aika kivenalla.
Nuohan on helppo tehdä. Martti myy erikseen kokardeja eriskaaloihin ja linkkiosiosta löytyy linkki suomen lentokoneiden rekisteritunnusfonttiin. Rekkari ja numerot peräsimeen voi väsätä vaikka Corelilla tai Photoshopilla lähemmäksi olevalla fontilla ja tulostaa siirtokuvakalvolle.

Martille on myös tullut uusi arkki GalDecalsilta jossa on siirtokuvia 1/48 Hawkeihin. Arkin kuva löytyy Suomi-uutuudet ketjusta.
Anteeksi, luin otsikon hätäisesti, tosiaan 1:32:een ei ole valmiita siirtokuvia, mutta luulisi sellaisten tulevan markkinoille. Itsellänikin odottaa kys. sarja kaapissa.

Linkeistä löytyvä fontti on sota-ajan koneisiin ja erilainen kuin nykyään/Hawkeissa käytössä olevat.
Viimeksi muokattu 6.1.2012 19:40
Tämä 1:32 skaalan HW-mallisarja on vielä niin tuore tapaus, että siirtokuvia ei suomikalustoon tosiaan ole olemassa. Eiköhän ne kuitenkin pian tule markkinoille. Luulisi olevan helppo tehdä samoista originaaleista eri mittakaavaan dekaaleja. Kunhan vaan kysyntää on tarpeeksi. Etsit Mk.51:een näkyvät jo olevan myynnissä.
Viimeksi muokattu 6.1.2012 19:39
Antti Lappalainen kirjoitti:
Linkeistä löytyvä fontti on sota-ajan koneisiin ja erilainen kuin nykyään/Hawkeissa käytössä olevat.
Jaha, no perskeles:S Kuka jaksais kaivaa fonttimetsästä lähimpänä olevan fontin moderneja suomi-koneita ajatellen?
Trumpeter julkaisi jo aikaa sitten MIg-21 F13 mallin mittakaavassa 1:32.Myös tähän sarjaan kaivattaisiin Suomi tunnuksia.Vai onko joku jo tehnyt nämä siirtikset?
Joku sivuston siirtokuva maakareista voisi ottaa tämän työn alle.Jos homma onnistuu niin luvassa olisi mainetta ja hunajaa.
Tässä olisi kyllä erinomainen paikka jonkinlaiseen yhteistoimintaan. Ihan kohtuullisella vaivalla pitäisi syntyä esimerkiksi arkillinen rekkareita eri mittakaavoihin. Jos tiedoston laittaisi jakoon, niin siitä voisi sitten jokainen tulostaa haluamansa. Näitähän ovat jotkut omiin tarkoituksiinsa tehneetkin, mutta kukaan ei ole tainnut laittaa tuotoksiaan yleiseen jakoon.
Osaajiahan on varmaan paljonkin tällä saitilla, mutta uskon että kiinnostus loppuu ajanpuutteeseen, viitsiliäisyyteen ja motivoitumiseen.

Tosin kenenkään henk. koht. motiiveja en tiedä enkä välttämättä haluakaan. Kuitenkin yhteistyökykyä tällä saitilla löytyy, kun vaan sikseen on.

Esim. mäkin voin tehdä tuollaisen arkin ja siitä filun, kunhan vaan annetaan hieman aikaa ja joku löytäis oikean/oikeahkon fontin moderniin lentokalustoon.
Kyllähän noita vois tehdä ja Hawkin merkit tulee varmaan tehtyäkin, ellei siitä ehdi tulemaan valmista arkkia.
Olen teettänyt ulkopuolisella taholla tuon printtauksen, koska tavallisilla tulostimilla ei esim. kokardin valkoista voi tulostaa. Tarkkuus on myös parempi kuin tavallisilla tulostimilla.
Tällä hetkellä on vaan sen verran muita projekteja, ettei kaikkea ehdi toteuttamaan. Jo pelkkien referenssien tutkiminen ja mittaaminen on aikavievää hommaa.